Prieš mačą „Vytautas“ pranešė, kad šiose rungtynėse ekipai vadovaus ne Virginijus Šeškus, o LaVaras Ballas, kuris oficialiai šiam draugiškų rungtynių ciklui šįvakar tapo V. Šeškaus asistentu.

Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių amerikietis įsijautė į trenerio vaidmenį. „Gynyba, gynyba, kovokit dėl kamuolių, pirmyn, pirmyn!“, – nuolat nurodinėjo naujai „iškeptas“ V. Šeškaus asistentas, kuris antradienio vakarą perėmė pagrindinio stratego užduotis.

Po taiklių „Vytauto“ metimų L. Ballas neslėpė emocijų, o pasibaigus pirmam kėliniui tėtušis turėjo priekaištų jaunėliui LaMelo dėl gynybos ir agresyvumo trūkumo. „Vytautas“ po pirmo ketvirčio atsiliko 34:37.

Prasidėjus antram kėliniui, LaMelo Ballas greitame puolime neatsidūrė prie tritaškio linijos, o tai gerokai supykdė tėvą. „Turėjai būti čia, kampe“, – atsistojęs pirštu į tritaškio liniją bedė L. Ballas.

Tokios ir panašios frazės buvo girdimos visų rungtynių metu. Tuo tarpu vyriausiasis „Vytauto“ komandos treneris Virginijus Šeškus atrodė atsipalaidavęs, juokavo su atsarginiais žaidėjais, sirgaliais bei teisėjais.

Pirmojoje rungtynių pusėje broliai Ballai žaidė be keitimų. LaMelo buvo pelnęs 14, o LiAngelo – 21 tašką, tačiau neįtikėtino rezultatyvumo rungtynėse „Vytautas“ vis dar atsiliko 67:70.

Trečiajame kėlinyje „Dzūkijai“ pavyko atsitrūkti 9 taškais (90:81).

Bet LaMelo Ballo keturių tritaškių serija leido išlyginti rezultatą (107:107).

Lemiamame kėlinyje iniciatyvą perėmęs „Vytautas“ šiek tiek atitrūko. Po Martyno Linkevičiaus tritaškių šeimininkai pirmavo 12 taškų persvara – 137:125.

Rungtynių paskutinėmis minutėmis dzūkams pavyko grąžinti intrigą ir priartėti (133:137), tačiau įveikti šeimininkų nepavyko.

„Vytautas“ „Big Baller Brand Challenge“ turnyre pasiekė 4-tą pergalę realiame krepšinyje sunkiai pasiekiamu rezultatu 147:142.

Mače be gynybos tėvo džiaugsmui blizgėjo „Vytauto“ legionieriai LaMelo ir LiAngelo Ballai. LaMelo pelnė net 43 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. LiAngelo sąskaitoje – 37 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai.

„Vytautas“: LaMelo Ballas 43, LiAngelo Ballas 37, Edvinas Šeškus 23, Martynas Linkevičius 16, Kervinas Bristolis 13.

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičius 35, Gediminas Žalalis ir Nikolaous Stylianou po 23, Charlesas Callisonas 16.

Šį sekmadienį laukia dar vienerios šio ciklo rungtynės – šįkart su „Jonavos“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)