„Jie yra Ispanijos čempionai. Komanda išlaikė praėjusių metų branduolį, todėl galima sakyti, kad tai viena iš labiausiai patyrusių ekipų Eurolygoje. Samas Van Rossomas, Rafa Martinezas, Fernando San Emeterio, Bojanas Dubljevičius ir kiti žaidžia daug metų kartu, todėl pagrindinė jų stiprybė yra patirtis ir kietas žaidimas.

„Valencia“ yra labai priklausoma nuo tritaškių metimų, todėl jų žaidimo kokybė priklausys nuo to, ar jie pataikys tuos metimus, ir kaip mums seksis juos stabdyti“, – prieš skrydį į Ispaniją trečiadienį kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas kalbėjo, kad vieni iš svarbiausių varžvų žaidėjų yra Tiboras Pleissas ir B. Dubljevičius, kurie didelę dalį komandos taškų verčia iš po krepšio: „O kas svarbiausia, kad daugelis jų pralaimėjimų buvo patirti vos kelių taškų skirtumu. Žaisime su dar viena labai gera komanda ir tai turėsime daryti kur kas geriau nei vakar“.

– Erickas Greenas yra daugiausiai taškų pelnantis Valensijos komandos žaidėjas. Kiek jų žaidimas priklauso nuo šio amerikiečio? – žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Jis pagrindinis jų puolimo ginklas perimetre. Siekiant pergalės, labai svarbus faktorius būtų jo sustabdymas, tačiau man atrodo, kad svarbiau yra sustabdyti jų tritaškius bei kietą žaidimą, todėl į kontaktą reikės atsakyti kontaktu.

Kaip galima paaiškinti net devynis „Basket“ ekipos pralaimėjimus Eurolygoje?

– Kaip ir sakiau, dauguma jų pralaimėjimų buvo patirti 3–4 taškais, tačiau jie laimėjo prieš „Crvena Zvezda“ ekipą, o kiek mačiau rungtynes Tel Avive, ten jie taip pat kovojo iki pat pabaigos ir tik kažkokios mažos detalės lėmė pralaimėjimą. Tai yra Eurolyga ir jie nesunkiai galėjo turėti tokį pat pergalių ir pralaimėjimų skirtumą kaip ir mes.

– Antradienį Valensijos komanda rungtyniavo su „Real“ ir laikėsi iki tol, kol aikštelėje buvo Guillemas Vivesas. Kiek komandai svarbus šis gynėjas?

– Jis ypatingai svarbus komandai. Tai žaidėjas, kuris kuria progas komandos draugams, gerai atlieka užduotis tiek puolime, tiek gynyboje.Gal kažkur turėsime rizikuoti, kad išmuštume jį iš vėžių.

Kokie svarbiausi faktoriai galėtų nulemti „Žalgirio“ pergalę?

– Tokie žaidėjai kaip B. Dubljevičius ar Aaronas Doornekampas mėgsta kietą žaidimą, todėl kaip ir sakiau, svarbiausia bus nenusileisti šiuo žaidimo aspektu. Jei pirmieji nepradėsime žaisti agresyviai, gali laukti ilgas vakaras. Jiems reikia pergalės, todėl manau, kad jie žais ties pražangos riba. Reikia užmiršti antradienio pergalę ir žiūrėti į priekį.

„Žalgiris“ Eurolygoje yra daugiausiai kartų prasižengianti komanda. Kaip vertinate tokią situaciją?

– Manau, kad tai yra mūsų „kaltė“, kad „Žalgirio“ žaidėjai neturi žymių pavardžių, todėl negauna pagarbos, tačiau mes ir patys darome klaidų. Dirbame, situacija gal ir gerėja, tikiuosi, kad žaidėjams pagaliau nusibos tie patys pratimai.

Priminsime, kad antradienį vykusiose 13-o turo Eurolygos rungtynėse Kauno „Žalgiris“ 88:84 savo aikštėje nugalėjo Bambergo „Brose“ krepšininkus, o Valensijos „Basket“ išvykoje 72:91 turėjo pripažinti Madrido „Real“ pranašumą.

„Žalgiris“ (8/5) po antradienio dvikovos užima 5-ą vietą turnyro lentelėje, o Valensijos komanda (3/10) – paskutinę, 16-ąją.

Rungtynės „Basket“ – „Žalgiris“ vyks ketvirtadienį Valensijoje. Dvikovos pradžia – 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)