Rungtynės buvo itin permainingos: šeimininkai pradėjo pakiliai, bet dvikovos viduryje stabtelėjo ir galiausiai buvo priversti gelbėtis.

Likus 9 sek. vilniečiai turėjo teisę į paskutinę ataką ir galimybę išplėšti pergalę ar bent pratęsimą, bet po minutės pertraukėlės įžaidėjas Chrisas Krameris suklydo išmesdamas kamuolį iš užribio.

„Zenit“ gretose nesulaikomas buvo amerikiečių duetas: K. Kuricas pataikė 5 iš 7 tritaškių, visus 9 baudų metimus ir pelnė 30 taškų, o po praėjusio sezono pabaigoje kilusio skandalo „Lietuvos rytą“ už išpirką palikęs D. Gordonas pridėjo 23 taškus, 8 atkovotus kamuolius ir viso užsitarnavo 26 naudingumo balus.

„Lietuvos ryte“ pirmais smuikais griežė Loukas Mavrokefalidis, surinkęs 22 taškus, ir lemiamame kėlinyje tris tolimus metimus įskraidinęs Travisas Petersonas, kurio sąskaitoje – 19 taškų.

„Lietuvos rytas“: Loukas Mavrokefalidis 22 (7/12 dvit.), Travisas Petersonas 19 (4/9 trit., 6 atk. kam.), Rokas Giedraitis 12 (6 rez. perd.), Chrisas Krameris (7 rez. perd.) ir Martynas Echodas – po 11, Egidijus Mockevičius 10 (8 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis 3, Benas Madgenas, Mindaugas Girdžiūnas, Artūras Jomantas ir Arnas Butkevičius – po 2

„Zenit“: Kyle‘as Kuricas 30 (5/7 trit., 9/9 baud.), Drew Gordonas 23 (9/13 dvit., 8 atk. kam.), Sergejus Karasiovas 16, Demonte Harperis 11.

Dvikovos pradžioje abi ekipos stengėsi atakuoti per baudos aikštelę. Šeimininkų gretose atakas užbaigė kartu mačą pradėję Egidijus Mockevičius ir Loukas Mavrokefalidis, svečiams 6 taškus iš eilės pelnė D. Gordonas.

Kėliniui įpusėjus įsisuko keitimų karuselė: abu treneriai pasodino ant suolo visus susitikimą pradėjusius krepšininkus. „Lietuvos ryto“ atsarginiai žaidėjai kontroliavo įvykius, tiksliai puolė ir užbaigė ketvirtį pirmaudami 26:17.

Po pertraukėlės vilniečiai kelis kartus buvo įgiję dviženklę persvarą, tačiau tuomet darbo ėmėsi „Zenit“ snaiperis K. Kuricas. Gynėjas pelnė 9 taškus iš eilės, o Rusijos klubas laimėjo atkarpą 13:2 ir priartėjo iki minimumo. Du E. Mockevičiaus dvitaškiai vėl trūktelėjo „Lietuvos rytą“, bet K. Kuricas darsyk šovė iš šoli, rezultatyvus buvo D. Gordonas, ir 18-ą min. priekyje buvo jau svečiai iš Sankt Peterburgo.

Pirmą dvikovos dalį „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 41:47. Du trečdalius taškų „Zenit“ komandai pelnė du krepšininkai: D. Gordonas surinko 14, o K. Kuricas – 17, iš jų net 15 – antrame kėlinyje. Sostinės ekipos gretose lyderio vaidmens ėmėsi 10 taškų į savo sąskaitą įsirašęs E. Mockevičius.

5 taškus iš eilės sumetęs L. Mavrokefalidis trečio kėlinio pradžioje priartino šeimininkus vieno metimo atstumu, bet „Siemens“ arenoje toliau siautėjo D. Gordonas. „Zenit“ vėl nutolo 8 taškų skirtumu, o „Lietuvos rytas“ laikėsi daugiausiai Martyno Echodo pastangomis. Ketvirčiui besibaigiant dar vieną sudėtingą tritaškį pataikė K. Kuricas, ir vilniečiai atsiliko 63:71.

Paskutinis kėlinys prasidėjo netaikliais „Lietuvos ryto“ metimais ir žioplomis klaidomis. Kuomet Jimmy Baronas išmetė kamuolį iš užribio tiesiai varžovui į rankas, o į greitą ataką nubėgęs Demonte'as Harperis padidino skirtumą iki 10 taškų, R. Kurtinaitis buvo priverstas prašyti pertraukėlės.

Trys Traviso Petersono tritaškiai vėl įpūtė intrigą, o po Ch. Kramerio dvitaškio likus žaisti 3 min. komandas beskyrė taškas – 85:86. Netrukus T. Petersonas baudos metimu išlygino svarstykles, ir kova prasidėjo iš naujo.

D. Harperis ir Rokas Giedraitis apsikeitė tritaškiais, tą patį padarė K. Kuricas ir Ch. Krameris. Likus minutei „Zenit“ į priekį išvedė baudą pataikęs D. Gordonas, bet L. Mavrokefalidis atsakė puskabliu – 94:93.

A. Jomanto pražangą dviem taškais pavertė Sergejus Karasiovas. T. Petersonas prametė nuo trijų taškų linijos, kitoje aikštės pusėje „Zenit“ legionierius Scottie Reynoldsas pataikė abi baudas.

3 taškų persvarą įgiję svečiai nebeleido varžovams atakuoti iš toli – tęsėsi pražangų karuselė. S. Reynoldso ranka antrą kartą stojus prie baudų metimų linijos sudrebėjo, ir „Lietuvos rytui“ liko 9,2 sek. paskutinei atakai. Bet po minutės pertraukėlės Ch. Krameris nesugebėjo išmesti kamuolio iš užribio – jį perėmęs „Zenit“ šventė pergalę 98:96.

Pirmame etape abi ekipos užfiksavo identišką rezultatą, laimėdamos 6-erias iš 10 rungtynių. „Lietuvos rytas“ C grupėje finišavo antras, „Zenit“ D grupės kovas užbaigė laipteliu žemiau.

Vasilijaus Karasiovo treniruojamai Rusijos komandai atstovauja du buvę „Lietuvos ryto“ žaidėjai: aukštaūgis iš JAV Drew Gordonas ir gynėjas iš Argentinos Nicolas Laprovittola. Tiesa, pastarasis akistatai Vilniuje registruotas nebuvo.

Įdomu, jog šiame etape „Lietuvos rytas“ bei „Zenit“ grūmėsi ir praėjusiame sezone. Tuomet komandos pasidalino po pergale, bet dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio vilniečiai praleido į priekį rusus ir liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Naujame F pogrupyje taip pat varžosi Turino „Fiat“ (Italija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija). Šių ekipų tarpusavio susitikimą antradienį kiek netikėtai rezultatu 90:76 laimėjo namie žaidę italai.

Kitas rungtynes vilniečiai po savaitės žais Miunchene.

Į Europos taurės varžybų ketvirtfinalius pateks dvi geriausios grupės ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)