Tad Vilniuje Rimo Kurtinaičio auklėtiniams šį trečiadienį būtina pergalė bent jau 7-ių taškų skirtumu. Revanšas leistų išsaugoti trapius „Lietuvos ryto“ šansus kovoti dėl antros F grupės vietos bei bilieto į atkrintamąsias varžybas.

Turine „Lietuvos rytui“ ypač nesusiklostė pirma rungtynių pusė, po dviejų kėlinių komandas skyrė net 18 taškų.

Daugiausia problemų svečiams iš Lietuvos kėlė Saša Vujačičius, mače pelnęs 21 tašką, bei Lamaras Pattersonas, pridėjęs 20 taškų.

„Rungtynės yra labai svarbios, nesinori žaidėjams daryti kažkokio spaudimo, kad nebūtų susikaustę. Visi žino – mums reikia laimėti 7-iais taškais. Reikia žaisti su tokia energija, kuria žaidėme eilę paskutinių rungtynių. Privalome laimėti.

Pirmame mače rungtynių pradžioje turėjome problemų su pasitikėjimu, nepataikėme iš dėkingų situacijų, puldavome 4 prieš 1-ą, ar keturiese prieš du ir nesugebėdavome pelnyti taškų.

Turime įveikti startinį jaudulį. Praleidome beveik 30 taškų ir atsilikome 18-os taškų skirtumu. Nors trečiame ir ketvirtame kėliniuose pavyko priartėti. Bet eilė nesėkmingų sprendimų neleido laimėti.

Iš tiesų, tai mūsų pajėgumo komanda ir privalome laimėti“, – antradienį prieš „Lietuvos ryto“ treniruotę žurnalistams kalbėjo R. Kurtinaitis.

– Praėjusiose rungtynėse puikiai atakavo S. Vujačičius, ar jam šiame mače kažkas specialaus ruošiama?

– Chrisas Krameris – toks gynėjas, kuris gali prieš visus apsiginti ir puolime sėkmingai atlikti savo darbą. Turine iš pradžių S. Vujačičių patikėjome Benui Magdenui, vėliau Robertui Giedraičiui, tačiau jie nesusitvarkė. Vėlaiu privalėjome Chrisą statyti prieš S. Vujačičių, jis per du kėlinius leido Sašai išmesti tik vieną kartą skubotai ir prametė.

Jis tą problemą išsprendė. Trečiadienį startuosime nuo pradžios. Sieksime išvengti tų problemų, su kuriomis susidūrėme prieš savaitę. Gins jį tas, kas gali S. Vujačičių sustabdyti.

– „Fiat“ žaidėjai puikiai puola vienas prieš vieną, ar matote savo komandoje tą problemą ginantis vienas prieš vieną?

– Taip, šiek tiek tai šlubuoja, ne dėl to, kad kažkas nespėja, o dėl to, kad kartais neįvertiname situacijos, ne visada teisingai priimami sprendimai dėl varžovų kūno kalbos. Yra rungtynių, kur tikrai gerai apsiginame. Gal rungtynių svarba ir spaudimas daro savo. Aš manau, kad viskas bus gerai.

– Vietiniame fronte puikiai „Lietuvos rytas“ pataiko tritaškius, tačiau tolimi metimai šlubuoja „Eurocup“ taurėje, ar tai taip pat spaudimas lemia prastesnį pataikymą?

– Europos taurėje gynyba yra kietesnė. Mažiau laiko priimti sprendimus, nėra laisvų metimų. Bet kokiu atveju, aš noriu, kad mūsų komanda įmestų bent jau 10 tritaškių. Taip komanda buvo komplektuota, kad pataikytume tolimus metimus ir tai būtų mūsų ginklas.

– Baudų metimų taiklumas Europos taurėje taip pat nėra pavyzdys (68,4 proc.), Turine pramesti 8 metimai, ar atkreipėte dėmesį į tai per treniruotes?

– Tą akcentuojame per treniruotes, už kiekvieną pramestą baudos metimą prieš treniruotę turi žaidėjas įmesti 50 baudos metimų.

Man keista, kad ir patyrę krepšininkai prameta baudas. Paprastai kokius 6 baudos metimus nepataikome: mače su „Zenit“ prametėme 6-is, Turine – 8-is baudos metimus.

Tai yra problema. Aš manau, kad baudos metimus turime realizuoti 100 procentų. Tai lengviausiai pelnomi taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)