Šeštą kartą iš eilės vietiniame fronte laimėję čempionai ir pirmenybių lyderiai nutraukė uostamiesčio ekipos aštuonių pergalių seriją. Į trečiąją turnyrinės lentelės vietą nukritę Klaipėdos klubo krepšininkai pirmą kartą šį sezoną pralaimėjo „Betsafe–LKL“ rungtynes namuose.

Be Pauliaus Jankūno į Klaipėdą atvykusi Kauno ekipa retai atakavo iš toli, bet tai darė itin taikliai – iki ketvirtojo kėlinio pradžios taiklūs buvo 75 proc. tritaškių (6/8). Šis taiklumas kiek nusimušė tik paskutiniajame ketvirtyje, kurio metu buvo pramesti du tolimi metimai.

Ketvirtojo kėlinio viduryje „Žalgiris“ pirmavo tik 71:70, tačiau tuomet svečiai surengė spurtą 8:0 bei atitrūkę 79:70 pateikė rimtą paraišką pergalei. Kazio Maksvyčio kariauna kovojo iki galo ir likus žaisti minutę dar prisivijo 75:79, bet svarbaus metimo tuomet nepataikė Tomas Delininkaitis, o „Žalgirio“ pergalę įtvirtino Aarono White‘o baudų metimai ir Brandono Davieso blokas Simui Galdikui.

Nugalėtojų gretose rezultatyvumu išsiskyręs A. White'as sužaidė geriausias karjeros „Betsafe–LKL“ rungtynes. Puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis amerikietis per 23 minutes įmetė 15 taškų (3/5 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 6/7 baudų metimai), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus.

„Žinant, kad tai buvo penktos rungtynės per vienuoliką dienų, žaidėme tikrai solidžiai. Tik kelis kartus pritrūko žudiko instinkto – kelis kartus nuėjome į priekį ir galėjome konkrečiai kontroliuoti rungtynes, bet to nepadarėme“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Drąsiai startavę klaipėdiečiai pirmosiomis minutėmis pabėgo į priekį 11:2, bet tokio šalto dušo pabudinti žalgiriečiai atsakė dar įspūdingesne atkarpa – svečiai spurtavo net 20:0 bei įgijo dviženklę persvarą 26:16.

Antrajame kėlinyje viskas prasidėjo iš naujo. „Neptūnas“ surengė dar vieną savo spurtą 14:2 bei išlygino rezultatą 30:30. Tuomet laukė dar vienas kauniečių spurtas 8:0, leidęs jiems vėl būti priekyje 38:30, o pasibaigus kėliniui pirmauti 46:41.

Po ilgosios pertraukos komandos spurtais nebesikeitė. Trečiajame ketvirtyje įsibėgėję Kauno klubo snaiperiai Kevinas Pangosas ir Artūras Milaknis tolimais metimais leido išsaugoti apčiuopiamą persvarą 67:57.

Prie to, kad „Neptūnas“ lemiamame kėlinyje sugrįžtų į rungtynes labiausiai prisidėjo rezultatyvumu spindėjęs Edgaras Želionis. Puolėjas šiame mače per 37 minutes pelnė 25 taškus (6/7 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 10/11 baudos), atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą bei surinko 33 naudingumo balus.

Klaipėdos klubo lyderiui sėkmingai talkino Simas Galdikas, kuris ne tik pelnė 13 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, bet ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, taip pagerindamas asmeninį karjeros rekordą.

„Ruošėmės, kaip reikės kovoti prieš „Žalgirio“ agresyvią gynybą, nors Simas Galdikas nėra pats geriausias rezultatyvių perdavimų atlikėjas, šiandien jis tai darė gerai. Mums trūksta dar vieno aukštaūgio krepšininko, kuris daugiau duotų komandai“, – sakė K. Maksvytis.

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 25, Simas Galdikas 13 (8 atk. kam.), Renaldas Seibutis 13, Vytautas Šulskis 8.

„Žalgiris“: Aaronas White‘as 15, Antanas Kavaliauskas 12, Kevinas Pangosas, Edgaras Ulanovas ir Vasilije Micičius po 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)