198 cm ūgio krepšininkas agresyviai žaidė po krepšiu ir surinkęs 22 taškus atvedė „Vytautą“ į pergalę prieš Šakių „Vytį“ 93:89. Kol kas pajėgiausią varžovą „Big Baller Brand Challenge Games“ rungtynių cikle nukovęs V. Šeškus džiaugėsi, kad Ballais galima pasitikėti vis labiau.

„Iš tų draugiškų rungtynių tai buvo sunkiausias mačas. Pamatėme, kad broliams Ballams dar nelengva gynyboje, bet lemiamais momentais jie tikrai gali padėti.

Jie komandoje vos 10 dienų, juk patyrę krepšininkai per tiek laiko neprisitaiko prie naujų sąlygų, ką kalbėti apie juos.

Turiu pasakyti, kad reikia dar daugiau komandinio žaidimo, bet skeptikams tai geras atsakas. Svarbiausia – laimėjome“, – po rungtynių tvirtino „Vytauto“ strategas.

Nors talentingesniu iš brolių Ballų yra įvardinamas LaMelo, šešiolikmetis šįkart prisirinko pražangų ir liko LiAngelo šešėlyje su 14 taškų.

V. Šeškus tiki, kad devyniolikmetis LiAngelo gali tapti geru krepšininku ir jau dabar naudingai žaisti „Betsafe–LKL“ čempionate, tačiau jam reikia mąstyti europietiškai ir dažniau išnaudoti savo fizinę jėgą.

– Kas pasikeitė brolių žaidime lyginant su ankstesnėmis rungtynėmis?

– Kaip jau sakiau anksčiau: ko jau ko, bet iš brolių Ballų drąsos neatimsi. Man patinka tokie žaidėjai. Po mačo LiAngelo sakiau, kad jis atkreiptų dėmesį į savo pelnytus taškus. Didžioji jų dalis po rezultatyvių perdavimų, retai kada pats pribėgęs pelnydavo taškus. Tad komandinis žaidimas yra raktas į sėkmę, puolimo pagrindas. Tą jam ir kartojau.

– Ar LiAngelo galėtų taip sėkmingai po krepšiu žaisti LKL rungtynėse?

– Manau, taip, jis jėgos turi. Mes visada po krepšiu agresyviai liepiame žaisti Edvinui Šeškui, kai jį dengia žemesni žmonės. Tą patį gali daryti ir LiAngelo. Mes jam sakome, jei sunku – atmesk kamuolį, jis turi pradėti mąstyti europietiškai. Jie tikrai neblogai sužaidė. Juk rungtyniavome prieš NKL pirmaujančią komandą.

– Kodėl Edvinas Šeškus nežaidė?

– Kelį skaudėjo, davėme pailsėti.

– Ar broliai gali tikėtis daugiau laiko LKL?

– Negalime šio mačo lyginti su rungtynėmis prieš „Lietkabelį“. Aš tikiuosi, kad jie supranta tą LKL lygį. Jie pripratę lengviau žaisti, jie gal prisižiūrėję NBA rungtynių, kur rungtynės konvejeriu žaidžiamos. Čia kitaip, mums kiekvienas mačas yra labai svarbus, kur negalime laisvai sau leisti daryti klaidas.

Pralaimėjusios „Vyčio“ ekipos vyriausiasis treneris Aurimas Jasilionis po rungtynių pripažino, kad LiAngelo yra neblogas žaidėjas, tačiau atskleidė, kad taškus rinkti jam leido sprendimas amerikietį dengusius žaidėjus siųsti gintis prieš „Vytauto“ atakų organizatorius.

„Džiaugiuosi, kad mūsų komandą pakvietė į tokį gražiai organizuojamą turnyrą. Kovėmės kaip galėjome. Iki pergalės pritrūko smulkių detalių. Visi kalba, ar LiAngelo blogas, ar neblogas. Jeigu jis gali įmesti į krepšį, gal jis tikrai neblogas.

Šiandien LiAngelo sumetė tikrai sunkius metimus, o mums tikrai pritrūko gynybos prieš jį. Mes negalėjome susitvarkyti su jų pikenrolo žaidimu. Denisas Lukašovas gerai draskė mūsų gynybą, mes siuntėme žaidėjus iš kampo jam į pagalbą, o dėl to praleidome taškus iš LiAngelo.

Naudojomės Ballų silpnybėmis. Į LKL komandos krepšį įmetėme 89 taškus, naudojomės brolių spragomis gynyboje kiek tik galėjome“, – kalbėjo A. Jasilionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)