Rugpjūčio pabaigoje ruošdamasis Europos čempionatui su Lietuvos rinktine M. Grigonis treniruotės metu pasitempė čiurnos raiščius.

Į pirmenybes jis nuvyko, o vėliau sėkmingai debiutavo ALBA gretose, į kurias vasarą persikėlė iš Tenerifės „Iberostar“ (Ispanija) klubo.

Europos taurės turnyre lietuvis vidutiniškai per rungtynes renka 10,9 taško, atkovoja 3,1 kamuolio ir atlieka 2 rezultatyvius perdavimus, beveik identiška jo statistika ir nacionalinėse pirmenybėse.

Tiek pastarosiose, tiek Europos taurės C grupėje Berlyno klubas užima antrą vietą.

„Lietuvos rytą“, su kuriuo Vilniuje galynėsis trečiadienį, ALBA lenkia viena pergale.

Viskas atrodytų puiku, jei ne vis dar suskaustanti čiurna, dėl kurios M. Grigonis teigia jau išbandęs visas priemones.

– „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis sakė, kad jam nėra didelio skirtumo tarp antros, trečios ar ketvirtos vietos grupėje. Kaip nusiteikusi į Vilnių atvyko ALBA? – Krepšinis.lt paklausė gynėjo

– Mums svarbu baigti pirmą etapą antriems – tuomet bus tikimybė kitoje grupėje susidurti su šiek tiek silpnesnėmis komandomis. Bandysime tai ir padaryti.

– 26 taškus pirmame tarpusavio mače pelnęs įžaidėjas Peytonas Siva jau grįžo į rikiuotę?

– Jam buvo sutrenktos smegenys. Po tokios traumos negali žinoti, kokia bus savijauta – vieną dieną viskas gerai, kitą – skauda galvą. Niekas nenori rizikuoti, todėl bus matyti, ar jis žais. Šiaip ar taip, aš jo pavaduoti nebandau – galiu persivaryti kamuolį per aikštę ar sužaisti du prieš du, bet niekada nebuvau tas, kuris organizuotų visą žaidimą.

– Pirmą kartą žaisite Lietuvoje atstovaudamas užsienio klubui. Kuo šis mačas ypatingas?

– Viskas faina: atvažiuos draugai, šeima, draugė. Smagu. Žaidžiant Lietuvoje norėsis pasirodyti kuo geriau, o dar Vilnius nuo mažens yra pagrindinis konkurentas. Motyvacijos tikrai bus šiek tiek daugiau.

– Ar jau išsigydėte čiurnos traumą, kuri kamavo nuo pat vasaros?

– Dar ne. Atrodo, jau viską išbandžiau, net ir plazmos leidausi. Tiesiog vis dar reikia daugiau laiko reabilitacijai, o jo kaip tik ir nėra. Rungtyniaujant tebeskauda, bet, kadangi ir taip niekad nebuvau pats greičiausias ar šokliausias, žaisti įmanoma.

– Sprendimas neprisijungti prie Lietuvos rinktinės per pasaulio čempionato atrankos varžybų startą buvo asmeninis ar padiktuotas klubo?

– Klubas rekomendavo pailsėti, bet nusprendėme visi kartu, tariausi ir su treneriu Dainiumi Adomaičiu. Mačiau, kad rinktinė bet kokiu atveju neturės problemų, todėl pabandžiau bent šiek tiek pasigydyti. Deja, nepavyko pasveikti taip, kaip tikėjausi.

– Kita Vokietijos komanda – Bambergo „Brose“ – antradienį vakare Eurolygoje susitinka su Kauno „Žalgiriu“. Gal turite patarimų klubui, kurio struktūroje pradėjote kelią į profesionalų krepšinį?

– Manau, „Žalgiris“ turi tokį gerą trenerį, kad jam patarimų nereikia. Žiūrėsiu rungtynes, tikiuosi, „Žalgiris“ laimės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)