Lietuvos čempionai per pirmąjį Eurolygos ratą iškovojo 10 pergalių ir patyrė 5 pralaimėjimus bei metus baigė ketvirtojoje turnyrinės lentelės vietoje. Tokie rezultatai verčia po kojomis kauniečiams krentančius varžovus pripažinti – tai viena stipriausių Europos komandų.
„Žalgirio“ arena yra puiki, primenanti NBA arenas, kauniečiai tikrai turėtų ja džiaugtis.
Brianas Robertsas

Bendraudami su tinklalapiu Krepšinis.lt, Pirėjo klubo krepšininkai gyrė areną užpildžiusius ir įspūdingą atmosferą sukūrusius sirgalius bei teigė jau regintys „Žalgirį“ šio sezono Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Itin užtikrintas dėl to buvo Kaune 9 taškus pelnęs Jamelas McLeanas.

„Tai labai gera ir visada kartu žaidžianti komanda. Solidus jos žaidimas nestebina, nes iš pradžių pažiūrime ankstesnių rungtynių įrašus, o tada išvystame tą patį gerą jų žaidimą aikštelėje. Šį žaidimą sustabdyti yra sudėtinga.

Gerbiame „Žalgirio“ krepšininkus. Nėra abejonių – jie tikrai žais atkrintamosiose varžybose!“, – kalbėjo J. McLeanas, kuriam pritaręs Giorgios Bogrisas liaupsino varžovus bei teigė, jog „Žalgiriui“ antrajame rate tiesiog užtenka laimėti susitikimus namuose.

„Tokioje atmosferoje išgyventi yra labai sunku visoms komandoms. Visi žalgiriečiai žino savo roles ir puikiai dirba savo darbą. Šįkart jie pataikė tritaškių, kurių iš jų nesitikėjome mačo pabaigoje. Todėl ir pralaimėjome.

Ši komanda yra suburta tinkamai, nes visi žaidėjai yra skirtingo stiliaus. Pavyzdžiui, Antanas Kavaliauskas yra kietas ir besistumdantis vidurio puolėjas, o Brandonas Daviesas – atletiškas kovotojas dėl kamuolių ir atakų užbaigėjas. Jie vienas kitą papildo.

K. Pangosas – nuostabus įžaidėjas, puikiai valdantis komandą ir gerai pataikantis iš toli. Neabejoju, kad jo trokšta daugybė komandų. Jei būčiau treneris, tikrai norėčiau tokio žmogaus savo komandoje. Galima nesunkiai suprasti, kodėl jau prieš dvejus metus jo savo komandoje norėjo Šaras“, – kalbėjo graikas.

Aukštaūgio nuomone, Šarūnas Jasikevičius „Žalgiryje“ kol kas atlieka puikų darbą, tačiau graikas abejoja, ar tokia pati sėkmė lietuvį lydėtų ir dirbant užsienyje.

„Kol kas Šaras atlieka puikų darbą. Svarbu, kad jis pats neseniai buvo žaidėjas, todėl jis puikiai supranta savo auklėtinius ir gali skaityti žaidimą. „Žalgiryje“ jam sudaromos geros sąlygos, tačiau sėkmė Kaune nereiškia, kad jam gerai sektųsi ir kitur. Viena yra treniruoti „Žalgirį“, o visai kas kita yra treniruoti, pavyzdžiui, Madrido „Real“ ar „Barceloną“. Ten keliami kiti reikalavimai.

Kiekvienais metais Šaras stebina šią lygą. Manau, kad šiemet jis po ilgos pertraukos pagaliau atves „Žalgirį“ ir į aktrintamąsias varžybas. Lietuviai to nusipelnė, nes žaidžia gerai. Antrajame rate jiems užteks pasiimti pergales namuose“, – dėstė 2009-2010 metais Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje kartu su Š. Jasikevičiumi žaidęs G. Bogrisas.

Atrodo, kad visi „Žalgirio“ žaidėjai gali pataikyti iš visur, todėl su jais visada reikia būti atsargiems. Nežinau, ar tai yra atkrintamųjų lygio komanda, tiesa, jei atvirai, net nežinau, kiek komandų gali patekti į atkrintamąsias.
Hollisas Thompsonas

„Olympiakos“ gretose ketvirtadienį rezultatyviausiai rungtyniavo 13 taškų surinkęs Ioannis Papapetrou. 23-ejų puolėjas taip pat pabrėžė Š. Jasikevičiaus faktorių bei jo sukurtos sistemos sėkmę.

„Šaras yra puikus treneris, atliekantis labai gerą darbą. „Žalgiris“ žaidžia labai gerą komandinį krepšinį tiek puolime, tiek ir gynyboje. O taip yra todėl, nes visi žaidėjai rungtyniauja pagal sistemą, kurią treneris jiems sukūrė“, – sakė I. Papapetrou.

