33-ią gimtadienį trečiadienį minėjusiam „Lietuvos ryto“ viceprezidentui ir sporto direktoriui Linui Kleizai teko ilgai laikyti užgniaužtą kvapą, o laimingos atomazgos jis taip ir neišvydo.

Rusijos klubas triumfavo 98:96, nors paskutinei vilniečių atakai buvo likusios 9 sekundės, o R. Kurtinaitis ją parengti galėjo per lemiame ketvirtyje virusiame nervų kare sutaupytą minutės pertraukėlę.

Tačiau įžaidėjo Chriso Kramerio iš už šoninės linijos išmestą kamuolį perėmė Jevgenijus Valijevas, ir du kėlinius varžovus persekiojusių „Lietuvos ryto“ krepšininkų pastangos nuėjo šuniui ant uodegos.

„Šiek tiek pasisekė, – po mačo prakaitą braukė „Zenit“ strategas Vasilijus Karasiovas. – Kita vertus, prieš tai mes kontratakoje nepataikėme iš po krepšio, tad galima sakyti, kad svarstyklės išsilygino.“

Ką mačo pabaigai buvo suplanavęs R. Kurtinaitis, taip ir liko paslaptis – treneris nenorėjo atskleisti savo sumanymo, nes ketino ateityje prireikus juo dar pasinaudoti.

„Nenorėčiau lįsti į niuansus, kodėl paskutinė ataka taip ir neužsimezgė: tiesiog per lėtai atsidengėme, per vėlai išmetėme kamuolį. Tai buvo iš anksto paruošta standartinė situacija, visi žinojo, ką reikia daryti, bet pritrūko greičio, perdavimas buvo per aukštas ir per lėtas. Kartosime tą derinį kitą sykį“, – kalbėjo specialistas.

Iki lemtingo epizodo sostinės ekipai puolime tvarkytis sekėsi puikiai, ką byloja 96 pelnyti taškai. „Lietuvos ryto“ vargus atspindėjo kita švieslentės pusė.

194 taškus kartu surinkusios komandos sužaidė trečią pagal rezultatyvumą mačą šiame Europos taurės sezone, apsiėjusį be pratęsimų.

Nepaisant to, R. Kurtinaitis tvirtino, kad komandinė vilniečių gynyba veikė neblogai, esą koją kišo tik nesugebėjimas sustabdyti varžovų stojus vienas prieš vieną baigiamojoje atakos fazėje.

Bejėgiai šeimininkai buvo prieš du „Zenit“ amerikiečius: taikliarankis Kyle'as Kuricas sumetė 30, o praėjusiame sezone „Lietuvos ryto“ garbę gynęs aukštaūgis Drew Gordonas – 23 taškus.

„Šiandien K. Kuricas jautė metimą, o kai taip būna, jis gali įmesti kad ir 40 taškų. Manau, ir D. Gordonas buvo dvigubai užsivedęs, norėjo pasirodyti, juk daugelis čia jį pažįsta“, – auklėtinius gyrė V. Karasiovas.

Tuo metu R. Kurtinaitis atskleidė prieš rungtynes akcentavęs puolėjo iš Serbijos Marko Simonovičiaus stabdymą. Pastarasis pelnė tik 4 taškus, bet pergalės „Lietuvos rytui“ tai neatnešė.

„Norėjome neleisti M. Simonovičiui mesti, apkrauti jį darbu kitoje aikštės pusėje, ir tai pasiteisino. Deja, nesulaikėme Sergejaus Karasiovo, kuris dvigubai viršijo savo taškų vidurkį, taip pat K. Kurico, pataikiusio sudėtingus metimus. Neradau, kas galėtų jį uždengti, vienintelis Mindaugas Lukauskis su juo susitvarkė“, – komentavo treneris.

O Krepšinis.lt paprašytas įvertinti D. Gordono pasirodymą, R. Kurtinaitis ėmė kalbėti, jog pastarasis praėjusią vasarą klubą paliko dėl geresnio kontrakto Sankt Peterburge, o pernykštės „Lietuvos ryto“ amerikiečių nušalinimo ir kontroversiškų buvusio prezidento Gedvydo Vainausko pasisakymų istorijos su tuo esą nesusijusios.

„D. Gordonas yra aukštos klasės žaidėjas, tas ažiotažas dėl jo, kuris buvo prieš rungtynes, yra bereikalingas. Jis mus paliko, kadangi sutartyje buvo numatyta išpirka, o Rusijoje jam pasiūlė geresnes finansines sąlygas. Tie skandalai – antraeiliai dalykai, jie čia ne prie ko. Jis nebuvo išvarytas iš klubo: jei pamenate, D. Gordoną kamavo stresinis lūžis, tiesiog jam buvo leista gydytis“, – dėstė R. Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie komandos situaciją naujoje F grupėje, jis tvirtino, kad niekas dar neprarasta.

„Tikėjausi, kad šiandien laimėsime, ir turėjome tai padaryti. Nutiko, kas nutiko. Bet varžybos tik prasidėjo, priešakyje dar turime rungtynių. Ir mums šiame sezone nėra didelio skirtumo tarp žaidimo namuose ir išvykoje“, – optimizmo stengėsi neprarasti R. Kurtinaitis.

F pogrupyje taip pat varžosi Turino „Fiat“ (Italija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija). Šių ekipų tarpusavio susitikimą antradienį kiek netikėtai rezultatu 90:76 laimėjo namie žaidę italai.

Kitas rungtynes vilniečiai po savaitės žais Miunchene.

Į Europos taurės varžybų ketvirtfinalius pateks dvi geriausios grupės ekipos.

Įdomu, jog šiame etape „Lietuvos rytas“ bei „Zenit“ grūmėsi ir praėjusiame sezone. Tuomet komandos pasidalino po pergale, bet dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio vilniečiai praleido į priekį rusus ir liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)