Prieniškiai antrosiose „Big Baller Brand Challenge Games“ ciklo draugiškose rungtynėse be didesnio vargo 130:93 pervažiavo Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ jaunimo komandą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo LaMelo, pelnęs 31 tašką (10/16 dvitaškiai, 3/10 tritaškiai, 2/2 baudos). Be to, jis atkovojo 4 ir perėmė 8 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus prasižengė ir 6 kartus suklydo.

LiAngelo pagal rezultatyvumą buvo antras. Jis įmetė 29 taškus (7/13 dvitaškiai,4/12 tritaškiai, 3/5 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, prarado 2 ir perėmė 1 kamuolį.

Vis dėlto naudingiausiu mačo žaidėju buvo pripažintas 17 taškų įmetęs Kervinas Bristolis, kuris dar atkovojo 7 kamuolius ir blokavo 3 varžovų metimus.

Šeimininkai dominavo viso susitikimo metu ir bėgo į priekį jau nuo pirmųjų minučių. Po pirmojo kėlinio „Vytautas“ jau turėjo dviženklį pranašumą 32:19.

LiAngelo jau trečiąją rungtynių sekundę netaikliai atakavo iš toli, bet vėliau nudžiugino sirgalius galingu dėjimu. Iš viso per pirmąjį kėlinį jis pelnė 4 taškus.

Netrukus iniciatyvos ėmėsi ir LaMelo, kelis kartus iš eilės nepabijojęs veržtis link krepšio. Rezultatyvus buvo vienintelis jo prasiveržimas, kuriuo jis pelnė pirmuosius savo 2 taškus.

Antrajame ketvirtyje LaMelo kelis kartus vienas pabėgo į greitą puolimą ir taip pildė savo sąskaitą lengvais taškais. Kėlinio viduryje gynėjas įsisiautėjo ir prieš ilgąją pertrauką jau turėjo 13 taškų.

LiAngelo antrajame kėlinyje dažniau šaudė pro šalį ir įpusėjus mačui turėjo 9 taškus, tačiau didesnio jo indėlio šeimininkams neprireikė – jų persvara buvo įtikinama (64:41).

Šią persvarą paskutinę antrojo kėlinio sekundę įtvirtino LaMelo tritaškis metimas.

LaMelo pelnė ir pirmuosius taškus antroje mačo pusėje. Amerikietis realizavo baudų metimus, tačiau netrukus pats buvo nubaustas nesportine pražanga.

Įsibėgėjęs LaMelo netrukus pelnė dar keturis taškus iš eilės, o tuomet pirmą kartą prie baudų metimo linijos stojo ir LiAngelo, sumetęs du metimus.

Bene gražiausiais mačo epizodas buvo sukurtas trečiojo kėlinio viduryje, kai LaMelo pakabino ore kamuolį, o jį į krepšį galingai sugrūdo jo brolis LiAngelo.

Paskutinysis kėlinys tebuvo formalumas, o Ballai jo metu nemažino apsukų ir toliau didino savo taškų kraitį. Įsidrąsinę broliai pradėjo pataikyti vieną tritaškį po kito ir įtvirtino savo komandos triuškinančią pergalę.

„Vytautas“: LaMelo Ballas 31 (9 rez. perd.), LiAngelo Ballas 29, Regimantas Miniotas 19.

„Lietuvos rytas-2“: Deividas Sirvydis 19, Simas Jarumbauskas 12, Ernestas Naruševičius 11 (11 atk. kam.).

LaMelo Ball already has 31 points (Gelo has 29) so he tried getting just a LITTLE too cute on the fastbreak. #BallIsLife pic.twitter.com/sifT2WT8Wm
— Josh Sánchez (@jnsanchez) January 15, 2018

Garsieji „Vytauto“ amerikiečiai šį kartą jau nebesulaukė tokio didelio susidomėjimo kaip anksčiau. Priešingai nei pirmosiose turnyro rungtynėse, Prienų arenoje buvo galima išvysti daug tuščių vietų.

Pirmosiose „Big Baller Brand Challenge Games“ rungtynėse „Vytautas“ sausakimšoje Prienų arenoje 90:80 nugalėjo Kauno „Žalgirio-2“ komandą, LaMelo tuomet pelnė 10, o LiAngelo – 19 taškų.

Tai jau trečiosios brolių Ballų rungtynės Lietuvoje. Savaitgalį debiutavę LKL pirmenybėse dvikovoje su Panevėžio „Lietkabeliu“ garsiesiems amerikiečiams taškų pelnyti nepavyko.

Ilsėtis ilgai „Vytauto“ krepšininkai neturės kada – jau trečiadienį jų lauks kitas varžovas – Šakių „Vytis“. Tai bus jau trečiasis „Big Baller Brand Challenge Games“ draugiškų rungtynių ciklo iššūkis Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)