Į Kauno komandos krepšį 8 taškus įmetęs, tačiau tik 1 tritaškį iš 7 pataikęs snaiperis Janis Strelniekas girdamas „Žalgirio“ sirgalius taip pat džiaugėsi tuo, kad žalgiriečiams už tokį palaikymą ko gero pagaliau pavyks atsidėkoti pasiekiant atkrintamąsias varžybas.

„Dabar kauniečiai yra pakiliame momente. Kelios iškovotos pergalės iš eilės užaugino jiems sparnus, todėl jie buvo pajėgūs mus nugalėti. „Žalgiris“ yra stiprus kiekvienais metais, o šį sezoną fanams ko gero pagaliau pasiseks pamatyti šią komandą ir atkrintamosiose varžybose.

Sunku žaisti blogai, kai turi tokius nuostabius fanus. Neabejoju, kad jie stumia žaidėjus į priekį, o tokioje įspūdingoje atmoseroje yra smagu žaisti ir varžovams“, – kalbėjo Lietuvą gerai pažįstantis Latvijos rinktinės gynėjas.

Ne toks užtikrintas dėl „Žalgirio“ šansų atkrintamosiose buvo tik gynėjas Hollisas Thompsonas. Po ketverių metų NBA šiemet į Europą persikėlęs amerikietis prisipažino vis dar nežinantis, kaip veikia Eurolygos formatas.

„Pralaimėjome gerai komandai, kuri žaidžia kietai ir fiziškai bei puikiai dalinasi kamuoliu. Atrodo, kad visi „Žalgirio“ žaidėjai gali pataikyti iš visur, todėl su jais visada reikia būti atsargiems. Nežinau, ar tai yra atkrintamųjų lygio komanda, tiesa, jei atvirai, net nežinau, kiek komandų gali patekti į atkrintamąsias“, – sakė 10 taškų Kaune pelnęs H. Thompsonas.

Kitas buvęs NBA krepšininkas Brianas Robertsas teigė, kad „Žalgirio“ arena jam priminė stipriausios pasaulio krepšinio lygos arenas, kuriose amerikietis žaidė pastaruosius penkerius metus vilkėdamas Šarlotės „Hornets“ ir Portlando „Trail Blazers“ marškinėlius.

„Žalgiriečiai yra labai kovingi. Aktyviai palaikomi savo sirgalių jie tiesiog žaidžia savo žaidimą visas 40 minučių. Šis žaidimas leidžia skinti jiems pergales. „Žalgirio“ arena yra puiki, primenanti NBA arenas, kauniečiai tikrai turėtų ja džiaugtis“, – sakė B. Robertsas.

Kol kas Šaras atlieka puikų darbą. Svarbu, kad jis pats neseniai buvo žaidėjas, todėl jis puikiai supranta savo auklėtinius ir gali skaityti žaidimą. „Žalgiryje“ jam sudaromos geros sąlygos, tačiau sėkmė Kaune nereiškia, kad jam gerai sektųsi ir kitur. Viena yra treniruoti „Žalgirį“, o visai kas kita yra treniruoti, pavyzdžiui, Madrido „Real“ ar „Barceloną“. Ten keliami kiti reikalavimai.
Giorgios Bogrisas

„Žalgirio“ kovingumą išskyrė ir dar vienas buvęs NBA atletas Kyle‘as Wiltjeras. Gonzagos universitetą baigęs puolėjas po rungtynių Kaune atskleidė besidžiaugiantis ne tik Kevino Pangoso, bet ir kito savo universiteto bičiulio Domanto Sabonio žaidimu.

„K. Pangosas yra labai kietas ir nesavanaudis krepšininkas, įtraukiantis į žaidimą visus savo bendraklubius. Kaip jo draugas, džiaugiuosi, kad Kaune jam sekasi taip gerai. Būdamas Lietuvoje turiu pasakyti, kad labai džiaugiuosi ir Domantu Saboniu. Šis „žvėris“ yra vienas artimiausių mano draugų. Labai smagu stebėti jo siautėjimą NBA lygyje.

„Žalgiris“ yra kieta ir peštis linkusi komanda. Stipriausia jų žaidimo dalis – metimai į krepšį. Jie yra labai geri metikai, o pataikyti turbūt padeda ir puikus sirgalių palaikymas. Dar liko pusė sezono, bet jei žalgiriečiai demonstruos tokią formą ir toliau, jie neabejotinai žais atkrintamosiose“, – kalbėjo K. Wiltjeras.

Antrąjį Eurolygos ratą „Žalgiris“ pradės sausio 5-ąją dieną, penktadienį, kai pergalių seriją iki šešių sieks pratęsti rungtynėse svečiuose su Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkais. Pirmajame rate žalgiriečiai serbus namuose nugalėjo 78:76.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)