Svečiai iš Bavarijos 80:78 (19:22, 19:15, 14:25, 28:16) pranoko „Zenit“ krepšininkus ir su trimis pergalėmis užima pirmą vietą grupėje.

Su dviem pergalėmis lieka šią savaitę pralaimėjimus patyrusios Turino „Fiat“ ir „Zenit“ ekipos – dalinasi 2-3 vietomis, o trečiadienį vakare paskutinį vilties šiaudą sugriebęs „Lietuvos rytas“ 101:68 sutriuškino „Fiat“ ekipą ir grupėje lieka ketvirtoje pozicijoje.

Siekiant vietos ketvirtfinalyje „Lietuvos rytui“ būtinos dvi pergalės likusiuose Top-16 etapo turuose.

F grupės rikiuotė po 4 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti/ praleisti taškai):

1.„Bayern“431332:314
2.„Zenit“422349:355
3.„Fiat“422325:349
4.„Lietuvos Rytas“413342:330

Po savaitės Sankt Peterburge „Zenit“ priims „Lietuvos rytą“, o „Bayern“ sieks revanšo namų arenoje mače su „Fiat“ – bavarai būtent pirmo turo rungtynėse patyrė vienintelę nesėkmę mače žaisdami su italais.

„Bayern“ ekipa laimėjimo atveju užsitikrintų vietą ketvirtfinalyje.

Pagal idealų scenarijų „Lietuvos rytui“ Sankt Peterburge reiktų pergalės bent jau 3 taškų persvara, (namuose Vilniaus ekipa rusų klubui nusileido 96:98), o Miunchene – tikėtis „Bayern“ revanšo prieš italus.

Tokiu atveju paskutiniame ture „Lietuvos rytas“ namuose priimtų jau galbūt pirmą vietą užsitikrinusį „Bayern“ klubą, o kitose rungtynėse „Fiat“ namuose susikautų su „Zenit“.

Jei „Lietuvos rytas“ Rusijoje revanšuotųsi, tokiu atveju sostinės komanda pergalės atveju prieš „Bayern“ (bet kokiu taškų skirtimu) užsitikrintų vietą kitame etape, nes tarpusavio susitikimuose Vilniaus klubas turėtų geresnį taškų santykį tiek su „Fiat“, tiek su „Zenit“.

Jei Rusijoje „Lietuvos rytas“ laimėtų 1 tašku, paskutiniame ture reiktų tikėtis „Fiat“ pergalės prieš rusus.

Tokiu atveju grupėje po 3 pergales turėtų ir italai, ir Lietuvos komanda, tačiau antrąja vieta džiaugtųsi „Lietuvos rytas“, nes italams trečiadienį atseikėta su kaupu.

Painiavos į grupės rikiuotę įneštų netikėta „Fiat“ pergalė Miunchene.

Tokiu atveju po penkių turų po tris pergales savo sąskaitoje turėtų „Bayern“ ir „Fiat“.

„Lietuvos rytas“ be dviejų pergalių turėtų tikėtis ir „Zenit“ dovanos Italijoje, antraip per du paskutinius turus pergales pasiekęs „Fiat“ klubas užsitikrintų vietą atkrintamosiose varžybose. Be to, tokiu atveju vilniečiai turėtų „Bayern“ komandą nugalėti ne mažesne nei 14 taškų persvara.

Bet kuriuo atveju, tai tik teoriniai skaičiavimai, kurie nebetektų prasmės, jei kitą savaitę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai nusileistų rusams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)