„Valensijos komanda, kuri išsaugojo branduolį po praėjusio sezono, yra pajėgi. Ji žaidžia fiziškai kietesnį krepšinį nei Bambergo „Brose“. Ispanijos klubui atstovauja labai daug patyrusių krepšininkų ir jų aikštėje žaisti visuomet labai sunku.

Valensijos krepšininkai ypač pavojingi prie tritaškio linijos ir apskritai nemažai rungtynių jie pralaimėjo nedideliu taškų skirtumu. Jie galėjo būti tokioje vietoje, kurioje esame dabar mes“, – prieš kelionę į Valensiją kalbėjo žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius.

Jau atvykęs į Ispaniją „Fuente de San Luis“ arenoje Š. Jasikevičius ir pats paėmė kamuolį į rankas, ką „Žalgirio“ pratybų metu daro labai retai.

Šaras pademonstravo nepraradęs krepšininko įgūdžių – taiklūs buvo trenerio metimai iš įvairių distancijų.

Šiuo metu Eurolygoje kauniečiai turi aštuonias pergales ir po 13-os turų užima penktąją vietą.

„Basket“ klubas, laimėjęs tris kartus, žengia priešpaskutinis, nors po keturių turų Valensijos ekipa savo sąskaitoje turėjo tas pačias tris pergales ir buvo tarp turnyro lentelės lyderių.

Žalgiriečiai pranašesni už šio vakaro varžovus daugelyje statistikos kategorijų. „Basket“ žaidėjai tik praleidžia truputį mažiau taškų, taikliau meta baudas, perima šiek tiek daugiau kamuolių ir metimus blokuoja dažniau už kauniečius.

Aiškus Valensijos klubo puolimo lyderis yra amerikietis gynėjas Erickas Greenas. Jis per rungtynes renka po 16,5 taško ir po 16,8 naudingumo balo.

„Basket“ turi ir nemažai nuostolių. Dėl traumų negali rungtyniauti amerikietis Lataviousas Williamsas, prancūzas Antoine‘as Diot ir Ispanijos rinktinės narys Joanas Sastre.

Be to, ketvirtadienį traumuotų varžovų gretas papildė ir ispanas Guillemas Vivesas, per rugntynes Eurolygoje šį sezoną vidutiniškai renkantis po 4,7 taško, atliekantis po 4 rezultatyvius perdavimus ir renkantis po 5,8 naudingumo balo.

Pažymėtina, kad Eurolygoje „Žalgiris“ nė karto nėra įveikęs Valensijos komandos. Visus keturis tarpusavio mačus laimėjo ispanai. Tiesa, paskutinį kartą šios abi ekipos galynėjosi 2010-2011 metų sezone.

„Basket“ Ispanijos pirmenybėse demonstruoja kur kas geresnius rezultatus nei Eurolygoje. ACB čempionate Valensijos krepšininkai užima antrąją vietą (9 pergalės, 3 pralaimėjimai).

Praėjusį sezoną „Valencia Basket“ sensacingai tapo Ispanijos čempione.

Šį ir dar tris 14-ojo turo mačus rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Transliacijų tvarkaraštis

gruodžio 21 d.

20.45 val. „Brose“ – „Real“ (viaplay.lt; tiesiogiai),
21.30 val. Valensijos „Basket“ – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
23.45 val. „Brose“ – „Real“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

gruodžio 22 d.

19.15 val. „Anadolu Efes“ – „Olympiacos“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
21.15 val. „Baskonia“ – „Barcelona“ (viaplay.lt; tiesiogiai),
23.45 val. „Baskonia“ – „Barcelona“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)