Italų ir klaipėdiečių akistata – jau šį antradienį 19 val. „Švyturio“ arenoje.

Nors neptūniečiai šio sezono pradžioje – 2017 metų lapkričio 7 dieną Italijoje Kapo d’Orlando „SikeliArchivi“ krepšininkus nugalėjo lengvai – net 30 taškų skirtumu – 90:60 (20:13, 23:15, 19:19, 28:13), tačiau varžovai pasiryžę Klaipėdoje mesti rimtą iššūkį ir žūtbūt sieks įrodyti, kad toks pralaimėjimas Italijoje buvo tik atsitiktinumas.

„Savo žaidėjams bandau įkalti į galvą, kad pirmosios tarpusavio rungtynės – jau praeitis. Privalome tai pamiršti ir suprasti, kad tai labai svarbios rungtynės. Mano skaičiavimais, pergalės atveju, turėtume užsitikrinti kelialapį į kitą FIBA Čempionų lygos etapą. Liktų tik nedidelė teorinė galimybė likti už ketvertuko ribos“, – sakė K. Maksvytis.

Neptūniečiams praėjusi savaitė buvo itin sudėtinga – tik penktadienio vakarą po netikėtų nesklandumų oro uostuose klaipėdiečiai grįžo iš Turkijos, o sekmadienį kovėsi ir galingai priešinosi Kauno „Žalgiriui“. Šiai tituluotai Kauno ekipai Klaipėdoje nusileista tik rungtynių pabaigoje rezultatu 75:83.

„Kelionė su nesklandumais į Turkiją ir rungtynės su „Žalgiriu“ pareikalavo daug jėgų. Svarbiausia, kad spėtume šiek tiek atsipūsti ir dvikovoje su italais būtume energingi. Tai labiausiai mane ir neramina“, – sakė „Neptūno“ treneris.

Pasiteiravus, kam ketina skirti daugiausiai dėmesio, K. Maksvytis iš varžovų išskyrė legionierius ir lietuvį Arnoldą Kulboką.

„Italų gretose turėtų rungtyniauti naujasis jų legionierius iš Amerikos Mirza Abilegovičius. Daug dėmesio turėtume skirti ir 205 cm aukštaūgiui iš Lietuvos, jaunajam krepšinio talentui Arnoldui Kulbokai. Jį įdėmiai stebi ir į Klaipėdą turėtų atvykti net NBA skautai. Tai daug ką pasako apie šio žaidėjo lygį“, – akcentavo treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)