Ultimatumų nekelia

Karjeros ekspresas iš Klaipėdos į Vilnių nuo seno nestokodavo keleivių.

Eurelijus Žukauskas, Arvydas Macijauskas, Tomas Delininkaitis, Renaldas Seibutis, Deividas Gailius, Marius Prekevičius, Artūras Gudaitis – ne vienas skirtingų kartų žaidėjas iš pajūrio yra palikęs žymę „Lietuvos ryto“ istorijoje.

Bet net praėjusiame sezone iš „Neptūno“ perpirktas amerikietis Jimmy Baronas nesukėlė tokio šurmulio, koks netilo praėjusią savaitę, kuomet krepšinio gerbėjai linksniavo M. Girdžiūno ir A. Butkevičiaus pavardes.

Dviejų senbuvių netektį uostamiesčio ekipos strategas Kazys Maksvytis ne šiaip sau asocijavo su daina „Sudužęs laivas“: antrą vietą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) šiuo metu užimančiam „Neptūnui“ išlaikyti pozicijas bus beveik neįmanoma, nes į tiesioginių konkurentų stovyklą perėjo kertiniai žaidėjai.

Tačiau Klaipėdos klubas pastaruoju metu buvo pernelyg užsiėmęs jį valdančių asmenų tarpusavio susistumdymu ir milijono eurų sumą perkopusiomis skolomis, kad spėtų pasirūpinti reikalais aikštėje.

Su pertrauka aštuonis sezonus „Neptūnui“ atstovavęs M. Girdžiūnas ir penktus metus gimtojo miesto ekipoje rungtyniavęs A. Butkevičius sutartis nutraukė dėl vėluojančių atlyginimų.

„Išsiskyrėme gana netikėtai. Bet paskui kalbėjausi su Donatu Zavacku („Neptūno“ sporto direktoriumi – Krepšinis.lt) ir treneriais – nuoskaudų niekas lyg ir neturi“, – pasakojo A. Butkevičius.

Karštligiškai išeičių iš krizės ieškojęs „Neptūnas“ praėjusios savaitės pabaigoje pranešė radęs pinigų komandai, bet padengta tik menka dalis susidariusių įsiskolinimų. O išvykę žaidėjai savo sąskaitose nesulaukė jokių naujienų.

Pasak A. Butkevičiaus, Klaipėdos klubas jam liko skolingas maždaug trijų mėnesių uždarbį. Bet teisinėmis priemonėmis išsireikalauti skolų 25-erių puolėjas neskubės.

„Nesuvestų galų dar yra. Mes praėjusią savaitę nieko negavome, bet nieko ir neprašėme. Svarbiausia, kad dabartiniai komandos žaidėjai gautų pinigėlių, o su mumis galbūt atsiskaitys, kai klubas išspręs savo vidinius klausimus. To mes neskubinsime. Žinome, kokia situacija komandoje, nesinori jos dar labiau spausti. Manau, viskas išsispręs gražiuoju. O dabar ir taip turime ką veikti, esame užimti kitais reikalais“, – dėstė A. Butkevičius.

Arnas Butkevičius

M. Girdžiūnas gilintis į finansinius klausimus nenorėjo, tik pabrėžė, kad „Neptūną“ palikti paskatino ne jie, o galimybė žaisti Europos taurės varžybose, kurias 28-erių gynėjas laiko aukštesnio rango nei FIBA Čempionų lyga.

„Duok Dieve, kad ten viskas susitvarkytų. Bet man pirmiausia norėjosi pakilti į aukštesnį lygį“, – kalbėjo krepšininkas.

Studijuoja derinius

„Lietuvos rytas“ du nacionalinės rinktinės kandidatus prisiviliojo pasiūlęs neįprastai ilgos trukmės sutartis: A. Butkevičius Vilniaus ekipai turėtų atstovauti mažiausiai trejus su puse metų, M. Girdžiūnas – pustrečių.

„Pasirašiau ilgalaikį kontraktą ir tuo labai džiaugiuosi. O laikas parodys, kaip seksis ir kiek aš čia užsibūsiu – viskas priklauso nuo manęs“, – sakė įžaidėjas, kol kas neskubantis ieškoti nuosavo būsto Vilniuje ir įsikūręs klubo pasiūlytame bute.

