Antrą kartą didvyriu tapęs E. Ulanovas iš viso pelnė 11 taškų. Po rungtynių puolėjas džiaugėsi paskutiniu epizodu, bet nebuvo patenkintas savo žaidimu pirmoje rungtynių pusėje.

„Stengiuosi nekreipti dėmesio, jei kas nesiseka pirmoje pusėje. Žinau, kad lieka daug laiko, ir ateis tas momentas, kai galėsiu būti naudingas. Žinoma, negalime taip prastai žaisti rungtynių pradžią, džiaugiuosi, kad pavyko persilaužti“ – rūbinėje kalbėjo E. Ulanovas.

„Smagu, smagu, iš pradžių jam nesiklostė rungtynės, jis sunkiai įsibėgėjo. Antroje pusėje, kaip ir visa komanda, žaidė geriau ir smagu, kad jo blokas neleido išeiti į pratęsimą“, - apie paskutinį epizodą kalbėjo Paulius Jankūnas.

„E. Ulanovo blokas buvo nuostabus, jis leido mums pasiekti pergalę, bet P. Jankūno dėjimas taip pat puikus“, - po rungtynių sakė 16 taškus įmetęs rezultatyviausias žalgirietis Kevinas Pangosas.


„Žalgirio“ kapitonui rungtynių metu prireikė medikų pagalbos. Aršioje kovoje varžovų žaidėjas kliudė P. Jankūno smakrą, žalgiriečio veidas pasruvo krauju ir jis iš karto buvo pasodintas ant atsarginių suolo.

„Manau, kad pergalę nulėmė antroje rungtynių pusėje atsiradusi agresija tiek gynyboje, tiek puolime. Pirmoje pusėje varžovai buvo daug agresyvesni už mus, spaudė, perėmė kamuolius, privertė mus klysti. Per ilgąją pertrauką gavome velnių, išėjome kitaip nusiteikę, todėl ir rezultatas matosi“, - kalbėjo 14 taškų pelnęs P. Jankūnas.

„Pirmoje pusėje tikrai prastai žaidėme, antroje pusėje pasitaisėme. E. Ulanovo blokas leido mums pasiekti puikią pergalę. Pradžioje mums trūko visko, ypatingai energijos, jie žaidė kiečiau, geriau kovėsi dėl kamuolių“, - kapitonui antrino K. Pangosas.

Žalgiriečiai tradiciškai neskuba per daug džiaugtis pergale ir iš karto pradeda galvoti apie kitas Eurolygos rungtynes. Pasak krepšininkų, situacija Eurolygos lentelėje ypač įtempta ir kelios nesėkmingos rungtynės komandą gali nublokšti iš aštuntuko.

„Eurolygoje niekada nieko lengvo nebūna. Gale tikrai kabinomės dantimis į tą pergalę. Džiaugiuosi, kad pavyko blokuoti tą metimą. Tai įsimintinas dalykas, kuris lieka ilgai. Tačiau kitą savaię vėl turėsime dvejas rungtynes, todėl galima labai greitai užmiršti tokius epizodus. Kitoms komandoms mes esame grobis, visi nori patekti į mūsų vietą, todėl negalime ilgai džiaugtis“ – kalbėjo E. Ulanovas.

„Mums tai buvo geros rungtynės, džiaugiuosi ir didžiuojuosi savo komanda, kad išlikome iki kovėmės iki galo. Kiekviena pergalė mums yra labai svarbi, nes šiuo metu daug komandų pretenduoja patekti į atkrintamąsias. Žemiau lentelėje esančios ekipos vis dar yra pavojingos, todėl turime pamiršti šią pergalę ir eiti toliau. Eurolygoje į mus dabar žiūri kitaip nei sezono pradžioje. Pergalės turi suteikti mums pasitikėjimo savimi“, - po rungtynių sakė Vasilje Micičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)