Katalonai išvykoje 79:65 (25:15, 11:17, 21:25, 22:8) pranoko Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) komandą.

Dvikova buvo permaininga: šeimininkai geriau žaidė antrame ir trečiame ketvirčiuose, bet „Barca“ galingiau pradėjo rungtynes ir visiškai dominavo jų pabaigoje, pirmą kartą šiame sezone švęsdama pergalę svetimoje teritorijoje.

Svečiai atliko net 32 rezultatyvius perdavimus – tai klubo rekordas ir ketvirtas rezultatas per visą Eurolygos istoriją. 8 perdavimais prie jo prisidėjo Pau Ribasas, 6 – Thomasas Huertelis.

Be to, „Barcelona“ laimėjo kovą po krepšiais 39:20.

„Chimki“ žvaigždės Aleksejaus Švedo pasirodymas taip pat buvo dviprasmiškas: gynėjas sumetė visus 9 baudų metimus, surinko 22 taškus ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, tačiau suklydo 4 kartus ir švaistė pro šoną nuo trijų taškų linijos, pataikęs tik 3 iš 12 tolimų šūvių.

Įdomu, jog taškų „Chimki“ gretose pelnė vos penki krepšininkai.

Rusijos ekipa patyrė trečią nesėkmę per ketverias pastarąsias rungtynes ir dabar balansuoja ties virtualia atkrintamųjų varžybų riba, užimdama aštuntą vietą (8 pergalės/7 pralaimėjimai).

Tuo metu po daugiau nei mėnesio pertraukos savo sirgalius pradžiuginusiai „Barcelona“ iki pirmos turnyro lentelės pusės – dar toloka. Katalonijos komanda tėra 13-a (5/10). Tad tokia rungtynių Maskvoje atomazga – palanki ketvirtą poziciją užimančiam Kauno „Žalgiriui“ (10/5).

„Barcelona“: Ante Tomičius (8 atk. kam.), Kevinas Seraphinas ir Victoras Claveras – po 12, Adamas Hanga ir Juanas Carlosas Navarro – po 9.

„Chimki“: Aleksejus Švedas 22, Tyleris Honeycuttas 18, Anthony Gillas 13, Charlesas Jenkinsas 9.

Kitoje dvikovoje absoliutus autsaideris „Anadolu Efes“ namuose sumaišė kortas Bambergo „Brose“ (Vokietija) krepšininkams, įveikęs juos 69:58 (15:18, 14:20, 15:10, 25:10).

Tai buvo pirmoji pergalė į komandą gruodžio viduryje grįžusiam strategui Erginui Atamanui, kuris pakeitė dėl prastų rezultatų atleistą kroatą Velimirą Perasovičių.

Prieš pertrauką 15 taškų deficitą turėjęs Stambulo klubas į šturmą antroje rungtynių dalyje, o mačo pabaigoje intrigos nebebuvo.

Nepaisant keturių pralaimėjimų seriją nutraukusios pergalės, „Anadolu Efes“ išlieka paskutinis 16-as (4/11). O vidutiniokų tempu sezono pradžioje žengęs „Brose“ pralaimėjo trečiąkart iš eilės ir dabar tėra 11-as (6/9).

„Anadolu Efes“: Derrickas Brownas 21, Errickas McCollumas 19, Krunoslavas Simonas 11, Bryantas Dunstonas 10 (13 atk. kam., 4 bl.).

„Brose“: Ricky Hickmanas 10, Dejanas Musli 9 (9 atk. kam.), Maodo Lo ir Dorrelis Wrightas – po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)