Valensijos krepšininkai po 10 pralaimėjimų iš eilės grįžo į pergalių kelią. Jie laimėjo tris iš pastarųjų keturių Eurolygos mačų. Praėjusiame ture „Basket“ savo aikštėje 81:76 palaužė „Barcelonos“ pasipriešinimą.

Valensijos klubas užima turnyro lentelėje šiuo metu 14 vietą – 6 pergalės, 12 nesėkmių. Tokį pat balansą turi ir „Barcelona“. Kauniečiai, iškovoję 11 pergalių iš 18-os galimų, rikiuojasi šešti. Pirmojo rato „Žalgirio“ ir „Basket“ dvikovoje 71:63 stipresni buvo Lietuvos čempionai.

Žalgiriečiai Eurolygoje žaidžia rezultatyviau už varžovus, atkovoja daugiau kamuolių, atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų taikliau meta dvitaškius ir tritaškius. Valensijos komanda praleidžia mačiau taškų už kauniečius, perima daugiau kamuolių, dažniau blokuoja metimus, tiksliau atakuoja nuo baudų metimų linijos, rečiau klysta.

Rezultatyviausiai Ispanijos ekipoje rungtyniauja gynėjas Erickas Greenas. Jis pelno po 15,9 taško.

Tiesa, jis dvejas praėjusias Eurolygos rungtynes praleido dėl pėdos traumos. Dar neaišku, ar šiandien amerikietis pasirodys aikštėje. Jei žais, didelė tikimybė, kad neilgai. „Basket“ gretose taip pat susižeidę įžaidėjai Guillemas Vivesas, Antoine‘as Diot, puolėjai Joanas Sastre, Lataviousas Williamsas.

Valensijos ekipoje naudingai žaidžia abu vidurio puolėjai. Bojanas Dubljevičius renka 10,7 taško, atkovoja 5,3 kamuolio. Tiboras Pleissas pelno 9,9 taško, sugriebia 5,8 kamuolio.

„Valensijos krepšininkai dabar demonstruoja solidų krepšinį. Kai kurie jų krepšininkai traumuoti, bet likusieji puikiai žino savo vaidmenis. Jie nugalėjo „Panathinaikos“, „Barcelona“ klubus. Turime geriau gintis nei Bamberge, kai antroje rungtynių pusėje praleidome 56 taškus“, – sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Žalgiris“ su Valensijos klubu Eurolygoje santykius aiškinosi penkis kartus. Net keturias pergales šventė Ispanijos krepšininkai. Šios šalies čempionate „Basket“ dabar užima 3 vietą – 11 pergalių, 5 pralaimėjimai.

Vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas iš viso parodys penkerias 19-ojo turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

sausio 18 d.

18.45 val. „Chimki“ – „Olympiacos“ (viaplay.lt; tiesiogiai),
19.45 val. „Žalgiris“ – Valensijos „Basket“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
22.00 val. „Chimki“ – „Olympiacos“( „Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

sausio 19 d.

19.15 val. „Anadolu Efes“ – „Fenerbahce“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
21.25 val. „Baskonia“ – „Armani Olimpia“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
21.30 val. „Unicaja“ – „Real“ (viaplay.lt; tiesiogiai),
23.30 val. „Unicaja“ – „Real“ “( „Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)