2003 m. į Lietuvą atvykęs M. Beričius atskleidė besididžiuojantis, jog spėjo sužaisti su paskutinį sezoną aikštelėje praleidusiu Arvydu Saboniu.

„Žinoma, prisimenu laikus Kauno „Žalgiryje“. Turėjome gerą sezoną. Man buvo didžiulė garbė žaisti viename iš didžiausių klubų Europos krepšinio istorijoje, kuriame yra žaidę tiek krepšinio žvaigždžių. Su viena iš tokių žvaigždžių – Arvydu Saboniu žaidžiau ir aš. Mano nuomone, tai geriausias visų laikų Europos žaidėjas. 2003-2004 m. sezonas „Žalgiryje“ jam buvo ir paskutinis, todėl didžiuojuosi spėjęs sužaisti su juo“, – laidai „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ kalbėjo M.Beričius.

Europos bei pasaulio čempionas prisiminė praleistus metus Kaune, gerą laiką su „Žalgirio“ legionieriais Edu Cota bei Tanoka Beardu ir pirmuosius Pauliaus Jankūno karjeros žingsnius.

„Viskas buvo puiku. Gyvenau gerai. Man patiko, patiko būti Lietuvoje. Turėjau gerus komandos draugus. Kiekvieną dieną pietaudavome ar vakarieniaudavome, išgerdavome kartu kavos. Kartais išeidavome į miestą po laimėtų rungtynių su Edu Cota ir Tanoka Beardu.

Iki šiol puikiai sutariu su lietuviu Mindaugu Timinsku. Puikiai pamenu, jog tame sezone savo karjerą „Žalgiryje“ pradėjo ir dabartinis komandos kapitonas Paulius Jankūnas. Tada jis buvo dar labai jaunas ir tik auganti ateities krepšinio žvaigždė“, – laiko mašina į 2003-uosius grįžo serbas.

Kiekvieną sekmadienį 10.30 val. TV6 eteryje rodomos laidos „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ pašnekovas teigė esąs nustebintas žalgiriečių demonstruojamu žaidimu ir priskyrė lietuvius prie Eurolygos elito.

„Atvirai kalbant, niekas negalėjo pasakyti, jog pirmosios sezono dalies „Žalgiris“ bus trečia geriausia turnyro komanda. „Žalgiris“ yra vienas didžiausių siurprizų. Taip, yra tokios komandos kaip Maskvos CSKA, bet „Žalgiris“ puikiai kuria komandinį krepšinį. Kauno klube nėra pavieniais veiksmais žaidžiančių žaidėjų.

Visi žaidžia komandiškai. Taigi, kaip dabar ir matome, „Žalgiris“ turnyro lentelėje užima aukštą vietą ir turi neblogus šansus užbaigti reguliarųjį sezoną pirmajame ketvirtuke“, – gerus žodžius „Žalgiriui“ žarstė buvęs krepšininkas.

M. Beričius taip pat negailėjo pagyrų dabartiniam „Žalgirio“ kapitonui P.Jankūnui, pasidalino savo prognozėmis antrai sezono pusei bei kalbėjo apie Vasilije Micičių ir Beno Udriho įsiliejimą į Lietuvos čempionų kolektyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)