„Visi patys matėte šitą dalyką. Žiūrint iš vienos pusės, viską galima suversti ant to, kad į Lietuvą atvažiavo Ballai, ir mes išsimušėme iš pusiausvyros, kad nebuvo penktadienio vakarinės treniruotės, bet, žiūrint iš kitos pusės, ant to visko suversti kaip ir negalima.

Komandoje po traumų lavinos turime vos 8 žmones, iš kurių – trys įžaidėjai. Komanda išbyrėjusi, labai sunku žaisti su tokia sudėtimi. Tiesiog negalėjome pasipriešinti, varžovai visa galva geresni, o mes nespėjame atsigauti po ankstesnių rungtynių ir vėl reikia žaisti“, – beviltiško pralaimėjimo priežastis spaudos konferencijoje aiškino V. Šeškus.

„O „Lietuvos rytui“ reikėjo išsibėgioti, nes jų laukia vienos svarbiausių rungtynių Europos taurėje, kitą savaitę Miunchene jie žais su „Bayern“. Manau, mes padėjome jiems išsilakstyti, pajusti metimą, davėme žmonėms progą pajausti pasitikėjimą savomis jėgomis“, – kiek ironiškai tęsė V. Šeškus.

Paklaustas, kodėl broliai Ballai taip ir neatvyko į Vilnių ne žaisti (nors jau turi LKL licencijas), bet bent jau pasižiūrėti rungtynių, V. Šeškus gūžtelėjo pečiais – klauskite vilniečių.

Dar anksčiau už vilniečius į šį klausimą atsakyti pabandė Lietuvoje viešintis ESPN žurnalistas Jeffas Goodmanas, socialiniame tinkle „Twitter“ prieš pat rungtynes paskelbęs, jog brolių Ballų realybės šou filmavimo grupės į „Lietuvos ryto“ areną neįsileido pats Vilniaus klubas.

„Broliai Ballai buvo pasirengę keliauti į Vilnių, tačiau šeimininkų klubas neįsileido realybės šou filmavimo kamerų“, – informavo J. Goodmanas.

Visgi mįslingų aplinkybių visoje šioje istorijoje netrūksta.

Krepšinis.lt žiniomis, „Lietuvos ryto“ klubas leido brolių Ballų filmavimo grupei lankytis arenoje, buvo sudaryta oficiali sutartis, tačiau sprendimą nevykti į Vilnių priėmė patys realybės šou organizatoriai.

Artimų projekto rengėjams šaltinių teigimu, penktadienį išsiųstą sutartį „Lietuvos rytas“ patvirtino per vėlai – šeštadienį per pietus – todėl kelionei į sostinę filmavimo komanda pasirengti nespėjo.

Galų gale viskas baigėsi tuo, kad į Vilnių nusprendus nevykti filmavimo komandai, čia keliauti atsisakė ir broliai LiAngelo bei LaMelo Ballai su savo tėvu LaVaru.

Anot Rimo Kurtinaičio, išvysti brolius Ballus Vilniuje būtų buvę įdomu, o komanda tam buvo pasirengusi.

„Tikėjomės, kad Ballai atvyks, bet kažkas nutiko viduje, nebuvo susitarta. O mes buvome pasirengę jų atvykimui, būtų buvę įdomu. Ką gi, žiūrovai laukė vienokio šou, o mes parodėme krepšinio šou. Kodėl jie neatvyko, reikėtų klausti pačių prieniškių“, – rankomis skėstelėjo treneris.

Anot V. Šeškaus, apie tai, kad broliai nevyks į Vilnių, jis sužinojo tik artėjant rungtynėms.

„Vadovai pasakė, kad jie nevažiuos, ir viskas“, – konstatavo jis.

Tuo metu apie tai, kad Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda traukiasi iš Baltijos krepšinio lygos (BBL), V. Šeškus tvirtino žinojęs iš anksto, o kalčiausiais dėl šios situacijos jis laiko baltarusius.

„Mes norėjome padaryti viską gerai, norėjome, kad žaistume ir BBL lygoje, ir naujame turnyre, tačiau nepavyko suderinti grafikų.

Iš tikrųjų koją pakišo Minsko „Cmoki“ (su šia komanda prieniškiai turėjo žaisti antradienį, – red. past.).Baltarusiai vis dar gyvena socializmo laikais ir negali rungtynių sužaisti kitą dieną, negali perkelti mačo, nes turi savo valdžiai rodyti dokumentus, kad tą ir tą dieną žaidžia BBL lygoje. Socializmas nugalėjo.“, – kiek painiai situaciją aiškino V. Šeškus.

R. Kurtinaičio teigimu, nors ir neatvykusių į Vilnių, brolių Ballų efektas pastebimas plika akimi.

„Gaila, kad nieko daugiau apie juos taip ir nesužinojau, nes jie neatvažiavo. Bet sprendžiant iš to, ką žmonės rašo, kad šitą šeimą seka ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, reiškia, kad žmonėms to reikia. Mūsų klubui irgi buvo gerai. Žiūrėkit, kiek žmonių susirinko“, – nusijuokė Kurtis, turėdamas omenyje pilnutėlę „Lietuvos ryto“ areną.

LKL čempionate po pastarosios pergalės „Lietuvos rytas“ toliau žygiuoja trečias (14/4). Su Miuncheno komanda Europos taurės rungtynes vilniečiai žais sausio 10 dieną, trečiadienį.

„Vytautas“ (4/14) LKL čempionate žengia paskutinis, 10-as.

Artimiausios prieniškių rungtynės laukia jau antradienį, sausio 9-ąją, tačiau tai nebus nei LKL, nei BBL mačas. Tą dieną Prienuose šeimininkai žais naujojo „Big Baller Brand Challenge Games“ draugiškų rungtynių ciklo mačą, o jų varžovais bus Kauno „Žalgirio“ dubleriai.

„Artimiausiu metu turėsime naują žaidėją, aukštaūgį, komandai turėtų būti lengviau. Tikiuosi, netrukus pasveiks ir Egidijus Dimša. Labai sunkus mėnuo, tačiau mėginsime laikytis“, – žadėjo V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)