Ši pergalė kaunietėms garantavo antrąją vietą LMKL turnyrinėje lentelėje po antrojo rato, o tai reiškia, kad „Hoptrans-Sirenos“ turės namų aikštės pranašumą Moterų taurės varžybų pusfinalyje.

Viešnios rungtynių eigą sau naudinga linkme pakreipė antrajame kėlinyje, kuomet surengė galingą spurtą 18:2, o po taiklaus Gabijos Meškonytės tritaškio ekipas skyrė 21 taškas (21:42).

Vis dėlto šeimininkės pasiduoti linkusios nebuvo. „Hoptrans-Sirenos“ kiek sėkmingiau sužaidė trečiąjį kėlinį ir prieš prasidedant ketvirtajam, savo atsilikimą sumažino iki 14 taškų (50:64).

Ketvirtojo kėlinio viduryje „Hoptrans-Sirenos“ sužaidė dar vieną sėkmingą atkarpą, kurią laimėjo 10:2 ir iš „Kibirkšties“ persvaros teliko 5 taškai (72:67).

Kaunietės savo pasiekė iki kėlinio pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei minutę. Šeimininkės pelnė 8 taškus be atsako, o po taiklių Arinos Bilotserkivskos baudų metimų šeimininkės po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį 75:74.

Po šio epizodo abiejų komandų krepšininkės tikrino savo šaltakraujiškumą prie baudų metimų linijos, o „Kibirkštis“ turėjo progą išplėšti pratęsimą, tačiau greitos atakos smaigalyje atsidūrusios G. Meškonytės metimas tikslo nepasiekė, o kauniečių pergalę taikliais baudų metimais įtvirtino Olena Ogorodnikova.

„Hoptrans-Sirenos“: Arina Bilotserkivksa 18 (4/8 trit.), Olena Ogorodnikova 14, Eglė Malašauskė 12.

Kibirkštis“: Shenita Landry 18 (9 atk. kam., 25 naud. bal.), Urtė Slavickaitė 15, Laura Juškaitė 14 (11 atk. kam.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)