Apie su nacionaliniu transliuotoju pasirašytą atskirą sutartį dėl taurės varžybų paskelbta antradienį.

„Čia visai kitas turnyras. Derėdamiesi su LNK iš anksto buvome jį išskyrę“, – teigė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Anot LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus, Karaliaus Mindaugo taurė papildys vasarį laukiančių valstybės šimtmečio minėjimo renginių maratoną.

„Sklaida bus didelė, konkurencijos ar pykčių šioje vietoje tarp kanalų nebuvo“, – sakė A. Siaurusevičius.

Ketvirtfinaliai bus rodomi per LRT Kultūrą, finalo ketvertas iš Klaipėdos – per LRT televiziją. Klaipėdoje taip pat bus rengiami LKL snaiperio ir „Oro karaliaus“ konkursai.

Kaip ir ankstesniais metais, varžybų sistema vėl buvo pakoreguota. Ketvirtfinalių burtai bus traukiami sausio 16 d., bet jau aišku, kuriuose miestuose vyks rungtynės.

Pirmas keturias vietas LKL turnyro lentelėje dabar užimantys Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ nuo varžovų atsiplėšę tiek, kad žemiau nenusileis ir pasibaigus antram reguliaraus sezono ratui. Šios ekipos, kurios sudarys pirmą burtų krepšelį ir negalės susitikti tarpusavyje, vasario 13-14 dienomis ketvirtfinalius žais savo aikštėse.

Į antrą krepšelį pateks 5-8 vietas LKL po dviejų ratų ratų užimsiančios komandos.

Praėjusiame sezone varžybų vietas lėmė burtai, o sėkmingiausiai tuo pasinaudojo ir didžiausią staigmeną pateikė Utenos „Juventus“, savo tvirtovėje eliminavęs „Lietuvos rytą“.

„Viską suvesti į burtus gal ne visai logiška“, – permainas komentavo LKL direktorius Romualdas Brazauskas, pasak kurio, naujas formatas lygos valdybos patvirtintas ketveriems metams.

Jei praėjusiame KMT turnyre Kaune bilietų prekybai atsiliepė principinio žalgiriečių varžovo „Lietuvos ryto“ iškritimas, šįkart dar rimtesnis pavojus kyla dėl pačių varžybų šeimininkų.

„Neptūnas“ pastarosiomis savaitėmis ieško išeičių iš finansinės krizės ir vadovų tarpusavio rietenų, dėl kurių jau neteko dalies komandos lyderių.

„Nenorėčiau apie tai diskutuoti, rytoj važiuojame į Klaipėdą susipažinti su padėtimi. Pulsą laikau, manau, jie pasišpaguos ir viskas bus gerai. Gaila, kad du pagrindiniai žaidėjai išvažiavo, bet jie turbūt greitai suras pakeitimus ir „Neptūnas“ bus tame pačiame lygyje“, – vylėsi R. Milašius.

Jis taip pat pranešė, jog kitų metų renginio generaliniu rėmėju tapo internetinė sporto aprangos ir avalynės parduotuvė Sil.lt.

Varžybų prizinis fondas lieka nepakitęs – komandos išsidalins 90 tūkst. eurų.

Primename, kad praėjusį vasarį taurę iškovojo „Žalgiris“, finale 84:63 nugalėjęs „Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)