Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose 78:74 (19:21, 16:11, 19:17, 24:25) palaužė Utenos „Juventus“ (6-11) krepšininkų pasipriešinimą.

Rungtynes Utenoje stebėjo rekordinis skaičius žiūrovų (3128), o sirgalių padedami „Juventus“ krepšininkai kovojo su šalies čempionais ir pirmenybių lyderiais kaip lygūs su lygiais.

Lygus rezultatas (54:54) laikėsi iki pat ketvirtojo kėlinio pradžios, tačiau tuomet „Žalgiris“ keturias minutes neleido varžovams rinkti taškų bei išsiveržė į priekį 61:54.

Utenos komanda nepasidavė ir dar kovojo su svečiais taškas į tašką, tačiau pagauti jų jau nebesugebėjo net ir po to, kai žalgiriečiai per paskutines dvi minutes prametė net šešis baudų metimus iš aštuonių bei dar leido „Juventus“ priartėti 69:73.

Kauno klubo didvyriu tapo Aaronas White‘as, kuris likus žaisti 30 sekundžių atkovojo kamuolį puolime ir leido Artūrui Milakniui baudų metimais padidinti persvarą iki saugios ribos (75:69) bei padėti šioje akistatoje tašką.

Nors kauniečiai į Uteną atvyko po sunkaus Eurolygos mačo, kuriame pavyko nugalėti šio turnyro vicečempionus Pirėjo „Olympiakos“, Š. Jasikevičius savo lyderių netaupė.

Akistatoje su graikais 33 minutes minutes žaidęs Kevinas Pangosas ant parketo šįkart praleido 29 minutes ir nugalėtojų gretose su 15 taškų buvo rezultatyviausias.

Paulius Jankūnas rungtyniavo 20 minučių ir įmetė 8 taškus, o sudėtingiau iš lyderių sekėsi tik Edgarui Ulanovui, kuris per 24 minutes sukrapštė 2 taškus.

Per pirmąjį ketvirtį 8 taškus pelniusio Simo Buterlevičiaus dėka uteniškiai pirmavo 19:13, o į priekį svečius paleido antrajame kėlinyje, kai šie spurtavo 10:2 ir pirmavo 33:29.

Po ilgosios pertraukos įsibėgėjusio K. Pangoso vedamas „Žalgiris“ laimėjo atkarpą 10:4 ir atitrūko 49:41, tačiau minutės pertraukėlės paprašęs Žydrūnas Urbonas privertė savo auklėtinius sugrįžti į rungtynes. „Juventus“ prieš lemiamą ketvirtį spurtavo 8:0 ir pasivijo 49:49.

Vis dėlto nutraukti nesėkmių serijos prieš „Žalgirį“ nepavyko. Paskutinį kartą uteniškiai įveikė žalgiriečius 2016-ųjų kovo 7-ąją Kaune. Po šio pralaimėjimo kauniečiai varžovus įveikė jau dešimt kartų paeiliui.

„Juventus“: LaRonas Dendy, Anthony Irelandas ir Dovis Bičkauskis po 13, Simas Buterlevičius 11, Arvydas Šikšnius po 10.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas 15, Axelis Toupane‘as 13, Artūras Milaknis 11, Aaronas White‘as 10 (7 atk. kam.), Vasilije Micičius 9, Paulius Jankūnas 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)