Prieš penktadienio akistatą Kaune „Žalgirio“ arena jam plojo atsistojusi, taip pagerbdama buvusį komandos vairininką.

J. Plaza „Žalgirį“ treniravo 2012-2013 metų sezone ir užfiksavo kol kas geriausią komandos rezultatą modernios Eurolygos istorijoje – 14 pergalių ir 10 pralaimėjimų.

„Labai didžiuojuosi, kad čia dirbau, linkėsiu „Žalgiriui“ sėkmės visą likusį gyvenimą“, – padėkojęs už šiltą sutikimą, tvirtino 54-erių specialistas iš Ispanijos.

Vis dėlto sėkmės kauniečiams J. Plaza turbūt mieliau linkėtų ne savo sąskaita.

Kaip ir prieš du mėnesius Malagoje, taip ir penktadienį Kaune lietuviai šventė pergalę paskutinę rungtynių sekundę.

Žiūrėdamas į statistikos protokolą J. Plazą kraipė galvą: jo auklėtiniai pralaimėjo, nors surinko 3 naudingumo balais daugiau nei varžovai.

Guostis liko po lėto starto gerokai pasitaisiusiu komandos žaidimu, kuris, kaip tiki treneris, atves šiuo metu dešimtą vietą užimančią „Unicaja“ į Eurolygos ketvirtfinalį.

„Mes niekada nepasiduodame. Matėte, kaip likus dviems minutėms pralaimėdami 7 taškais grįžome į rungtynes ir galėjome išplėšti pratęsimą. Dėl to didžiuojuosi savo komanda. Mes laimėjome pirmus du kėlinius, „Žalgiris“ – likusius. Po pertraukos jie padidino agresyvumą, ėmė gintis ties pražangos riba. Būna, kad teisėjai švilpia po kiekvienos pražangos, bet būna ir taip, jog užfiksuoja vieną iš dešimties. Ką darysi, turime tai priimti. Iki reguliaraus sezono pabaigos dar liko pusantro mėnesio, o finišas turbūt bus mums sėkmingas“, – optimizmą bandė išlaikyti J. Plaza.

Kokį finišą jis prognozuoja buvusiai savo komandai, kurią į pergales dabar veda Šarūnas Jasikevičius?

„Manau, nereikia „Žalgiriui“ užkrauti per daug spaudimo. Įsivaizduoju, kad pirminis tikslas yra pagerinti pernykštį rezultatą. Manau, tas jiems tikrai pavyks, ir kur kas daugiau. Manyčiau, kad jie bus ketvirtfinalyje, bet nepradėkite dabar kalbėti apie finalo ketvertus, leiskite eiti į priekį žingsnis po žingsnio. Galbūt kitais metais jie jau bus tame ketverte, o gal net jį laimės“, – dėstė „Unicaja“ strategas.

Į „Žalgirio“ sąskaitą Eurolygoje įkrito 11 pergalė per 17 susitikimų. Š. Jasikevičiaus auklėtiniai toliau dalinasi 4-6 vietomis su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) ir Madrido „Real“ (Ispanija). „Unicaja“ yra pelniusi 7 pergales.

Lapkričio viduryje pirmojoje komandų tarpusavio akistatoje kauniečiai svečiuose po pratęsimo laimėjo 85:83.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvejos Eurolygos rungtynės: antradienį išvykoje su Bambergo „Brose“ (Vokietija) ir ketvirtadienį namuose su „Valencia“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)