Prieniškiai dvikovą pradėjo itin užsivedę ir po dviejų iš eilės LiAngelo Ballo tritaškių, antrąjį jis, beje, pataikė dar ir su pražanga, susikrovė dviženklę pranašumą – 26:15. Visgi uteniškiai dar iki didžiosios pertraukos beveik pasivijo savo varžovus – 43:41.

Po pirmosios rungtynių dalies atrodė, kad „Vytautas“ taikysis į šio LKL sezono išmestų tritaškių rekordą (17 bandymų). Prieniškiai per du kėlinius buvo pataikę 10 tritaškių iš 21. Tuo metu „Juventus“ į tai atsakė tik vienu tolimu metimu iš 10.

Po „Juventus“ nesportinės ir techninės pražangų įpusėjus ketvirtam kėliniui lygu – 71:71. Nors netrukus svečiai įgijo kiek solidesnę persvarą (75:81), itin tolimas jaunojo LaMelo Ballo tritaškis atkūrė intrigą – 78:81 (likus žaisti 2 min.). Tačiau kitos atakos metu 16-metis paleido dar nelogiškesnį tolimą metimą ir šis tikslo nepasiekė, o „Juventus“ ramiai nužygiavo iki pergalės – 78:86.

LKL pirmenybėse tiek Ballams, tiek „Vytautui“ sekasi nekaip: jie prieš tai net 93:116 neprilygo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, o iš viso pralaimėjo jau aštuonis susitikimus iš eilės ir žengia paskutinėje, dešimtoje, turnyro lentelės vietoje.

Šį kartą jau Virginijaus Šeškaus, o ne tėvo LaVaro, treniruojami abu Ballai žaidė po 12 su puse minutės. 19-metis LiAngelo pelnė 11 taškų (1/5 dvitaškis, 3/6 tritaškiai, 0/1 bauda), o 16-metis LaMelo įmetė 6 taškus (0/3 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 4 rezultatyvūs perdavimai).

Net trys traumos

Jau rungtynių pradžioje „Juventus“ fanai patyrė mini šoką. Simas Buterlevičius veržėsi link krepšio, pelnė du taškus, tačiau labai skausmingai nusileido ant parketo. Krepšininkas susiėmęs už dešinės kojos kurį laiką raitėsi iš skausmo, tačiau aikštę sugebėjo palikti pats. O jau antrajame kėlinyje „Vytauto“ sirgaliai suprato varžovų skausmą. Denisas Lukašovas taip pat susižeidė koją ir jį iš aikštės išnešė komandos draugai.

Tiesa, jau antrame ketvirtyje S. Buterlevičius sugrįžo į aikštė, tačiau „Vytauto“ gynėjas nuo atsarginių žaidėjų suolelio taip ir nebepakilo. Pačioje rungtynių pabaigoje traumą patyrė ir Dovis Bičkauskis, kuris su komandos draugo pagalba paliko aikštę ir paskutines minutes stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

„Vytautas“: Regimantas Miniotas 14 (9 atk. kam.), Tomas Dimša 13, Martynas Linkevičius 12, LiAngelo Ballas 11 taškų.

„Juventus“: Kennethas Gainesas 23 (8/9 dvitaškiai, 29 naud. balai), Laronas Dendy 14, Arvydas Šikšnius ir Dovis Bičkauskis po 13 taškų.

Vietoje BBL čempionato „Big Baller Brand Challenge Games“ draugiškų rungtynių seriją pasirinkęs „Vytautas“ kol kas laimėjo visus keturis žaistus mačus – prieš Kauno „Žalgirio“ (90:80) ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimą (130:93), NKL lyderį Šakių „Vytį“ (93:89) ir LKL atstovę Alytaus „Dzūkiją“ (147:142).

Pagal tvarkaraštį prieniškiams liko vienas „Big Baller Brand Challenge Games“ išbandymas – sekmadienį su „Jonava“, kurioje žaidžia Dovydas Redikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)