Pirmąjį draugiško turnyro mačą stebėjo sausakimšos Prienų arenos tribūnos, kurių atmosfera patiko sūnų tėvui L. Ballui.

Virginijaus Šeškaus treniruojami šeimininkai 90:80 nugalėjo Kauno „Žalgirio“ dublerius, o L. Ballas po mačo ištikimiausiems Prienų sirgaliams atsidėkojo karštais plojimais.

„Žinote, jūs čia turite puikius sirgalius, šiandien čia šaunu! Bet mano vaikinams tai nėra staigmena, jie nuo vaikystės yra įpratę prie dėmesio ir sirgalių“, – po rungtynių emocingai dėstė LaVaras.

Rinkodaros meistru vadinamą L. Ballą turėtų džiuginti ne tik Prienų tribūnos, bet tiesioginės transliacijos skaičiai: mačą tiesiogiai stebėjo šimtatūkstantinės „Facebook“ gretos.

Iš viso prie tiesioginės rungtynių transliacijos per feisbuko kanalą prisijungta buvo daugiau nei 1,5 mln. kartų iš viso pasaulio.

Neabejotina, kad žiūrovų gretose buvo ir ne vienas krepšinio skautas, galintis realiai įvertinti abiejų Ballo sūnų žaidimą.

Anot V. Šeškaus, abiem broliams reiktų susirūpinti pastangomis gynyboje.

LaMelo savo ruožtu žiūrovams ne retai kėlė ironišką šypseną savo bravūriškais tolimais metimais, nors dalintis kamuoliu ir nevengė.

Visgi pats tėtušis tikino, kad LaMelo gali kur kas daugiau.

„LaMelo vienas gali pelnyti 40 taškų. Jūs pamatysite tai, ko dar nesate matę, – žadėjo LaVaras. – Taip, jis prametė keletą kartų, bet visada į aikštę LaMelo žengia laimėti. LaMelo gali pataikyti 5-6 kartus iš eilės ir jūs tą pamatysite!“.

Kitą savaitgalį „Vytautas“ keliaus į Panevėžį, kur šeštadienį jau lauks nebe draugiškas mačas su jaunimo komanda, o LKL mūšis su 4-oje vietoje esančiu „Lietkabeliu“.

„Mano vaikinai pasiruošę bet kam, nesvarbu, ar tai draugiškas mačas ar čempionato rungtynės. Jie į aikštę žengia visada laimėti, toks mano berniukų tikslas. Jie atvyko žaisti. Nesvarbu kur, ar šiame turnyre ar Lietuvos krepšinio čempionate, norime visur laimėti“, – užtikrintai žodžius bėrė L. Ballas.

Patys LaVaro sūnūs buvo kur kas mažiau kalbūs ir gerokai santūresni. Klausantis jų lakoniškų atsakymų sunku buvo suvokti jų viduje tvyrojusias emocijas. Žinoma, rungtynėmis jie nebuvo nusivylę, bet ir nespindėjo didžiuliu entuziazmu.

19-metis LiAngelo Ballas pirmose rungtynėse pelnė 19 taškų, o pats po rungtynių tikino galintis rungtyniauti kur kas geriau.

„Manau, galiu žaisti geriau. Turiu pasitempti visose srityse. Manęs nenustebino žaidimas, krepšinis čia toks, kokio ir tikėjausi – paremtas fizine kova. Pradžioje reikėjo apsiprasti, nepataikiau gana lengvų metimų, tačiau per daug dėl to nesijaudinu, antroje rungtynių pusėje jaučiausi geriau“, – aiškino jis.

Anot sunkiai žodžius rinkusio LiAngelo, savaitgalį jis norėtų žaisti LKL čempionato rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Man patiko atmosfera rungtynėse, sirgaliai audringai palaikė: norime toliau treniruotis ir tapti geresniais. Tikiuosi, pasirodysiu savaitgalį LKL rungtynėse“, – aiškino LiAngelo, pridūręs, kad Lietuvoje jaučiasi geriau nei tikėjosi.

Tuo metu 16-metis LaMelo šiame mače pelnė 10 taškų (4/5 dvit.), atliko 9 rezultatyvius perdavimus, bet 6 kartus suklydo.

„Manau, šiandien neblogai žaidžiau gynyboje ir atlikau gerus perdavimus, tačiau pataikymas buvo labai prastas“, – kalbėjo jaunasis talentas. – Nematau daug skirtumų tarp europietiško ir amerikietiško krepšinio ir manau, čia greitai priprasiu.“

Tiesa, skirtingai nei brolis apie, LKL čempionatą LaMelo kalbėjo atsainokai.

„Nežinau, ar žaisiu savaitgalį“, – pečiais gūžtelėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)