Rungtynėse, kurių tiesioginę transliaciją feisbuke matė net 1,5 mln. krepšinio gerbėjų iš įvairių šalių, brolių debiutas buvo rezultatyvus.

19-metis LiAngelo per 28 min. pelnė 19 taškų (7/14 dvit., 1/5 trit.), o 16-metis LaMelo per 21 min. surinko 10 taškų (4/5 dvit., 0/5 trit.), atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir 6 kartus suklydo.

„Vytauto“ strategas jau į starto penketą įtraukė LiAgelo Ballą, aikštėje pasirodžiusį kartu Regimantu Miniotu, Denisu Lušakovu, Justu Sinica ir Edvinu Šeškumi.

Pirmieji LiAngelo bandymai pelnyti taškus nebuvo sėkmingi: pirmo metimo metu kamuolys vos siekė lanką, kitąkart kamuolys pataikė tik į lentą.

Svečiai iš Kauno po sužaidus 4 min. pirmavo 7:2. Tačiau trečias kartas nemelavo: LiAngelo po krepšiu išprovokavo pražangą ir baudų metimais sumažino skirtumą – 6:7.

Sužaidus pusę kėlinio aikštėje pasirodė ir LaMelo. Pirmasis jo metimas tribūnose sukėlė tik šypsenas ir juoką: tolimas ir skubotas tritaškis buvo labai netaiklus.

Tačiau kitoje atakoje LaMelo pademonstravo puikų aikštės matymą: greitos atakos metu jis atsidūrė po krepšiu, bet neskubėjo atakuoti, o kamuolį nematydamas atidavė komandos draugui Justui Sinicai, kuris sėkmingai užbaigė ataką.

Rungtynių atmosfera vargu ar priminė atkaklų dviejų varžovų mūšį. Tačiau intriga jautėsi: šeimininkai neleido nutolti šiek tiek atitrūkusiems varžovams. Kartais pratrūkdavo „Vytauto“ strategas Virginijus Šeškus, neužmiršdamas pažerti priekaištų arbitrams. Į įvykius aikštėje emocingai reagavo ir sausakimšai tribūnas užpildę žiūrovai.

Antroje mačo pusėje iniciatyvą perėmė aikštės šeimininkai, trečiojo kėlinio viduryje pirmavę 53:47. Baigiantis ketvirčiui LaMelo įrodė, kad gali puikiai ir efektingai atlikti rezultatyvius perdavimus: kartą greitoje „Vytauto“ atakoje LaMelo kamuolį komandos draugui perdavė per nugarą, kitąkart galėjo pats mesti kamuolį į krepšį, bet jį atidavė ekipos draugui.

Lemiamame kėlinyje labiau patyrę šeimininkai neleido svečiams priartėti. Antroje mačo pusėje iniciatyvą perėmęs „Vytautas“ iškovojo pirmąją pergalę „Big Baller Brand Challenge Games“ rungtynių cikle – 90:80.

Nors ir pralaimėtos, rungtynės ypač sėkmingai susiklostė „Žalgirio“ dublerių komandos gynėjui Rokui Jokubaičiui, kuris per 31 min. pelnė 31 tašką, pataikęs 10 iš 16 dvitaškių metimų.

Visgi naudingiausiu mačo žaidėju buvo išrinktas „Vytauto“ puolėjas Regimantas Miniotas, pelnęs 20 taškų ir po lenta sugriebęs net 13 atšokusių kamuolių. Jam atiteko LaVaro Ballo įsteigti vardiniai sūnaus Lonzo Ballo „Big Baller Brand“ bateliai, o mačą laimėjusiai Prienų-Birštono komandai – 2 tūkst. JAV dolerių premija.

Rungtynes anglakalbei auditorijai komentavo du lietuviai Ryčiai – Kazlauskas ir Vyšniauskas.

„Vytautas“: Regimantas Miniotas 20, LiAngelo Ballas 19, Justas Sinica 14, Tomas Dimša 13, LaMelo Ballas 10 (9 rez. perd.).

„Žalgiris-2“: Rokas Jokubaitis 31, Martynas Arlauskas 14, Arnas Adomavičius 12, Erikas Venskus 11.

„Big Baller Brand Challenge Games“ draugiškų rungtynių ciklo tvarkaraštis:

sausio 9 d. 20.30 val. „Vytautas“ - Kauno „Žalgiris-2“ – 90:80;

sausio 15 d. 20.30 val. „Vytautas“ - Vilniaus „Lietuvos-rytas-2“;

sausio 17 d. 21.00 val. „Vytautas“ - Šakių „Vytis“;

sausio 23 d. 21.00 val. „Vytautas“ - Alytaus „Dzūkija“;

sausio 28 d. 21.00 val. „Vytautas“ - Jonavos „Jonava“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (417)