Vilniuje trečiadienį susigrums bene geriausiai Europos taurėje puolančios komandos. „Lietuvos rytas“ pagal šį rodiklį šeštas (85,9 taško), „Zenit“ – penktas (86,2 taško).

Turbūt niekas negalvojo, kad „Žalgiris“ bus tarp Eurolygos lyderių. Nemačiau tokių drąsių žmonių, kurie taip prieš sezoną kalbėjo. Tačiau žaidžia ta komanda, kuri žaidžia, ir ji žaidžia gerai. Gali turėti daug gerų žaidėjų, daug pinigų, tačiau vis tiek neturėsi geros komandos.
Rimas Kurtinaitis

Tai bus penktoji tarpusavio komandų akistata, o „Lietuvos rytas“ antrą kartą sieks nugalėti turtingą Rusijos klubą. Paskutinį kartą komandos buvo susitikusios pernykščiame Europos taurės turnyre Vilniuje ir pergalę po atkaklios kovos 86:84 išplėšė „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Įdomu, kad Sankt Peterburgo komandoje žaidžia net du buvę „Lietuvos ryto“ krepšininkai – Nicolas Laprovittola ir Drew Gordonas. Pastarasis naudingiausių Europos taurės krepšininkų sąraše užima 9-ą vietą – renka po 18,2 naudingumo balų per rungtynes.

Du Vilniaus komandos žaidėjai taip pat patenka į dešimtuką naudingiausių Europos taurės krepšininkų. Vidutiniškai 18,25 naudingumo balų per rungtynes renka Chrisas Krameris (8-a vieta), 18 – Loukas Mavrokefalidis (10-a vieta).

Abi komandos reguliariajame sezone iškovojo po 6 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus.

„Lietuvos ryto“ ir „Zenit“ komandų dvikova vyks trečiadienį, 19 val., „Siemens“ arenoje.

– Kokia yra „Zenit“ komanda? – prieš rytinę treniruotę antradienį paklausėme Rimo Kurtinaičio.

– Tai komanda, kuri mėgsta žaisti labai greitai, akcentuoja daugiau puolimą nei gynybą ir paprastai atakuoja arba greitame puolime, arba ankstyvoje puolimo stadijoje. Nelabai jie mėgsta pozicinį krepšinį. Pažįstu trenerį, pažįstu komandą, pažįstu daug žaidėjų. Bandysim jų stipriąsias savybes „išmušti“.

– Ar buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Drew Gordonas yra pagrindinis krepšininkas?

– Na, jis vienas iš pagrindinių krepšininkų, nes jo taškų vidurkis yra 11-a. Jie turi dar keletą žaidėjų, kurie panašiai taškų renka, pavyzdžiui, Demonte Harperis. Sergejus Karasiovas taip pat gali 20 taškų bet kada įmesti. Taip kad jis nėra kažkoks vienas lyderis, bet yra vienas iš pagrindinių žaidėjų.

– Kaip manote, su kokiomis mintimis į Vilnių grįš D. Gordonas? Juk su šiuo žaidėju klubas išsiskyrė ne visai gražiai?

– Turbūt klausimas ne man, klausimas jam. Grįš kaip grįš, negaliu komentuoti.

– Ar S. Karasiovas yra žaidėjas, kuriam tėčio Vasilijaus treniruojamoje komandoje leidžiama daugiausiai?

– Nenorėčiau susieti tėčio ir sūnaus žaidimo, bet jis visada žaidė taip. Sergejus už tokį savo agresyvumą ir žaidimo stilių buvo pakviestas į NBA. Tai pavojingas žaidėjas, jei gera diena jį sunku sustabdyti, gali ir pataikyti, ir veržtis. Jis vienas iš lyderių komandoje, tačiau nesakyčiau, kad jam duota visiškai žalia šviesa.

– Kokia situacija jūsų komandoje, ar visi žaidėjai sveiki?

– Taip, mes visi sveiki, ruošiamės, turėjom treniruotę vakar, sausio pirmąją, šiandien vėl treniruojamės.

– Prieš Naujuosius metus perspėjote žaidėjus, kad sutiktų šventę protingai. Ar taip ir buvo?

– Viskas buvo protingai (juokiasi).

– Tai bus vienos svarbiausių rungtynių F grupėje, nes veikiausiai su „Zenit“ kovosite dėl antrosios vietos?

– Na kodėl, mes norime kovoti dėl pirmos vietos. Kodėl mes turime dėl antros kovoti? Mums visos rungtynės svarbios, visose kovosime tik dėl pergalių. Gal pradžioje sezono namų aikštės pranašumo ir nejausdavome, bet dabar jau pradėjome jausti žiūrovų paramą. Tikimės, kad bus daug žiūrovų. Ir pakartosiu, kad grupėje kovosime dėl pirmos vietos. Kaip pavyks, nežinau, bet kovosime dėl pergalės.

– Ar sutinkate, kad „Bayern“ klubas yra F grupės favoritas?

– Ant popieriaus mes galime sudėlioti vienaip, bet žaidimas yra visai kas kita. Grįšiu prie „Žalgirio“. Turbūt niekas negalvojo, kad „Žalgiris“ bus tarp Eurolygos lyderių. Nemačiau tokių drąsių žmonių, kurie taip prieš sezoną kalbėjo. Tačiau žaidžia ta komanda, kuri žaidžia, ir ji žaidžia gerai. Gali turėti daug gerų žaidėjų, daug pinigų, tačiau vis tiek neturėsi geros komandos. Taip, „Bayern“ – vienas iš pretendentų į Europos taurę, bet mes tų pretendentų dabar turime 16.

– Egidijus Mockevičius labai greitai integravosi į ekipos sudėtį. Tarp aukštaūgių dar turite Martyną Echodą, Louką Mavrokefalidį, ar pavyks suteikti visiems norimų šansų?

– Mūsų komandos tikslas ne duoti kažkam šansų, mūsų tikslas laimėti. Žaidžia tie, kurie žaidžia. Jaučiu, kuriems reikia pagalbos, o kuriems reikia muštro. Taip, kol nebuvo Egidijaus, daugiau žaidė Martynas, buvo ir neblogų, ir netgi labai gerų jo rungtynių. Bet šiuo metu labai greitai ir sėkmingai intergravosi Egidijus, ir man nėra svarbu, ar Echodas, ar Mockevičius įmes 20 taškų, man svarbu kad ta pozicija būtų veiksminga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)