Specialistui toliau talkins štabe liekantys dirbti Gintaras Kadžiulis ir Vitalijus Černijus, kuris laikinai buvo perėmęs ekipos vairą.

„Butautas nuo pirmojo pokalbio rodė didelį norą dirbti „Lietkabelyje“. Džiaugiuosi, kad greitai pasiekėme susitarimą ir treneris galis nedelsiant imtis darbo. Su nauju specialistu tikimės grįžti į pergalių kelią“, – sakė klubo direktorius Mantas Ignatavičius.

Strategas jau vadovaus gruodžio 30-osios rytinei treniruotei. Debiutas prie „Lietkabelio“ vairo įvyks sausio 2-ąją, kai „Cido“ arenoje vyks mačas su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

R. Butauto didžiausia karjeros pergale galima pavadinti 2007 metais Europos čempionate su vyrų rinktine laimėti bronzos medaliai. Tuomet komandoje žaidė ir trys dabartiniai „Lietkabelio“ krepšininkai – Simas Jasaitis, Darjušas Lavrinovičius ir Kšištofas Lavrinovičius.

2005 metais R. Butauto auklėtiniai triumfavo pasaulio jaunimo čempionate.

Kaunietis yra treniravęs „Šiaulius“, Rygos ASK, Donecko „Doneck“, Kauno „Žalgirį“, Rygos VEF ir Astanos „Astana“ klubus. Pastaruoju metu stovėjo prie Libano rinktinės vairo.

„Lietkabelis“ be nuolatinio vairininko buvo nuo gruodžio pradžios, kuomet iš ekipos atleistas vos tris mėnesius Panevėžyje dirbęs 33-ejų latvis Artūras Štalbergas. Buvusių jo asistentų treniruojama ekipa nesugebėjo apginti pozicijų Europos taurės turnyre ir liko už TOP-16 etapo borto, o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) nusmuko į ketvirtą vietą.

„Mums reikia žmogaus, turinčio patirties, sugebančio valdyti komandą. Viskas priklauso nuo pirmo asmens. Manau, atėjus naujam treneriui komandos žaidimas pasikeis į gerąją pusę“, – ketvirtadienį Krepšinis.lt sakė „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)