Kaip jau skelbta praėjusią savaitę, stringantis „Barcelonos“ klubas buvo ištiesęs rankas į vieną šio sezono „Žalgirio“ lyderių K. Pangosą.

Visgi į Kataloniją krepšininkas nepersikėlė. Kaip tuomet rašė „encestando.es“ portalas, 24-erių K. Pangoso sutartyje nebuvo numatyta galimybė sezono metu išpirkti kontraktą, noro keltis iš Kauno neparodė ir pats krepšininkas.

Šį ketvirtadienį krepšinio žurnalistas Davidas Pickas atskleidė daugiau šio pasiūlymo detalių.

Pranešta, kad „Barca“ mainais į kanadietį Kauno klubui siūlė 30-metį 185 cm ūgio gynėją R. Rice'ą, šiuo metu nerungtyniaujantį (amerikiečio žaidimo stilius neįtinka treneriui), tačiau dėl sutarties niuansų įstrigusį Barselonoje.

Maža to, katalonai „Žalgiriui“ papildomai siūlė ir 250 tūkst. eurų, tačiau ir šie pinigai kauniečių nesudomino.

2011-2012 m. T. Rice'as žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“, o vėliau jo karjera sparčiai šovė aukštyn. 2014-aisiais, žaisdamas Tel Avivo „Maccabi“, amerikietis laimėjo Eurolygą, tapo finalo ketverto naudingiausiu žaidėju (MVP), vėliau sėkmingai žaidė Maskvos srities „Chimki“, bet persikėlus į Barseloną suprastėjo jo asmeninė statistika, o prieš šį sezoną amerikietis apskritai liko už dvyliktuko ribų.

Šį sezoną Eurolygoje po 11,9 taško pelnantis ir po 5,5 rezultatyvaus perdavimo atliekantis K. Pangosas puikų įspūdį palieka ne tik „Žalgirio“ gerbėjams, jį viliojantiems varžovams, bet ir Eurolygos ekspertams, ketvirtadienį tiesiog išliaupsinusiems kanadietį oficialioje turnyro svetainėje.

„Siurprizą šį sezoną pateikė visa „Žalgirio“ komanda, o ypač – gynėjas K. Pangosas, puikiai tinkantis Šarūno Jasikevičiaus žaidimo filosofijai.

Jis tapo netikėtu Kauno komandos lyderiu ir košmaru jį dengiantiems varžovams. Tai žaidėjas, kurio pasirodymus verta sekti“, – teigė Manuelis Moreno, pažymėjęs, kad K. Pangosas yra labiausiai šį sezoną jį nustebinęs žaidėjas Europoje.

Tokios pat nuomonės laikosi ir buvęs garsus Eurolygos krepšininkas Matjažas Smodišas.

„Nesitikėjau, kad „Žalgiris“ žais taip gerai, ir kad toks geras bus K. Pangosas. Puikiai tinkantis Š. Jasikevičiaus žaidimo sistemai gynėjas yra viena iš priežasčių, kodėl Kauno komanda rungtyniauja taip galingai.

Kevinas ne tik pataiko, jis ir skirto kamuolius, ir veržiasi po lenta, atlieka kitą nepastebimą darbą. 14 sužaistų rungtynių dar nėra daug, tačiau jeigu K. Pangosas tokį savo pasirodymą pratęs ir antrame Eurolygos rate, tai bus išskirtinis sezonas ir jam, ir visai Kauno komandai“, – konstatavo M. Smodišas.

„K. Pangosas – maestro, kuris puikiai diriguoja orkestrui su muzikine partitūra, parengta Šaro. Bus įdomu stebėti, kaip komandos žaidimas keisis atvykus Beno Udrihui. K. Pangosas šį sezoną tiesiog puikus“, – pažymėjo ir M. Oriani.

K. Pangoso sutartis su „Žalgiriu“ galioja iki 2018-ųjų vasaros.

Pavasarį kanadiečiu rimtai domėjosi Stambulo „Galatasaray“ klubas. K. Pangosas su „Žalgiriu“ sutartį sudarė 2016 m. pagal formulę „1+1“, todėl sulaukęs patrauklesnio pasiūlymo jis netrukdomas galėjo išvykti, tačiau įžaidėjas vasarą atmetė kitų klubų pasiūlymus ir liko Kauno klube.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)