Slovėnas šį sezoną komandos neturėjo, tačiau sportinę formą jis palaikė. Dar rugsėjo pabaigoje jis buvo sudaręs sutartį su Detroito „Pistons“, kuri atleto paslaugų atsisakė tik spalio viduryje, prieš pat NBA sezono startą.

35-erių metų 191 cm ūgio krepšininkas jaunai „Žalgirio“ komandai suteiks daug vertingos patirties, kuri turėtų puikiai sutapti su žaidimo stiliumi, kurio iš auklėtinių reikalauja Šarūnas Jasikevičius.

Aukštas, neatletiškas ir komandos žaidimą kontroliuoti galintis atakų organizatorius – toks buvo Š. Jasikevičius, o toks pats yra ir jo auklėtiniu dabar tapęs B. Udrihas.

Slovėnas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje debiutavo dar anksčiau už naująjį savo trenerį. 2004 metų NBA naujokų biržoje jį 28-uoju šaukimu pasirinko San Antonijaus „Spurs“.

Greggas Popovichius įžvelgė talentą, kuris padėjo Teksaso ekipai 2005 ir 2007 metais laimėti NBA pirmenybes: Tony Parkerį pavadavęs įžaidėjas buvo solidus čempionų pagalbininkas.

Vėliau jis tapo pagrindiniu Sakramento „Kings“ atakų organizatoriumi ir vienu šios ekipos lyderių, 2010-2011 metų sezone fiksavusiu net 13,7 taško, 3,4 atkovoto kamuolio ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo rodiklius.

Po šio sezono B. Udrihas rungtyniavo dar šešiose NBA ekipose: Milvokio „Bucks“, Orlando „Magic“, Niujorko „Knicks“, Memfio „Grizzlies“, Majamio „Heat“ ir „Pistons“.

Benas Udrihas

Dar rungtyniaudamas Majamyje įžaidėjas žiniasklaidai pasakojo, kad jam smagiausia žaisti ten, kur visi žaidėjai daug juda aikštelėje ir dažnai dalinasi kamuoliu. Būtent to slovėnas gali laukti ir Kaune.

Toks žaidimo stilius įaugo į B. Udriho kraują dar karjeros pradžioje jam vilkint Polzelos „Hopsi“ ir Liublianos „Olimpija“ marškinėlius.

„Kai jaunystėje rungtyniavau gimtojoje Slovėnijoje, mano pirmosios profesionalios komandos puolime judėjo labai greitai ir dažnai dalinosi kamuoliu, todėl ir pats anksti išmokau taip žaisti.

Žaidžiant Majamyje, reikia stengtis bėgti kuo greičiau ir jokiu būdu nepadaryti klaidos, todėl „Heat“ klube pritapau neblogai.

Niekada negalvoju apie tai, kaip pelnyti taškus pačiam, nes svarbiausia man yra organizuoti žaidimą ir pirmiau sukurti progas ne sau, o bendraklubiams. Tai darau nuolat judėdamas aikštelėje“, – apie savo žaidimą pasakojo B. Udrihas.

B. Udriho krepšinio intelektą neseniai yra išskyręs ir Detroite jį treniravęs Stanas Van Gundy.

„Jis yra labai labai protingas vyrukas, gerai suprantantis žaidimą. Visada smagu turėti tokį žmogų komandoje.

Benas yra tikras profesionalas, padedantis komandai tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Visada galima juo pasitikėti, todėl labai jį gerbiu“, – kalbėjo S. Van Gundy, teigęs, jog sprendimas su slovėnu atsisveikinti prieš šio sezono pradžią buvo labai sunkus.

B. Udrihas per savo karjerą NBA lygoje sužaidė 874 rungtynes, per kurias pasiekė 8,4 pelnyto taško, 2,1 atkovoto kamuolio ir 3,4 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)