„Olympiakos“ prieš rungtynes Kaune turi rimtų problemų dėl traumų. Antradienį čiurną susižeidė gynėjas Vangelis Mantzaris, kuris prisijungė prie jau anksčiau traumuotų komandos lyderių Georgioso Printezio ir Nikolos Milutinovo, tačiau pasak žalgiriečių stratego Š. Jasikevičiaus, graikai turi ir kitų labai pavojingų ginklų.

„Šios netektys komandai kol kas nepakenkė. Praėjusią savaitę jie laimėjo abi rungtynes. Tai komanda, kuri daug metų žaidžia elite. Daug metų išlaikyta ta pati sudėtis, tačiau jie visada tokie pat motyvuoti ir kovingi, todėl vien savo charakteriu yra laimėję aibę rungtynių.

Kalbant apie traumuotus žaidėjus, pirmiausia reikėtų išskirti tai, kad jie daug keisis gynyboje, todėl teks žaisti prieš mažesnius ir mobilesnius jų penketus. Visgi, daugiausiai jų žaidimas priklauso nuo Vassilio Spanoulio, todėl bus labai svarbu neleisti jam sukurti pranašumo komandos draugams“, – aiškino „Žalgirio“ treneris.

Galvojame, kad B. Udrihas mūsų žaidimui duos daugiau patirties ir šalto proto. Tai žaidėjas, kuris matęs ir šilto, ir šalto. Visada stengiamės duoti šansų jaunimui, tačiau vidury sezono nenorėjome rizikuoti, todėl pasirinkome gerai žinomą krepšininką.
Šarūnas Jasikevičius

„Olympiakos“ yra geriausiai Eurolygoje besiginanti komanda. Tokią puikią komandos gynybą, pasak Š. Jasikevičiaus, lemia trenerio mentalitetas.

„Manau, kad didžiausius nuopelnus galima skirti jų treneriui. Jis ypatingai akcentuoja gynybą, o atletiški ir patyrę žaidėjai puikia supranta jo filosofiją, kuri yra pagrįsta komandine gynyba. Dėl šių priežasčių, tai yra komanda numeris vienas“, – varžovus gyrė Šaras.

„Žalgiris“ prieš pat šventes sulaukė pastiprinimo – komandą papildė dukart NBA čempionas Beno Udrihas. Net 12 sezonų už Atlanto praleidęs 35-erių veteranas, pasak Š. Jasikevičiaus, į komandos žaidimą įneš daugiau patirties.

„Galvojame, kad B. Udrihas mūsų žaidimui duos daugiau patirties ir šalto proto. Tai žaidėjas, kuris matęs ir šilto, ir šalto. Visada stengiamės duoti šansų jaunimui, tačiau vidury sezono nenorėjome rizikuoti, todėl pasirinkome gerai žinomą krepšininką, tačiau iš kitos pusės nelabai ir buvo ką rinktis. Neprireikė daug diskusijų. Ir mes, ir jis greitai apsisprendėme ir padėjome parašus ant sutarties. Į Kauną jis turėtų atvykti gruodžio 29 dieną“, – kalbėjo Lietuvos čempionų treneris.

Abu baltaodžiai įžaidėjai, nelabai greitai bėgantys, dar mažiau šokantys. Jis geriau ginasi, aš geriau puolu.
Šarūnas Jasikevičius

Tačiau jį neramina slovėno fizinė būklė, mat krepšininkas sezoną pradėjo be komandos.

„Kiek žinome jis individualiai sportavo. Pats sakė, kad jaučiasi gerai, tačiau vienas dalykas yra palaikyti formą, bet visai kas kita – žaisti kiekvieną dieną penki prieš penkis ir bėgioti po kelias valandas per rungtynes. Galvoju, kad reikės laiko. Negalima sakyti, kad atvyksta komandos gelbėtojas ar panašiai. Po truputį bandysime jį įvesti į mūsų sistemą“, – sakė Kauno ekipos strategas.

Krepšinio visuomenėje B. Udriho žaidimo stilius yra lyginamas su Š. Jasikevičiaus. Pats treneris tokį palyginimą priėmė juokais.

„Abu baltaodžiai įžaidėjai, nelabai greitai bėgantys, dar mažiau šokantys. Jis geriau ginasi, aš geriau puolu“, – juokavo treneris.

Nors NBA slovėnas buvo kritikuojamas dėl prastos gynybos, žalgiriečių strategas su tuo nesutiko.

„Turėčiau paprieštarauti. Paskutiniais savo sezonais Eurolygoje, Beno buvo ypatingai vertinamas dėl savo gynybinių sugebėjimų. Pats esu prieš jį žaidęs, tai jis labai gerai gindavosi. Žinoma, dabar jis daug vyresnis, todėl gali būti sulėtėjęs, tačiau aukštas krepšinio supratimas leidžia gerai gintis net ir nebūnant atletiškiausiam ar greičiausiam žaidėjui aikštelėje“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Praėjusį sezoną žalgiriečiai su 14-a pergalių liko per plauką nuo Eurolygos atkrintamųjų varžybų, tačiau šiais metais, nepasibaigus pirmajam ratui, kauniečiai savo sąskaitoje jau turi 9 laimėjimus, todėl išsvajotasis aštuntukas atrodo ranka pasiekiamas.

„Esame tokioje situacijoje, kad turime realias galimybes kabinti į aštuntuką, todėl manau, kad naujo žaidėjo patirtis turėtų pridėti papildomos jėgos, kovojant dėl patekimo į kitą etapą“, – sakė Šaras.

Prieš paskutines pirmojo rato rungtynes „Olympiakos“ (11/3) turnyrinėje lentelėje užima 2-ąją, o „Žalgiris“ (9/5) –5-ąją vietas.

Rungtynių su „Olympiakos“ pradžia – ketvirtadienį 20.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)