Torontas, Indianapolis, Denveris. Tai – Kanados ir JAV miestai, kuriuose per savo trijų savaičių viešnagę už Atlanto lankysis D. Adomaitis. Ir kiekvienoje iš savo kelionės stotelių strategas susitiks su lietuviais.

Toronte D. Adomaičio laukia susitikimas su J. Valančiūnu ir „Raptors“ vadovybe, Indianapolyje – D. Sabonis ir „Pacers“ atstovai, o Denveryje treneris atliks stažuotę „Nuggets“ klube, kurio generaliniu vadybininku dirba Artūras Karnišovas.

„Pagrindinis kelionės tikslas – aplankyti NBA klubus, kuriuose žaidžia lietuviai. Svarbu pabendrauti su klubų vadovais, supažindinti juos su esama situacija FIBA krepšinio sistemoje. Valančiūną ir Sabonį noriu matyti komandoje birželio mėnesio pasaulio čempionato „lange“, su klubų atstovais kalbėsime ir apie tai“, – prieš kelionę pasakojo D. Adomaitis.

Lietuvos rinktinė 2019-ųjų FIBA pasaulio čempionato atranką pradėjo sėkmingai – lapkričio pabaigoje įveikė Kosovą ir Lenkiją.

Svarbu pabendrauti su klubų vadovais, supažindinti juos su esama situacija FIBA krepšinio sistemoje. Valančiūną ir Sabonį noriu matyti komandoje birželio mėnesio pasaulio čempionato „lange“, su klubų atstovais kalbėsime ir apie tai.
Dainius Adomaitis

Artimiausia rinktinės stovykla prasidės jau po mėnesio – Palangoje rinktinės kandidatai rinksis vasario 20 d., o vasario 23 ir 26 d. Klaipėdoje susirems su Vengrija ir kartą jau sutriuškintu Kosovu.

Šiame atrankos „lange“ ir vėl nebus nei NBA, nei Eurolygos žaidėjų, tačiau vasarą D. Adomaitis nacionalinėje komandoje jau tikisi matyti visus pajėgiausius krepšininkus su NBA desantu priešakyje.

Ir jų pagalbos gali prireikti, nes būtent paskutiniame šio etapo atrankos „lange“ Lietuvos rinktinės laukia rimčiausi iššūkiai – išvykos rungtynės su Lenkija ir Vengrija.

Praėjusią vasarą klubą po mainų pakeitęs D. Sabonis praleido 2017-ųjų Europos čempionatą, tačiau Naujųjų išvakarėse žiniasklaidai jau užsiminė, kad norėtų rinktinės marškinėlius užsivilkti pasaulio čempionato atrankoje. Tačiau viskas priklauso ne tik nuo paties 21-erių lietuvio, bet ir nuo „Pacers“ vadovybės, su kuria diskutuos ne tik pats krepšininkas, bet ir D. Adomaitis.

„Pristatysiu jiems mūsų treniruočių sistemą, sąlygas, kurias rinktinės žaidėjai gauna čia, Lietuvoje“, – pažymėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Tuo metu Denveryje D. Adomaičio laukia kitokio pobūdžio vizitas.

Klube, kuriame dirba ne tik A. Karnišovas, bet ir Tomas Balčėtis bei Martynas Pocius, treneris atliks trumpą stažuotę, gilinsis į „Nuggets“ stratego Michaelo Malone'o darbo specifiką.

„Žinoma, gauti tokią galimybę padėjo A. Karnišovas, prisidėjo kiti klube dirbantys tautiečiai. Bus proga dalyvauti „Nuggets“ treniruočių procese, iš arti pamatyti trenerio darbą, stebėti keletą rungtynių“, – teigė D. Adomaitis.

Lietuvos rinktinės treneriui per šį krepšinio sezoną tai bus jau antroji stažuotė NBA. Rudenį D. Adomaitis iš arti susipažino su Bostono „Celtics“ klubo, kuriame skautu dirba Benas Matkevičius, virtuve.
Pasaulio čempionato atrankos varžybų rezultatai ir tvarkaraštis

Primename, kad iš pasaulio čempionato C grupės atrankos varžybų į kitą etapą pateks trys geriausios komandos.

Antrame etape bus formuojama nauja grupė – prisijungs trys geriausios D grupės (Italija, Rumunija, Olandija, Kroatija) komandos. Toliau atrankos varžybos taip pat vyks pagal naująją „langų“ sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)