Pirmas neįprastas potyris įžengus į „Panathinaikos“ namų areną – visur tvyrantis cigarečių kvapas. Rūkyti tribūnoje įsitaisę graikai ėmė dar gerokai iki mačo pradžios, o susitikimui įpusėjus virš žiūrovų galvų jau buvo pakibusi lengva dūmų migla.

Rūkoma OAKA arenoje visur – tiek aistringiausių fanų tribūnoje, tiek VIP krėsluose netoli aikštės, tiek žurnalistams skirtose vietose.

Nuorūkos OAKA arenoje

Šioje lengvoje migloje po pertraukos ir įvyko pirmas rimtesnis incidentas. Grupė agresyviai nusiteikusių šeimininkų fanų rėkdami ėmė energingai brautis VIP tribūnos link. Paaiškėjo, kad jų įniršį sukėlė salėje pasirodęs „Panathinaikos“ futbolo klubo prezidentas Vasilis Konstantinou.

Fanų nuomone, jis turi užsiimti savo tiesioginiu darbu, o ne stebėti krepšinio rungtynes – šiuo metu Graikijos futbolo čempionato turnyro lentelėje „Panathinaikos“ užima vos 8-ąją vietą tarp 16 ekipų, o tai netenkina klubo fanų grupuočių.

Visi arenoje susirinkę žiūrovai atsistojo ir stebėjo visai greta žurnalistų tribūnos vykusią dramą: agresyviųjų fanų grupė tol koneveikė V. Konstantinou, kol neapsikentęs įžeidinėjimų 70-metis vyras paliko areną. Tik tada žvilgsniai ir vėl nukrypo į aikštelę, greta kurios emocijas sunkiai tvardyti sekėsi Šarūnui Jasikevičiui.

Šaro emocijos kunkuliuoti pradėjo dar gerokai iki įsimintino epizodo ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai į baudos aikštelę įsiveržęs Kevinas Pangosas galėjo „Žalgiriui“ išplėšti pergalę, tačiau arbitrų švilpuko, fiksuojančio pražangą, taip ir neišgirdo.

Už galvos sau periodiškai čiupdavusį ir rankas į dangų kėlusį „Žalgirio“ strategą rungtynių metu ne kartą teko apsikabinimais raminti Dariui Maskoliūnui, o greta sėdėjęs ir įvykius sekęs graikų žurnalistikos veteranas nusišypsojo.

„Žiūriu į jį ir matau Željko Obradovičių – taip jis čia elgdavosi pries 10-15 metų. Tiesiog „copy-paste“ emocijos“, – nusijuokė jis.

Nuomonę apie teisėjų darbą Šaras išsakė iš karto po rungtynių, o dar jų metu savo tiesą ir arbitrams, ir kitiems mačo dalyviams išaiškinti pamėgino buvęs „Panathinaikos“ prezidentas, milijardierius Thanasis Giannakopoulos.

87-erių vyriškis prasidėjus pratęsimui emocingai sureagavo į Chriso Singletono ir Edgaro Ulanovo susidūrimą. Lėtai, bet užtikrintai jis išbėgo į aikštelę, taip dar labiau sujaukdamas ir taip chaotišką mačo eigą.

Vargais negalais graiką nuo parketo išprašė apsaugininkai, tačiau Th. Giannakopoulos iki pačios susitikimo pabaigos putojo ir nerimo greta šoninės linijos, įvykius nedrąsiai stebint apsaugos darbuotojams.

Šiuo metu Th. Giannakopoulos klubo valdymą yra perdavęs į savo sūnėno, Pavlos Giannakopoulos rankas. Pastarasis verslininkas už aikštės ribų spėjo pasižymėti dar pries „Panathinaikos“ akistatą su „Žalgiriu“.

„Manęs nestebina, kad jis veržėsi į aikštę. Dabar sklando daug istorijų apie „Panathinaikos“ savininkus ir manau natūralu, iš jų pusės daug kalbėta apie teisėjavimą. Manau natūralu, kad jis nori komandos pergalės ir daro viską, kad „Panathinaikos“ laimėtų – kuria spaudimą tiek teisėjams, tiek žaidėjams“, – jau po rungtynių situaciją įvertino žalgirietis Artūras Milaknis.

