Tai buvo jau 8-ta iš eilės LKL čempionate ir 13-ta klaipėdiečių pergalė namų arenoje.

Mačo pradžia šeimininkams lengvo gyvenimo nežadėjo: po pirmo kėlinio švieslentė fiksavo lygiąsias – 21:21.

Įpusėjus antrajam kėliniui, po Edgaro Želionio tikslių baudos metimų, „Neptūnas“ pirmavo 30:23 ir jau tada atrodė, kad klaipėdiečiai gali pabėgti nuo savo varžovų. Vis dėlto, „Šiauliai“ į tai turėjo savo atsaką ir spurtavo 11:0 bei perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Klaipėdiečiai neleido svečiams iš Šiaulių susikurti didesnės persvaros negu 4 taškai, o likus 3 sekundėms iki kėlinio pabaigos J. Johnsonas smeigė tritaškį ir išvedė „Neptūną“ į priekį 41:40.

„Šiauliai“ dar trečiame kėlinyje sugebėjo susikrauti 9 taškų pranašumą. Laurynas Birutis pelnė 4 taškus iš eilės, po to dvitaškį pridėjo Vytautas Šarakauskas ir „Šiauliai“ pirmavo 57:48. Tačiau „Neptūnas“ padedamas savų žiūrovų palaikymo atsakė spurtu 15:5 ir sugrąžino intrigą į rungtynes.

Atkakliai mačas klostėsi ir ketvirtame kėlinyje. Likus 3 min. rezultatas buvo lygus – 77:77. „Šiaulius“ į priekį baudų metimais išvedė legionierius Akeemas Wrightas (79:77), bet tritaškiu atsakė naudingiausias gruodžio mėnesio LKL krepšininkas Edgaras Želionis – 80:79.

Svečių ataka buvo netiksli, o dėjimu „Neptūną“ prie pergalės priartino to paties E. Želionio dėjimas – 82:79.

Dar viena svečių ataka tikslo nepasiekė, tuo pasinaudojo šeimininkai, kurių gretose likus 19 sek. Vytautas Šulskis pataikė du baudos metimus ir taip įtvirtino „Neptūno“ pergalę 84:79.

„Neptūnas“ (15/3) LKL rikiuotėje žengia 2-oje pozicijoje, „Šiauliai“ – 8-ti (6/12).

„Neptūno“ komandai tai buvo pirmosios rungtynės po to, kai ekipą paliko Juanas Palaciosas. Tiesa, kolumbiečio lyderio vaidmenį puikiai perėmė Renaldas Seibutis, kuris pelnė 20 taškų (4/5 dvit., 2/3 trit., 6/7 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir surinko net 38 naudingumo balus.

R. Seibutis dar iki pertraukos buvo surinkęs 15 taškų bei 25 naudingumo balus. 38 naudingumo balai yra naujas R. Seibučio rekordas „Betsafe–LKL“ čempionate. Prieš tai krepšininkas buvo surinkęs 34 naudingumo balus ir tai buvo padaręs 2004-aisiais.

Šiose rungtynėse puikiai savo gautą šansą išnaudojo Matas Jucikas. J. Palacioso paliktą skylę kamšęs aukštaūgis aikštėje praleido 19 minučių ir pelnė 11 taškų, nors „Betsafe–LKL“ pirmenybėse vidutiniškai per 9 minutes renka po 3,8 taško.

Šiose rungtynėse debiutavo iš Libano sugrįžęs bei prie uostamiesčio ekipos prisijungęs Vytautas Šulskis. Aukštaūgis per 19 minučių pelnė 7 taškus (1/4 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), atkovojo 2 ir prarado 3 kamuolius, išprovokavo pražangą, pats prasižengė 4 kartus ir surinko -2 naudingumo balus.

Kitas „Neptūno“ naujokas Brandonas Fieldsas, apie kurį buvo pranešta šios savaitės pradžioje, prie komandos dar neprisijungė ir „Neptūne“ turėtų debiutuoti kitą savaitę FIBA Čempionų lygos rungtynėse.

Kitas rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse „Neptūnas“ žais sausio 21-ąją prieš Kauno „Žalgirį“. Tuo tarpu „Šiauliai“ kitas rungtynes žais tik sausio 28-ąją, kai mes iššūkį Kėdainių „Nevėžiui“.

„Neptūnas“: Renaldas Seibutis 20 (8 atkov. kam., 5 rez. perd.), Edgaras Želionis 14, Matas Jucikas 11, Simas Galdikas ir Jerry Johnsonas 10, Tomas Delininkaitis 8, Laurynas Beliauskas 7, Arūnas Mikalauskas 4.

„Šiauliai“: Laurynas Birutis 15, Damonas Lynnas 12, Akeemas Wrightas ir Donatas Sabeckis po 10, Arminas Urbutis 9, Vytautas Šarakauskas ir Nicholas Zeisloftas 7, Kristupas Žemaitis 6, Evaldas Šaulys 2, Šarūnas Bebiušis 1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)