Axelio Toupane’o dvitaškis paskutinę sekundę 81:79 (25:20, 21:15, 15:22, 20:22) paskandino Utenos „Juventus“ (7-12) krepšininkus.

Ketvirtajame kėlinyje siautėjęs LaRonas Dendy likus žaisti kiek daugiau nei minutę sumažino šeimininkų atsilikimą iki minimumo (77:78), Aaronas White‘as netrukus pataikė tik vieną baudos metimą (79:77), o Anthony Irelandas likus žaisti 7 sekundes išlygino rezultatą 79:79.

Vis dėlto paskutinį žodį tarė Axelis Toupane‘as, kuris lemiamos atakos metu buvo paliktas be didesnės varžovų priežiūros ir tuo pasinaudojo. 12 taškų šiame susitikime pelnęs prancūzas paskutinę sekundę smeigė pergalingą dvitaškį iš aikštelės krašto.

„Betsafe–LKL“ čempionai ir dabartiniai turnyrinės lentelės lyderiai į Uteną atvyko be Pauliaus Jankūno, kuriam skirta poilsio prieš sudėtingą savaitę Eurolygoje ir jau pirmadienį laukiančią išvyką į Bambergą.

Pirmojoje susitikimo pusėje „Žalgiris“ vertėsi ir be dar trijų savo lyderių Kevino Pangoso, Aarono White‘o ir Edgaro Ulanovo, o be jų kauniečiai antrojo ketvirčio pabaigoje įgijo dviženklę persvarą 46:35.

Po ilgosios pertraukos Š. Jasikevičius vis dėlto nusprendė išleisti iki tol nerungtyniavusius žaidėjus ant parketo, tačiau tai kauniečių žaidime sumaišė visas kortas. „Žalgiris“ kelis kartus iš eilės prarado kamuolį, o 14:0 įspūdingai spurtavusi Utenos ekipa persvėrė rezultatą 49:46.

Netrukus kojas apšilę „Žalgirio“ žaidėjai pradėjo rinkti taškus ir kiek atsiplėšė (61:54), tačiau trys LaRono Dendy tritaškiai ketvirtajame kėlinyje leido „Juventus“ susigrąžinti persvarą (74:73) ir nulemti įtemptą susitikimo pabaigą.

„Juventus“: Laronas Dendy 21, Anthony Irelandas 15 (7 rez. perd.), Karolis Guščikas ir Mindaugas Kupšas po 11.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 13, Axelis Toupane'as 12, Beno Udrihas 11, Kevinas Pangosas 9, Brandonas Daviesas 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)