Trejas iš penkerių rungtynių pirmame Europos taurės varžybų rate laimėjęs „Lietkabelis“ per atsakomuosius susitikimus pasiekė vos vieną pergalę ir liko už TOP-16 etapo borto.

Aukštaitijos sostinės ekipos viltis buvo gyva iki paskutiniojo turo, bet trečiadienį Juodkalnijoje ji 62:76 krito prieš Podgoricos „Budučnost“ ir liko penktoje B grupės vietoje.

Panevėžiečiai gali kaltinti tik patys save: nors varžovas buvo įveikiamas, komanda atrodė pasimetusi, prastai organizuota ir nenusiteikusi žūtbūtinėms kautynėms.

Išbandymo neišlaikė ir „Lietkabeliui“ pastarąsias tris savaites vadovavęs ukrainiečio Vitalijaus Černijaus bei Gintaro Kadžiulio duetas. Vos atsisveikinus su A. Štalbergu, buvusių jo asistentų treniruojama ekipa nugalėjo Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (Italija), tačiau vėliau sekė keturi pralaimėjimai iš eilės visuose frontuose.

Krepšinis.lt paklaustas, ar nesuklydo parodydamas duris vos tris mėnesius ekipoje praleidusiam 33-ejų latviui, A. Bieliauskas atsakė neigiamai.

„Išskyrus keletą pavienių blykstelėjimų, žaidimo kokybė ir anksčiau buvo panaši, neatrodėme taip, kaip galėtume. Vis dėlto reikia žmogaus, turinčio patirties, sugebančio valdyti komandą. Viskas priklauso nuo pirmo asmens. Nemanau, kad čia įvyko tragedija. Aišku, geriau trenerių nereikėtų keisti, bet jeigu jau pakeiti, tikiesi, kad bus geriau“, – kalbėjo klubo prezidentas.

Jis patvirtino, kad sutartis su A. Štalbergu vis dar nėra nutraukta, tačiau vadino tai techniniu klausimu, kurį turėtų išspręsti teisininkai.

Laidus gaminančią bendrovę Panevėžyje ir turgų Vilniuje valdantis verslininkas specialisto iš Latvijos įpėdinį žadėjo pristatyti artimiausiomis dienomis.

„Aktyviai veikiame ir greitai turėsime trenerį – aš manyčiau, kad dar iki Naujųjų metų. Pavardžių minėti nenoriu, bet manau, kad tuomet komandos žaidimas pasikeis į gerąją pusę“, – sakė A. Bieliauskas.

Alvydas Bieliauskas

Remiantis klubui artimu portalu krepšinis.net, „Lietkabelis“ domisi trimis pretendentais: Lietuvos rinktinės vairininku Dainiumi Adomaičiu, Libano nacionalinę komandą treniruojančiu Ramūnu Butautu ir Gruzijos rinktinės strategu iš Graikijos Eliju Zouru, kuris praeityje du kartus vadovavo Kauno „Žalgiriui“.

Ar atvykus naujam specialistui turėtų įvykti daugiau permainų trenerių štabe ir komandos sudėtyje?

„Matysime. Nespėliosiu, nemėgstu iš anksto kalbėti. Kai priimsime sprendimus, iškart informuosime“, – nedaugžodžiavo A. Bieliauskas.

Pasitraukęs iš Europos taurės turnyro, „Lietkabelis“ pasirodymą tęs Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), kurioje šiuo metu žengia ketvirtas (10 pergalių/6 pralaimėjimai) ir ateinantį vasarį vyksiančiame Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

„Mūsų tikslas – abejose varžybose būti geriausių ketverte ir bandyti kažką iškovoti“, – apie likusią sezono dalį atsiliepė klubo prezidentas.

Primename, kad praėjęs sezonas „Lietkabeliui“ buvo geriausias istorijoje: Panevėžio ekipa pirmą kartą tapo šalies vicečempione bei žaidė taurės turnyro finale, o debiutuodama Europos taurės varžybose pasiekė antrą etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)