Bavarai po pirmo turo gali guostis tuo, kad suklupo svečiuose – Turino „Fiat“ (Italija) praėjusią savaitę pralaimėta 76:90.

„Lietuvos ryto“ nesėkmė buvo skaudesnė: R. Kurtinaičio auklėtiniai neišsigelbėjo žaisdami savo tvirtovėje su Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) – 96:98.

„Vokiečiai pralaimėjo nelauktai ir dabar nebeturi kur trauktis. „Bayern“ žais namuose, todėl dar viena nesėkmė jiems reikštų rimtas problemas. Rungtynės turėtų būti labai intensyvios, nes mes irgi žadame kautis, irgi neturime kur trauktis. Pralaimėjus dar ne viskas būtų prarasta, bet padėtis komplikuotųsi“, – prieš išvyką į Miuncheną sakė „Lietuvos ryto“ vairininkas.

„Bayern“ jis vadina tiek būsimos dvikovos, tiek vienu viso turnyro favoritų.

„TOP-16 etape nebėra didelių skirtumų tarp komandų, bet „Bayern“ turi didelį biudžetą, gali susipirkti gerų žaidėjų, be to, rungtyniaus namuose. Išskirtinių lyderių jie neturi, keturi krepšininkai vidutiniškai pelno daugiau nei po 10 taškų. Tai ir yra baisiausia. Jie žaidžia kaip komanda, labai agresyviai, aktyviai ginasi. Sakyčiau, kad jie bus favoritai, bet tai dar nieko nereiškia“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Miuncheno klubo branduolį kartu su Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės gynėju Nihadu Dedovičiumi bei patyrusiu puolėju iš Serbijos Milanu Mačvanu sudaro amerikiečiai: Devinas Bookeris, Jaredas Cunninghamas, Braydonas Hobbsas ir Reggie Reddingas.

Orkestras būtų dar didesnis, bet du Serbijos nacionalinėje komandoje pernai žibėję ir Europos vicečempionais tapę gynėjai – Vladimiras Lučičius ir Stefanas Jovičius – gydosi traumas.

Vis dėlto svarbiausias serbas klube – vyriausiasis treneris Aleksandras Djordjevičius. Būtent jam galima priskirti nuopelnus dėl gynybos, statistiškai vienos geriausių turnyre – į savo krepšį „Bayern“ vidutiniškai praleidžia po 76 taškus ir pagal šį rodiklį užima ketvirtą vietą.

Lygiai toje pačioje pozicijoje vokiečiai atsiduria ir skaičiuojant pačių pelnytus taškus (vid. 87).

Aleksandras Djordjevičius

R. Kurtinaičiui su A. Djordjevičiumi pirmą kartą teks susidurti vilkint trenerio kostiumą. Du buvę savo šalių rinktinių gynėjai turėjo senų sąskaitų aikštėje, bet jas, anot lietuvio, laikas jau palaidojo po storu dulkių sluoksniu.

„Nejaučiu nuoskaudų, nors anuomet jis ir nuskriaudė mus (1995 metų Europos čempionato finale A. Djordjevičius į lietuvių krepšį įmetė 41 tašką – Krepšinis.lt). Neturiu kažkokių asmeninių ambicijų pasirodyti prieš jį, bet laimėti visada smagiau nei pralaimėti. Kaip sakau, vestuvėse išgerti juk smagiau nei laidotuvėse“, – juokavo treneris.

„Lietuvos ryto“ ir „Bayern“ akistata Miunchene vyks trečiadienį, nuo 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)