Prieš dvikovą su vienais turnyro lentelės persekiotojų, žalgiriečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius išskyrė varžovų stipriąsias puses bei pusiau juokais užsiminė apie sutartį su Mindaugu Kuzminsku.

„Brose Basket“ tarpsezoniu neteko daugybės gerų žaidėjų, tačiau šį sezoną Eurolygoje atrodo labai gerai. Kas lemia tokį gerą vokiečių žaidimą?, – žurnalistų buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Komanda turi konkrečią filosofiją, kaip pakeisti išvykusius žaidėjus. Rinkoje jie daugiau rinkosi patirtį, todėl vyresniems žaidėjams yra lengviau priprasti prie sistemos. Jų žaidimas daugiau, mažiau yra paremtas gynėjais. Tiek Hickmanas, tiek Hackettas Eurolygoje rungtyniauja ilgą laiką, todėl jiem nėra didžiulis iššūkis keisti komandą ar trenerį.

„Brose“ sezoną pradėjo strigdami, tačiau su Wrighto atėjimu jie žaidžia sunkiai sustabdomą krepšinį. Komanda turi daug gerų metikų bei kūrėjų ir jų patirtis rungtynėse tampa labai svarbiu faktoriumi, todėl branduolys ir žaidimo stilius yra labai panašus, kaip ir pastaruosius 3–4 metus.

Šią savaitę vėl laukia dvejos Eurolygos rungtynės. Galbūt bus bandoma kažkas naujo, kad nepasikartotų praėję kartai, kai „Žalgiris“ pralaimėdavo antrąsias rungtynes?

– Ankstesni scenarijai buvo visai nieko. Pergalių ir pralaimėjimo skirtumas apie 50 proc. Žaidžiant prieš labai stiprias komandas nėra jau taip blogai. Nieko negalvoju daryti kitaip, kiekvienoms rungtynėms ruošiamės atskirai. Pirmiausia stengsimės laimėti rytoj, o po to jau galvosime apie kitas rungtynes. Viskas tas pats, dviračio neišrasi.

Šiuo metu „Žalgirio“ sąskaitoje jau 7 pergalės, kai praėjusį sezoną tiek pergalių buvo pasiekta tik sausio pabaigoje. Ar Jus patį stebina toks komandos rezultatas?

– Čia Eurolyga ir nieko planuoti neįmanoma. Niekas nenustebtų jei dabar patirtume pralaimėjimų seriją. Net ir geriausios lygos komanda pralaimi daug svarbių rungtynių iš eilės. Mes laimėti galime tik koncentruodamiesi kiekvienoms rungtynėms atskirai, turime pamiršti kas buvo blogai, kas gerai ir eiti į priekį. Dabar yra gerai, tačiau viskas vyksta labai greitai, todėl nereikia užmigti ant laurų.

Kodėl po puikių rungtynių Stambule sekė sunkios rungtynės Prienuose?

– darėme labai daug keitimų, todėl galbūt kai kuriuos tai išmušė iš vėžių. Bet sakau, kad žaidžiant apie 80 rungtynių per sezoną, nelabai matau kito kelio, kaip tik naudoti didelę rotaciją. Stengsimės ir toliau taip daryti, nes mums yra svarbus kiekvienas žaidėjas ir jo forma.

Kokia situacija su Edgaru Ulanovu?

– Edgaras vakar jau treniravosi. Atrodo, kad treniruotę baigė be jokių skausmų. Šiandien taip pat bandys treniruotis. Jeigu viskas bus gerai – antradienį žais. Mes iš jo tikimės, kad jis pagaliau pradės žaisti visu 100 procentų, nes kartais matosi, kad trauma jam neleidžia žaisti visu pajėgumu.

Kokio žaidėjo ieškote į Dee Bosto vietą?

– Gero žaidėjo (juokiasi). Bet kiek stebėjome rinkoje tokio aš nematau arba jis ne mūsų kišenei. O šiaip aš labai viliuosi, kad pasikartos ankstesnio sezono scenarijus, kai Mantas Kalnietis paliko komandą, tada kiti žaidėjai pasitempė. Šiuo metu rinkoje tikrai nėra nieko gero. Galbūt liksime su tuo ką turime, nes dažnai jie atrodo geriau, nei naujai prisijungę.

Rinkoje yra ir Mindaugas Kuzminskas. Kiek realu, kad jis galėtų papildyti komandą?

– Problema, kad jis dar nori laukti pasiūlymų mėnesį laiko. Aišku, tas sandėris turi būti naudingas abiem pusėms. Mes jį priimtume, kad ir dabar, bet jis taip pat turi savo prioritetus.

Praėjusią savaitę buvo pratęsti kontraktai su jaunaisiais komandos žaidėjais. Kuo jie labiausiai džiugina komandą ir kaip jie patobulėjo per pastaruosius sezonus?

– Tiek Paulius Valinskas, tiek Gytis Masiulis yra labai patobulėję. Paulius gavo pasireikšti ir Eurolygoje, turėjo labai gerų pasirodymų, aišku, būtų nelogiška iš jo visada tikėtis gero žaidimo. Gyčiui kol kas dar nebuvo daug galimybių rungtyniauti aukščiausiame lygyje, bet pavyzdžiui Prienuose jis žaidė labai gerai. Kaip ir visi jauni žaidėjai būna pakilimų, būna ir nuosmukių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)