„Lietuvos rytui“ priklausantis 21-erių gynėjas skolinamas iki sezono pabaigos Kėdainių „Nevėžiui“.

M. Normantas šį sezoną vilkėdamas „Lietuvos ryto“ marškinėlius nacionaliniame čempionate vidutiniškai žaisdavo po 9 minutes ir pelnydavo po 3,1 taško.

Kai „Lietuvos rytą“ papildė buvę „Neptūno“ lyderiai Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas, tapo aišku, kad Rimo Kurtinaičio rungtynių schemose vietos jaunam gynėjui M. Normantui liks vis mažiau.

– Ar patį nustebino ši žinia, kad esi skolinamas Kėdainių „Nevėžio“ klubui?, – DELFI.lt paklausė M. Normanto.

– Žinojau, kad mane ruošiasi skolinti, domėjosi ne vienas klubas. Ypač kai „Lietuvos rytą“ sustiprino šalies rinktinės nariai, tapo aišku, kad būsiu skolinamas. Bet šiek tiek nustebau, kad keliausiu būtent į Kėdainius.

– Ar pats to norėjai, ar tai daugiau klubo iniciatyva?

– Pirmas dalykas – tai trenerių sprendimas. Buvo pasiūlymų ir iš kitų klubų. Kadangi Ramūnas Cvirka dirbo kartu su Rimu Kurtinaičiu, buvo jo asistentas „Chimki“ klube, nusprendė mane išsiųsti į pažįstamas rankas.

Jau nuo sezono pradžios buvo tokių minčių. Juk turiu žaisti, ne tik treniruotis, galiausiai „Lietuvos rytą“ papildė M. Girdžiūnas ir A. Butkevičius, tad mano šansai dar sumažėjo, visai nebeliko vietos man rungtynių planuose.

– Kokio vaidmens tikiesi Kėdainių „Nevėžio“ klube, gal jau teko bendrauti su strategu?

– Manau, kad progų turėsiu, gausiu žaisti. Turėsiu užsitarnauti trenerio pasitikėjimą, kad galėčiau rungtyniauti pakankamai daug.

– Kokį įspūdį palieka komanda? Panašu, kad ekipa stiprinasi, atvyko Tadas Sedekerskis, ir turi ambicijų kilti aukščiau turnyro lentelėje?

– Tikiuosi, kad ekipoje geras klimatas ir atmosfera. Manau, greitai pagausiu komandos ritmą. Viliuosi, kartu su „Nevėžiu“ kilsime aukščiau.

– Praėjusį sezoną užsitarnavai trenerio pasitikėjimą, gaudavai daug progų žaisti, šiemet situacija pasikeitė.

– Visų pirma praėjusio sezono pabaigoje nebuvo tokios konkurencijos, kokia šiuo metu yra dabar „Lietuvos ryte“. Tad pavasarį tikrai turėjau nemažai šansų žaisti. Dabar komandos sudėtis kita, daug pajėgių žaidėjų, su kuriais klubas sieja nemažus lūkesčius.

Kiek galėjau, tiek padėjau klubui, jis man taip pat padėjo tobulėti. Ačiū jam, kad leidžia man žengti žingsnį toliau.

– Ar neliūdna palikti Vilniaus?

– Patį miestą apmaudu palikti, bet žinau, kad Kėdainiuose viskas bus gerai.

– Bet tai ne atsisveikinimas su „Lietuvos rytu“?

– Tikrai ne. Išvažiuoju tam, kad įrodyčiau savo vertę, patobulėčiau ir grįžčiau atgal į „Lietuvos rytą“ (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)