Gimtadienio dovana?

Antradienį, kuomet geriausiu visų laikų Lietuvos krepšininku dažnai tituluojamas A. Sabonis minės 53-ią gimtadienį, Kauno savivaldybės taryba spręs, ar pritarti ketinimams įsigyti krepšinio kompleksą Pašilės gatvėje, kuriame įsikūręs „Sabonio krepšinio centras“.

Neoficialiomis žiniomis, netrukus miestas turėtų perimti ne tik bazės, bet ir 1994 metais įsteigtos talentų kalvės auklėtinių bei trenerių globą.

Mokyklai vadovaujantis A. Sabonio brolis Andrius Krepšinis.lt teigė dar negalintis komentuoti ateities planų.

„Kol kas niekas nesikeičia, kaip buvo, taip ir tebėra. Dabar dar neturiu ką jums pasakyti, nieko nežinau“, – sakė „Sabonio krepšinio centro“ direktorius.

Nežinioje buvo ir Krepšinis.lt kalbinti mokyklos treneriai, o susisiekti su šiuo metu JAV atostogaujančiu A. Saboniu nepavyko. Bet savivaldybėje jau ruošiamasi „Sabonio krepšinio centro“ ir biudžetinės „Aisčių“ krepšinio mokyklos jungtuvėms.

Vilniuje pervažiavo buldozeriai

Daugiau nei 4 tūkst. kv. m ploto sporto centras priklauso A. Saboniui ir jo žmonai Ingridai.

4 krepšinio aikštes, 9 persirengimo kambarius, skvošo aikštelę, treniruoklių ir posėdžių sales, kavinę turintį kompleksą savivaldybė vertina 2,3 mln. eurų.

"Sabonio krepšinio centro" pastatas

Pritarus tarybai, Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas būtų įpareigotas susitarti su dabartiniais savininkais dėl galutinės „Sabonio krepšinio centro“ pastato kainos.

„Saboniukai“ į Pašilės gatvę persikraustė 2005 metais, kuomet buvusį „Oranžinį teniso centrą“ įsigijo ir krepšinio reikmėms pertvarkė mokyklos įkūrėjas.

Pasak vadovų, šiuo metu mokykloje dirba 11 trenerių, ją lanko apie 400 vaikų – perpus mažiau nei praeityje.

Panašią sporto bazę turėjo ir Š. Marčiulionio akademija Vilniuje, bet šiemet ji buvo sulyginta su žeme – mokyklos „krikštatėvis“ pardavė pastatą statybų kompanijai, kuri vietoje daugelio garsių sostinės krepšininkų „lopšio“ ėmė ręsti daugiabučius.

Savivaldybės atstovai žada, kad „Sabonio krepšinio centro“ lemtis bus kitokia.

Griaunama Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija

Dar vieną bazę jau išpirko

„Jeigu A. Sabonis uždarys savo mokyklą, mes esame pasiryžę visus vaikus ir trenerius priimti pas save. Natūralu, kad visas procesas užtruks, tikėtina, jog tai įvyks kitų metų rugsėjį“, – DELFI kalbėjo savivaldybės sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Antradienį miesto taryba taip pat spręs dėl krepšinio bazės Petrašiūnuose perdavimo „Aisčių“ mokyklai.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ klubo treniruočių centras, pastaraisiais metais priklausęs bankrutavusiam „Snoro“ bankui, ilgą laiką buvo pardavinėjamas iš varžytinių. Galiausiai praėjusį pavasarį sporto salę su buvusiu viešbučiu, valgykla ir administracinėmis patalpomis už 330,5 tūkst. eurų įsigijo savivaldybės bendrovė „Kauno švara“.

Dabar 2800 kv. m ploto kompleksą ketinama patikėti biudžetinei krepšinio mokyklai, kurios auklėtiniai bei „Žalgirio“ dubleriai Naglio gatvėje esančia sale naudojosi ir pastaruoju metu.

„Per nepriklausomybės laikotarpį miestas prarado ne vieną sporto bazę. Pavyzdžiui, Baršausko gatvėje vietoje stadiono ir sporto komplekso stovi prekybos centrai, biurai, kitur – gyvenamieji namai. Veikiančios ir gerai prižiūrėtos bazės turi būti išlaikytos, kad miesto gyventojai ir vaikai turėtų sąlygas sportuoti“, – Krepšinis.lt paklaustas, ar infrastruktūros pirkimo ir išlaikymo finansinė našta pakeliama miesto biudžetui, teigė M. Šivickas.

Opozicijai priklausančių konservatorių atstovas, buvęs krepšininkas Gediminas Budnikas taip pat įsitikinęs, kad prijungdama „Sabonio krepšinio centrą“ prie biudžetinės mokyklos ir įsigydama sporto kompleksą savivaldybė elgiasi teisingai.

„Miesto sportui tai, ko gero, tik į naudą. Aišku, dėl pastato kainos galima įvairiai galvoti, bet aš – ne ekspertas, negaliu pasakyti, ar ji atitinka realijas“, – Krepšinis.lt kalbėjo tarybos sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto narys.

Per savo 23-ejų metų istoriją „Sabonio krepšinio centras“ paruošė tokius buvusius ar esamus Lietuvos rinktinės žaidėjus kaip Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas, Mantas Kalnietis, Martynas Andriuškevičius, Marius Grigonis, Adas Juškevičius, Šarūnas Vasiliauskas, Lukas Lekavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)