Gausiai į Sporto halę susirinkusius žiūrovus nuo pat pirmųjų šventės minučių audrino didžėjai Ignas i.v. ir svečias iš Turkijos DJ SezzY. Žiūrovų tribūnos buvo padalintos į dvi „komandas“ ir turėjo varžytis tarpusavyje, kuri yra triukšmingesnė. Kiekviena „komanda“ turėjo „trenerį“ – vieną iš didžėjų, kurių tranki muzika skatino tribūnas šėlti. Nuo didžėjų neatsiliko ir renginio vedėjai Marius Budraitis ir Gintarė Karaliūnaitė, nuolat skatindami tai vieną, tai kitą tribūną daryti „bangas“ ar palaikyti savo komandą atsistojus.

Likus valandai iki rungtynių pradžios ir varžybų pertraukų metu žiūrovus linksmino muzikos grupės ŽAS, YVA ir pati Gintarė Karaliūnaitė. Žiūrovams nuobodžiauti neleido ir daugybė „go-go“ merginų, kurios pagal didžėjų muziką šoko ant specialios scenos ir aikštelės viduryje.

Viską, kas vyksta aikštėje, studentų krepšinio gerbėjai galėjo tiesiogiai stebėti dviejuose didžiuliuose ekranuose. Juose žiūrovai galėjo išvysti ir pikantiškų vaizdų.

Pasibaigus VDU-LKKA varžyboms Gintarė apsiginklavusi mikrofonu ir lydima operatoriaus įsibrovė į VDU persirengimo kambarį. Ekranuose ėmė šmėsčioti pusnuogių VDU krepšininkų kūnai, o seksualioji renginio vedėja nesidrovėdama įsitaisė vidurio puolėjui Vytautui Narbutui ant kelių ir ėmė uždavinėti jam klausimus.

Pertraukoje tarp rungtynių vyko iškilmingas naujojo sezono atidarymas, kurio metu į aikštelės vidurį grodamas įžygiavo KTU pučiamųjų orkestras, vėliau skambėjo studentų himnas „Gaudeamus“. Aikštelės viduryje buvo pasirašyta sutartis tarp UAB „Mūsų laikas“ valdybos pirmininko Rimanto Cibausko ir LSKL prezidento Juozo Jankausko, kuria remiantis ši bendrovė tapo pagrindine lygos rėmėja.

VDU rektorius ir Rektorių konferencijos pirmininkas prof. Vytautas Kaminskas išreiškė viltį, kad Studentų lyga greitai taps antrąja krepšinio lyga Lietuvoje. R.Cibauskas paragino ir kitas bendroves prisidėti prie studentų krepšinio puoselėjimo Lietuvoje.

Žiūrovų neturėjo nuvilti ir krepšinio varžybos. Pirmieji šiame sezone į kovą stojo Vytauto Didžiojo universiteto ir Lietuvos kūno kultūros akademijos krepšininkai. Pirmus du kėlinius keliais taškais pirmavo LKKA komanda, tačiau antroje rungtynių pusėje tokią pat persvarą nuolat turėjo VDU ekipa.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje LKKA ekipa ėmė spausti savo varžovus po visą aikštelę, o likus 15 sek. iki kėlinio pabaigos Marius Vansavičius dar pataikė tritaškį ir sumažino skirtumą iki 4 taškų. Tačiau kitos atakos metu LSKL čempionų kapitonas Paulius Motiejūnas pataikė dvitaškį ir baudos metimą bei įtvirtino savo komandos pergalę rezultatu 84:77.

„Vos prasidėjus varžyboms tokioje neįprastoje aikštėje jaudulys iš tiesų buvo didelis, tačiau vėliau įsižaidėme. Labai smagu, kad buvo surengta tokia graži šventė, tačiau įdomu, kaip bus kitose varžybose“, - po varžybų sakė P.Motiejūnas.

Nugalėtojų komandoje rezultatyviausiai žaidė Paulius Jankūnas, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 11 kamuolių. Mantas Kalnietis pelnė 14 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

LKKA komandoje rezultatyviausi buvo M.Vansavičius (23 taškai) ir V.Užkuraitis (17 taškų).

Šias varžybas stebėjo daugiausia žiūrovų per visą LSKL istoriją – 1700.

Kitose rungtynėse Kauno technologijos universiteto komanda 69:55 įveikė Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekipą. Galutinis rezultatas neatspindi įvykių eigos aikštelėje. Beveik visą varžybų laiką aikštelėje vyko atkakli kova, o pirmus du kėlinius priekyje dažniau buvo VGTU ekipa. Antroje varžybų pusėje keliais taškais nuolat pirmavo KTU komanda, o pačioje varžybų pabaigoje, pakrikus svečių iš Vilniaus žaidimui, kauniečiai įgijo dviženklę persvarą.

KTU komandoje rezultatyviausiai žaidė komandos senbuviai Airidas Nutautas (24 taškai ir 12 atkovotų kamuolių) ir Martynas Dabulis (15 taškų).

VGTU ekipoje ryškaus lyderio nebuvo. Tomas Balčiūnas (11 atkovotų kamuolių) ir Tomas Lenkinas pelnė po 8 taškus, Mantas Usevičius surinko 7 taškus.

Vilniuje, Pedagoginio universiteto sporto salėje, šeimininkų komanda rezultatu 87:77 įveikė svečius iš Lietuvos žemės ūkio universiteto. Po atkaklios kovos per pirmus tris kėlinius VPU komanda paskutiniame varžybų ketvirtyje išsiveržė į priekį 9 taškais ir LŽŪU ekipa jau nesugebėjo pasivyti vilniečių ekipos.

VPU komandai Darius Čiūta pelnė 30 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. 12 taškų surinko Darius Griškėnas. Edvardas Vetrenka LŽŪU ekipai pelnė net 39 taškus, Marius Giedraitis – 14, o Donatas Petrauskas pelnė 9 taškus ir atkovojo net 17 kamuolių.

Klaipėdoje Šiaulių universiteto komanda 97:91 įveikė šeimininkų ekipą. Nugalėtojams Marius Jankaitis pelnė 24 taškus, o Linas Lukoševičius – 19. Klaipėdiečiams Justinas Žurna surinko 24 taškus, Mindaugas Valaitis – 21.