Svečiai iš Vokietijos sostinės Vilniuje neregėjo jokių prošvaisčių: „Lietuvos rytas“ pirmavo nuo pirmos iki paskutinės minutės, o skirtumas tarp komandų ketvirtame kėlinyje buvo pasiekęs net 26 taškus.

„Pirmą kartą po rungtynių rūbinėje visi šypsojosi. Būtent to aš ir noriu – noriu, kad krepšininkai jaustų malonumą, mėgautųsi žaidimu, o ne eitų į aikštę kaip į darbą“, – sakė R. Kurtinaitis.

Vis dėlto pastabų jis turėjo net po įtikinamos pergalės, kurios pakako likus vienam turui iki pirmo Europos taurės turnyro etapo pabaigos pakilti į antrą vietą C grupėje.

„Norėčiau, kad kai kurie žaidėjai elgtųsi atsakingiau – pridarėme vaikiškų klaidų. Bet apskritai kontroliavome rungtynes visas 40 min., netrūko energijos, noro“, – mūšio lauką apžvelgė treneris.

„Lietuvos ryto“ gretose taškų pelnė visi trys žaidėjai, su komandos apranga debiutavę praėjusį savaitgalį. Iš jų rezultatyviausias buvo Mindaugas Girdžiūnas (14 tšk.), Arnas Butkevičius ir Egidijus Mockevičius pridūrė po 5 taškus.

„Atvykęs pastiprinimas irgi prisidėjo prie tokios pergalės. Bet manyčiau, kad ją pirmiausia lėmė visos komandos žaidimo kokybė: nebuvo jokių duobių, užtat ir rezultatas atitinkamas. Žaidimas pagerėjo, lieka tik nušlifuoti mažus dalykus ir išvengti „šiukšlinų“ klaidų. O šiaip ieškojimai jau baigėsi, jau turime aiškią struktūrą“, – komentavo R. Kurtinaitis.

Naujoje vilniečių rotacijoje daugiausiai pozicijų prarado veteranas Mindaugas Lukauskis, kuris žaidė tik 8 min. antroje mačo dalyje. Bet ekipos strategas tvirtino, kad puolėjo paslaugos jam vis dar svarbios.


„Jis nėra 11-as ar 12-as žaidėjas, tik šiuo metu pasirinkome taip, nes reikėjo į žaidimą įtraukti naujokus. Bet Mindaugas žaidė gerai, neturiu jokių pretenzijų.

M. Girdžiūnas parodė klasę, man patinka jo žaidimas. Gal kažkam buvo siurprizas, kad jie su A. Butkevičiumi atsidūrė „Lietuvos ryte“, bet aš jau praeito sezono pabaigoje apie juos kalbėjau, tik tuomet dar negalėjome jų pasikviesti.

E. Mockevičius, saugodamas petį, iki šiol negalėjo bėgioti, šokinėti – jam buvo likę tik stiprinti jėgą fiziniais pratimais. Manau, dabar jis turi per didelę raumenų masę, juos dar reikia išmiklinti, o tą galima padaryti tik per bendras treniruotes. Sunku žaisti po metų pertraukos, bet šiandien jis jau pasirodė kur kas geriau“, – atskirus žaidėjus vertino specialistas.

Klausimo jis sulaukė ir apie ALBA legionierių iš Lietuvos Marių Grigonį. Kaunietis, prieš tai viešai atmetęs „Lietuvos ryto“ pasiūlymą, buvo nesvetingai sutiktas sirgalių, švilpusių ir prisiminusių Kauno „Žalgirį“ įžeidžiančias skanduotes.

Tokio sutikimo galbūt nesitikėjęs gynėjas buvo blankokas: pirmą mačą tėvynėje atstovaujant užsienio klubui žaidęs krepšininkas per 30 min. surinko 9 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius, bet suklydo 3 kartus.

„Pasakęs, kad nesvarsto „Lietuvos ryto“ pasiūlymo, manęs jis neįžeidė. Kiekvienas turi savo pasirinkimą. Man jis buvo įdomus žaidėjas, bet jei nenori, tai nenori, o sirgaliai reagavo, kaip reagavo“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Lietuvos rytas“ trečiadienį dar vertėsi be traumuoto vidurio puolėjo Louko Mavrokefalidžio, bet šeštadienį mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ graikas jau turėtų pasirodyti ant parketo.

Tuo metu ALBA vairininkas iš Ispanijos Aito Garcia Renesesas skundėsi komandą kamuojančiomis traumomis, dėl kurių keli žaidėjai negali rungtyniauti visa jėga.

„Kitaip nei mes, „Lietuvos rytas“ žaidė labai intensyviai. Galbūt nesame taip pasiruošę fiziškai kaip jie, maišo traumos. Svarbiausia, kad jau esame patekę į tolesnį etapą, o galutinė vieta šioje grupėje nėra tokia svarbi. Manau, TOP-16 etape žaisime geriau“, – dėstė patyręs ispanas.

C grupėje „Lietuvos rytas“ pakilo į antrą vietą (5 pergalės/4 pralaimėjimai), žemyn stumtelėdamas ALBA (5/4). Tuo pačiu tempu kol kas žengia ir ketvirtą poziciją užimanti „Limoges CSP“ (Prancūzija, 5/4).

Viešnage pastarosios arenoje vilniečiai užbaigs savo pasirodymą Europos taurės turnyro C grupėje. Mačas su „Limoges CSP“ vyks kitą antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)