Kone nuolat iki lemiamo ketvirčio pirmavęs baskų klubas ketvirtame kėlinyje išleido iš rankų iniciatyvą ir svečiai iš Katalonijos pavijo aikštės šeimininkus – 74:74.

„Baskonia“ laimėjo atkarpą 5:0 ir atitrūko 79:74. Du Pau Ribaso ir Juano Carloso Navarro tritaškiai leido svečiams išsiveržti į priekį 82:81, o žaisti buvo likusios 47 sek.

„Baskonia“ atakos metu prie baudų metimo linijos stojęs Tornikė Šengelija pataikė abu metimus ir išvedė šeimininkus į priekį 83:82.

J. Navarro suklydo aikštės viduryje ir kamuolį perėmė Mattas Janningas. Svečiai prasižengė prieš Marcelinho Huertasą, šis pataikė abu baudos metimus padidino „Baskonia“ persvarą – 85:82.

Paskutinė „Barcelona“ ataka tikslo nepasiekė ir baskai iškovojo pergalę 85:82.

„Baskonia“ (7/7) turnyro lentelėje užima devintąją vietą, o „Barcelona“ (4/10) – 14-ąją.

„Baskonia“: Tornike Šengelija 24 (5/9 dvit., 4/6 trit. 2/2 baudos, 31 naud. balas), Vincentas Poirieras, Janis Timma 10 taškų.

„Barcelona“: Pau Ribas 15, Adamas Hanga 14, Juanas Carlosas Navarro ir Antė Tomičius po 11 taškų.

Malagoje – dramatiška „Unicaja“ pergalė

Paskutinis turo mačas vyko Malagoje, kur Joano Plazos vadovaujama „Unicaja“ namuose priėmė dviejų lietuvių atstovaujamą Milano „AX Armani“.

Čia po atkaklios kovos pergalę 74:71 (26:21, 9:22, 20:11, 19:18) pasiekė Joano Plazos vadovaujamas ispanų klubas.

Tikrai ne geriausią savo mačą sužaidė abu Milano klubo lietuviai. Mantas Kalnietis per 8 min. taškų nepelnė, prametė dvitaškį, abu tritaškius ir atkovojo kamuolį.

Artūras Gudaitis per 20 min. pelnė tris taškus, pataikė paskutinę sekundę jau nieko nebelėmusį vienintelį mestą dvitaškį, vieną baudos metimą iš dviejų, atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir 4 kartus suklydo.

„Unicaja“: Nemanja Nedovičius ir Jeffas Brooksas po 15, James Augustine‘as 9 taškai.

„AX Armani Exchange“: Andrew Goudelockas 18, Jordanas Theodore‘as 14, Dairis Bertans 13 taškų.

Eurolygos turnyro lentelė po 14 turų
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)