Mindaugas Girdžiūnas

Kitaip nei M. Girdžiūnas, A. Butkevičius jau yra gyvenęs sostinėje, kuomet karjeros pradžioje žaidė nebeegzistuojančioje Vilniaus „Sakalų“ ekipoje.

„Tik prisiminti gatves dar reikia“, – šyptelėjo klaipėdietis, apsigyvenęs šalia antrą kartą komandos draugu tapusio J. Barono.

Bet pirmiau „Lietuvos ryto“ pastiprinimas iš uostamiesčio įsidėti į galvas skuba Rimo Kurtinaičio žaidimo schemas.

„Reikia „suvirškinti“ daug informacijos, išmokti derinius, įsilieti į komandą. Kol kas dar to nespėjau, pasimetu tarp derinių. Įžaidėjui greitai pritapti ypač sudėtinga, gali užtrukti šiek tiek laiko, kol prisitaikysiu“, – pažymėjo M. Girdžiūnas.

Pergalės reikia dėl „bendro išsilavinimo“

Naujokai jau debiutavo „Lietuvos ryto“ gretose praėjusio savaitgalio LKL rungtynėse su „Šiauliais“. Ne tik M. Girdžiūnas ir A. Butkevičius – pirmą kartą ant parketo išbėgo ir aukštaūgis Egidijus Mockevičius, gydęsis sunkią peties traumą.

Naujas pajėgas vienu metu į aikštę nusprendusiam mesti R. Kurtinaičiui vėliau vos neteko graužti nagų – solidžiai pirmavusi komanda išsiderino, o atkutę „Šiauliai“ veikiai ėmė lipti ant kulnų. Vienus LKL autsaiderių vilniečiai namuose įveikė tik po dviejų pratęsimų 103:98.

M. Girdžiūnas pelnė 7, A. Butkevičius – 6 taškus, o vos 5 min. žaidęs E. Mockevičius nepasižymėjo.

„Galbūt pasielgiau per drąsiai, bet pirmavome 19 taškų, nemačiau didelio pavojaus. Įleidau visus kartu, o paskui buvo didelių problemų“, – neslėpė treneris.

Rimas Kurtinaitis

Nepaisant apdegusio pirmojo blyno, visi trys žaidėjai bus registruoti trečiadienio Europos taurės turnyro dvikovai namuose su Berlyno ALBA (Vokietija). O A. Butkevičiui „Lietuvos ryto“ vairininkas net žada vietą starto penkete.

„Palaipsniui naujokus vis tiek bandysiu integruoti į komandą, Arnas galbūt net pradės rungtynes nuo pradžių. Tik nenorėčiau, kad jie visi būtų vienu metu aikštėje, reikės „išmėtyti“ jų minutes. Didelių problemų čia nėra, tik trūksta tarpusavio supratimo, kuriam reikia truputėlį laiko“, – svarstė R. Kurtinaitis.

O laiko – bent jau Europos taurės turnyre – specialistas šiuo metu jaučiasi turintis.

Likus sužaisti du turus C grupėje jau aiškios abi komandos, likusios už kito etapo borto – tarptautinis sezonas netrukus baigsis Belgrado „Partizan“ (Serbija) ir Bilbao „Basket“ (Ispanija) klubams.

„Lietuvos rytas“ šiuo metu yra trečias (4 pergalės/4 pralaimėjimai) ir galėtų aplenkti laipteliu aukščiau žengiančią ALBA, jei įveiktų ją daugiau nei 7 taškų skirtumu. Mat pirmą tarpusavio akistatą lapkričio pradžioje Berlyne Mariaus Grigonio atstovaujama komanda laimėjo 93:86.

Šįsyk vokiečiai gali verstis be daugiausiai rūpesčių vilniečiams pridariusio įžaidėjo Peytono Sivos, pelniusio net 26 taškus. Amerikietis pastaruoju metu gydėsi traumą.

Tiesa, R. Kurtinaitis mačo nelaiko žūtbūtiniu – anot jo, pergalė reikalinga tik dėl „bendro išsilavinimo“.

„Žinoma, namuose reikėtų pasiekti revanšą, nors nematau didelio skirtumo tarp antros, trečios ar ketvirtos vietų grupėje. Bet dėl bendro išsilavinimo reikia laimėti, reikia ugdyti nugalėtojų charakterį“, – sakė „Lietuvos ryto“ strategas.

Mačas su ALBA „Siemens“ arenoje vyks trečiadienį, nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)