Priežasčių piktintis mačo metu turėjo ir „Panathinaikos“ strategas Xavi Pascualis. Jei Šaras siuto neišgirdęs teisėjų švilpukų, X. Pascualis – priešingai – juos pernelyg gerai girdėjo iš tribunų. Vieną sykį iš žiūrovų gretų nuskambėjęs švilpukas suglumino visą „Panathinaikos“ gynybą. Patikėję, kad arbitrai užfiksavo taisyklių pažeidimą, graikai nustojo gintis, o Aaronas White’as pelnė lengvus taškus iš po krepšio.

Iš karto po pastarojo epizodo žiūrovai per mikrofoną išgirdo prašymą liautis trukdyti žaidėjams,– švilpukų iš tribūnų daugiau nebesigirdėjo. Pažymėtina, kad oficialus mačo komentatorius rungtynių metu apie pelnytus taškus pranešdavo tik po „Panathinaikos“ metimų. Kas pelnė taškus „Žalgirio“ komandai, pranešama nebuvo.

Jei pats Šaras po rungtynių nusprendė netylėti, jo oponentas ir buvęs treneris X. Pascualis burnos neaušino netgi tempiamas už liežuvio. Paklaustas, kaip vertina Jasikevičiaus pasisakymus, 45-erių katalonas gūžtelėjo pečiais.

„Šį sezoną galėjau skųstis po trejų ar ketverių rungtynių, tačiau tai ne mano stilius. Ir šiandien galėčiau kalbėti apie daugybę situacijų, tačiau to vėlgi nedarysiu.

Kai treniruoji tokią komandą kaip „Panathinaikos“, tu neturi teisės skųstis. Šitie fanai nenori matyti besiskundžiančio trenerio. Jie manęs prašo laimėti, ir mes einame kovoti, kad ir kas benutiktų. Ir tos pozicijos aš niekada nekeisiu“, – pažymėjo jis.

A. Milaknis buvo labiau linkęs palaikyti savo trenerio poziciją.

„Buvau gana toli, bet man atrodė, kad pražanga buvo, – apie aptarinėjamą situaciją ketvirtojo kėlinio pabaigoje kalbėjo snaiperis. – Bet nesušvilpė, reiškia matė kitaip – gana sunku kažką komentuoti. Žiūrėsime vaizdo įrašą, tikėsimės, kad ir teisėjai paanalizuos situaciją“.

Pergalės šokį kartu su lemiamą metimą pataikiusiu Nicku Calathesu aikštėje šoko ir vienas lietuvis – Lukas Lekavičius, ketvirtadienį sužaidęs vienas geriausių Eurolygos rungtynių nuo tada, kai apsivilko „Panathinaikos“ aprangą.

14 pelnytų taškų, du svarbus tritaškiai antroje mačo pusėje, 12 naudingumo balų – Lukas šį kartą buvo ne tik N. Calatheso dubleris, o lygiavertis šeimininkų žvaigždės partneris.

„Ką Lukas padaro, manęs niekada nestebina. Bet mes patys jam leidome įmesti, netvarkingai gynėmės, vyko nesuprantami dalykai“, – apie buvusio auklėtinio žaidimą atsiliepė Š. Jasikevičius.

„Ar nenustebino sėkmingas žaidimas? Jeigu Lukas žaidžia „Panathinaikos“ komandoje, reiškia jis buvo to vertas. Bandėme gintis, bet tų klaidelių neišvengėme, o jis ir pasinaudojo, – buvusio bendražygio pasirodymą įvertino A. Milaknis.

Atgal į Lietuvą žalgiriečiai iš Atėnų išskrido jau gerokai po vidurnakčio, 3 val. nakties.

Sekmadienį „Žalgirio“ laukia rungtynės gerokai primirštoje aplinkoje – Kauno sporto halėje žalgiriečiai priims Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Vėl į Eurolygos mūšį kauniečiams teks stoti vasario 1 dieną, ketvirtadienį, kai „Žalgirio“ arenoje viešės Tel Avivo „Maccabi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)