Prieš laukiantį rimtą išbandymą aikštėje bei karštą dvikovos atmosferą tribūnose mintimis apie varžovų komandą dalijosi Belgrado klube anksčiau rungtyniavęs žalgirietis Vasilije Micičius.

„Mačas su „Crvena Zvezda“ buvo pirmosios Eurolygos rungtynės šiame sezone, todėl pirmasis turas buvo sunkus visoms komandoms, nes vyko ankstyvoje sezono fazėje, – apie pirmąją dvikovą su Belgrado ekipa Kaune kalbėjo įžaidėjas. – Buvo dar anksti numatyti visus kitų komandų žaidimo ypatumus, bet ta pergalė buvo labai svarbi mums.

Geras startas. Tiesa, tiek mes, tiek Belgrado ekipa dabar žaidžiau geriau nei tose rungtynėse. Turėsime ir Serbijoje žaisti su tokiu pat nusiteikimu, kokiu žaidėme pastaruoju metu Eurolygoje.“

Tąsyk Kaune pirmose Eurolygos sezono rungtynėse žalgiriečiai įveikė varžovus dviejų taškų skirtumu 78:76. Tai jog Belgrado ekipa gali nustebinti įrodo praėjusio sezono rezultatai – Serbijos klubas reguliariojo sezono pirmojo rato pabaigą ir antrojo pradžią pažymėjo 7 pergalių iš eilės serija ir iki pat paskutiniojo Eurolygos turo kovojo dėl patekimo į atkrintamąsias.

Šiame sezone komanda po pirmojo reguliariojo sezono rato kol kas yra iškovojusi 6 pergales ir patyrusi 9 nesėkmes bei užima 11 vietą. Kalbėdamas apie „Crvena Zvezda“ stiprybes V.Micičius išskyrė sirgalius ir pasikeitusį serbų žaidimo stilių.

„Žinoma, viena jų stiprybė – sirgaliai, kurių nusiteikimas ir energija suteikia komandai papildomų jėgų kiekvienose rungtynėse.

Be to, „Crvena Zvezda“ žaidimo stilius šiek tiek pasikeitęs lyginant su praėjusiu sezonu. Dabar komanda meta daugiau tritaškių metimų. Oponentams tai sukelia nemažai problemų, ypač jei Belgrado ekipa pataiko. Bet mes esame pasiruošę dvikovai“, – aiškino žalgirietis.

Beveik 6000 sirgalių talpinanti Aleksandro Nikoličiaus halė dydžiu nusileidžia pagrindinei Belgrado arenai „Štark“, tačiau garsioji Belgrado krepšinio Meka, jei ne dydžiu, tai bent jau triukšmu lenkia didžiąją dalį didžiausių Eurolygos klubų namų arenų. Apie tai, kokia čia būna atmosfera, kaip juokavo V.Micičius, komandos draugams nebūtina visko sakyti.

„Kuo mažiau jie žinos, tuo bus geriau“, – šypsojosi krepšininkas.

Rungtynių Belgrade pradžia – 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)