Beveik du mėnesius be darbo buvusio M. Kuzminsko taikiklis išsiderinęs labiau nei pavargusio ir kvapą vos gaudančio biatlonininko – buvęs „Knicks“ narys Italijos „Serie A“ čempionate, kuris tikrai negarsėja geriausia gynyba, pataiko tik kas šeštą metimą: per du turus tikslą pasiekė vos 4 iš 23-ijų mūsiškio bandymų (17,4 proc.), t. y. viso labo 3 iš 14 dvitaškių bei 1 iš 9 tritaškis.

Sekmadienį „AX Armani“ savo arenoje 80:84 neatsilaikė prieš Venecijos „Umana Reyer“ ir turnyro lentelėje smuktelėjo į trečią poziciją.

Starto penkete mačą pradėjęs M. Kuzminskas per 12 min. tesukrapštė 2 taškus (1/7 metimas iš žaidimo), paskutines 15-a lemiamų dvikovos minučių praleido ant atsarginių žaidėjų suolo ir finišavo su minus 1 naudingumo balu.

Nenuostabu, kad po šio susitikimo Italijos krepšinį apžvelgiantys portalai būtent M. Kuzminskui skyrė žemiausius balus iš visų: „Basket Universo“ atseikėjo 4, o „Basketissimo“ – 5.

„Kuzminskas toliau nesutaria su krepšiu ir niekaip neįsijungia į žaidimą. Gerai, suprantama, kad lietuvis dar nejaučia ritmo, bet jis ir vėl nesirodė baudos aikštelėje, prametė šešis metimus iš septynių ir baigė rungtynes nugrūstas ant suolo.

Kuzminskas vis dar yra labai toli nuo geriausios savo formos“, – konstatavo jie.

Tuo metu vyriausiasis milaniečių treneris Simone Pianigiani į patirtą nesėkmę žvelgė pakankamai ramiai ir filosofiškai bei prasitarė, kad M. Kuzminskas turi ir tam tikrų sveikatos problemų.

„Dar vienas pralaimėjimas, ir man tai nepatinka. Tačiau kalbant sąžiningai, tai nebuvo blogos rungtynės. Žinojome, kad kurį laiką mes turėsime būti įtempę kaklus, tuo labiau, kad šią savaitę mūsų laukia dvigubas Eurolygos turas. Vis dėlto galėjome ir laimėti, o tai parodo, kad einame teisingu keliu, net jei ir nesame visiškai sveiki.

Artūras Gudaitis dėl savijautos negalėjo aikštėje išbūti daug minučių (per 21 min. pelnė 17 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir surinko net 30 naudingumo balų – Krepšinis.lt), o M. Kuzminskas mane patikino, kad yra pasirengęs žaisti, nors paskutiniame Eurolygos ture kiek ir susižeidė.

Turiu būti objektyvus su savo žaidėjais: daugelis Eurolygos komandų pralaimi nacionalinėse pirmenybėse ir tai yra normalu. Taigi nėra viskas taip negatyvu, nors, žinoma, tikrai galėjome prarasti mažiau kamuolių ir būti atidesni kai kuriems dalykams“, – apibendrino S. Pianigiani.

Jo auklėtiniai Eurolygoje su keturiomis pergalėmis ir 13 pralaimėjimų yra pačiame dugne – šešiolikti.

Paskutinius du mačus su naujoku M. Kuzminsku savo gretose „AX Armani“ pralaimėjo bendru 33 taškų skirtumu, o iš pastarųjų devynių susitikimų sugebėjo laimėti tik vieną vienintelį.

Tiesa, paties Kuzios rodikliai čia – kiek geresni: vidutiniškai po 9 taškus per dvikovą ir 40 procentų pataikymas iš žaidimo.

Artimiausia akistata M. Kuzminsko ir kompanijos laukia trečiadienį, kai į Milano „Mediolanum Forum“ areną po pamokos Kaune užsuks Joano Plazos vadovaujama Malagos „Unicaja“, kurioje Mindaugas žaidė prieš savo šuolį į NBA lygą.

.@cskabasket's big man Othello Hunter from behind! ❌#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/5349Fst7MN

— EuroLeague (@EuroLeague) January 11, 2018



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)