Prieš būsimą Eurolygos dvikovą Bamberge Vokietijos čempionai ir taurės laimėtojai „Brose“ krepšininkai ruošiasi svarbiam mūšiui su „Žalgiriu“. Statistika nieko gero nežada aikštės šeimininkams – iš 13 tarpusavio rungtynių iki šiol Bambergo ekipai tik kartą pavyko išlipti sausai iš balos.

Nordbayern.de pastebi, kad ir pirmoje akistatoje šį sezoną Kaune Lietuvos čempionai laimėjo, nors „Brose“ komandos „žiedų valdovu“ vadinamas kapitonas Nikos Zisis tąsyk kalbėjo apie geriausią pademonstruotą žaidimą.

Žaisime su labai gero trenerio vedama komanda. Man „Žalgiris“ šį sezoną kol kas – maloniausiai nustebinusi ekipa. Jie ir puolime, ir gynyboje žaidžia labai gerą komandinį krepšinį. Atrodo, kad Pangosas su Jankūnu yra pagrindiniai žaidėjai, tačiau tai – apgaulinga. Jei neįvertinsite kitų žaidėjų, būsite skaudžiai nubausti.
Iliasas Kantzouris

Gruodį vykusioje dvikovoje „Žalgiris“ triumfavo 88:84, o vienu iš pergalės kalvių netikėtai tapo Artūras Milaknis, pelnęs 20 taškų.

Vokiečių žiniasklaida pabrėžia, kad žalgiriečiai šį sezoną tapo tikrais rungtynių taškas į tašką specialistais. Toli žvalgytis nereikia – pastarąją dvikovą su Malagos „Unicaja“ jie laimėjo 79:77, o LKL lygoje savaitgalį nervingoje pabaigoje 81:79 įveikė Utenos „Juventus“.

WHAT. A. FINISH❗

Ulanovas wins it again for @bczalgiris

This time with a match-winning block at the buzzer 🙌#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/am17wTILsX— EuroLeague (@EuroLeague) January 12, 2018

Kad tvirtus nervus demonstruojantys žaliai-baltieji yra itin pavojingi, žino ir I. Kantzouris, pavaduosiantis vyriausiąjį trenerį Andrea Trinchieri. Pastarasis negalės vadovauti komandai dėl peties operacijos.

„Žaisime su labai gero trenerio – Šarūno Jasikevičiaus – vedama komanda. Man „Žalgiris“ šį sezoną kol kas – maloniausiai nustebinusi ekipa. Jie ir puolime, ir gynyboje žaidžia labai gerą komandinį krepšinį. Atrodo, kad Pangosas su Jankūnu yra pagrindiniai žaidėjai, tačiau tai – apgaulinga. Jei neįvertinsite kitų žaidėjų, būsite skaudžiai nubausti“, – kalbėjo I. Kantzouris.

Graikas atsakingas vyriausiojo trenerio pareigas jau yra šiek tiek „prisijaukinęs“. Bundeslygoje vietoje diskvalifikuoto ar susirgusio A. Trinchieri jis komandai vadovavo 7-iose rungtynėse. Iš jų „Brose“ laimėjo šešiskart.

Tiesa, „Brose“ pagrindinio stratego kėdėje Eurolygoje I. Kantzouris sėdės pirmą kartą. Įdomu, kad debiutą ženklins ir įdomus karjeros faktas – žaisti jam teks prieš buvusį klubą, su kuriuo jis 2011-2012 metų sezoną būdamas trenerio asistentas laimėjo Lietuvos čempionatą ir šalies taurę.

Į dvikovą su „Žalgiriu“ Bambergo komanda stos be Bryce'o Tayloro, Lukos Mitrovičiaus ir Eliaso Harriso. Iš likusių 44-erių metų I. Kantzouris reikalauja koncentracijos visas 40 minučių.

„Svarbu, kad nė akimirkai nenuleistume rankų, nesvarbu, kas atsitiks. Pabaigoje visi kartu pažiūrėsime į švieslentę ir pamatysime, koks rezultatas“, – teigė vyriausiąjį trenerį pavaduosiantis graikas.

Vilties aikštės šeimininkams turėtų teikti komandos naujokai Ricky Hickmanas ir Dejanas Musli, kurie Tel Avive 88:90 pralaimėtoje dvikovoje „Maccabi“ krepšininkams pelnė atitinkamai 23 ir 20 taškų.

Po paskutinių rungtynių savo aikštėje sausį „Brose“ ilsėtis neturės kada – jau ketvirtadienį Vokietijos čempionų laukia mačas išvykoje su „Barcelona“, o sekmadienį – savotiškas vokiškasis „El Classico“ šalies taurės varžybose su Miuncheno „Bayern“.

Tuo metu antradienio vakaro „Brose“ rungtynės su „Žalgiriu“ prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad žalgiriečių kapitonui Pauliui Jankūnui šis mačas taps dar viena proga palypėti aukštyn Eurolygos statistikos metraščiuose. Patyrusiam puolėjui trūksta vos dviejų atkovotų kamuolių, kad pralenktų graiką Ioannį Bourousį ir pakiltų į antrąją vietą daugiausiai kamuolių atkovojusių visų laikų Eurolygos žaidėjų lentelėje.

Joje pirmąją vietą užima Felipe Reyesas su 1666 atkovotais kamuoliais. Antras yra pastaruoju metu Kinijoje žaidžiantis I. Bourousis (1603), trečias – P. Jankūnas (1602).

Ketvirtoje vietoje rikiuojasi karjerą jau seniai baigęs turkas Mirsadas Turkčanas, per savo metus Eurolygoje sugriebęs 1287 atšokusius kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)