Rimo Kurtinaičio auklėtiniai išbarstė 19 taškų pranašumą ir tik po dviejų pratęsimų šventė itin sudėtingą pergalę 103:98 (24:18, 23:15, 12:12, 15:29, 29:24).

Sostinės ekipoje debiutavo ne tik iš Klaipėdos „Neptūno“ atvykę naujokai Arnas Butkevičius bei Mindaugas Girdžiūnas, bet ir Egidijus Mockevičius, iki šiol nežaidęs dėl traumos.

Tuo metu svečiai iš Šiaulių atvyko be savo vyriausiojo trenerio – Antanas Sireika praleido rungtynes dėl gripo, todėl jį pavadavo asistentas Robertas Giedraitis.

Antrajame kėlinyje į priekį pabėgę ir 15 taškų persvarą (47:32) įgiję vilniečiai neturėjo didelių problemų iki pat paskutiniojo ketvirčio.

Trečiajame ketvirtyje šeimininkai pirmavo net 57:38, tačiau „Šiaulių“ komandos tai nepalaužė – ji neįtikėtinai atsitiesė per lemiamas 5 minutes.

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui „Lietuvos rytas“ dar pirmavo 70:60, tačiau tuomet šiauliečiai stebuklingai spurtavo net 14:0 bei likus žaisti kiek daugiau nei minutę išsiveržė į priekį 74:70.

Paskutiniosios minutės metu Traviso Petersono ir Chriso Kramerio dvitaškiai leido sostinės ekipai išlyginti rezultatą 74:74 ir išplėšti pratęsimą.

Pirmajame pratęsime komandos žaidė taškas į tašką, o Jimmy Barono ir karjeros rungtynes sužaidusio Omaro Prewitto dvitaškiai lėmė antrąjį pratęsimą.

Antrajame pratęsime amerikiečių vedami „Šiauliai“ išsiveržė į priekį 90:86, tačiau Roko Giedraičio ir J. Barono tritaškiai išlygino rezultatą 92:92.

Galiausiai, pergalingu metimu antrojo pratęsimo pabaigoje tapo T. Petersono tritaškis – po jo vilniečiai, likus žaisti 40 sekundžių, išsiveržė į priekį 97:96.

Arminas Urbutis tuo pačiu atsakyti nesugebėjo, o Ch. Krameris sumetė baudų metimus (100:97), bet dar vieną šansą svečiams suteikė Rokas Giedraitis.

Varžovų komandos trenerio sūnus pažeidė taisykles prieš tritaškį metusį varžovą, todėl „Šiauliai“ galėjo išsigelbėti trimis baudų metimais.

Vis dėlto baudų mesti stojusio O. Prewitto ranka sudrebėjo – jis pataikė du metimus iš trijų (99:100), o po T. Petersono baudų metimų (101:98) šeimininkų pergalę įtvirtino kamuolį perėmęs ir paskutinę sekundę jį į krepšį įkrovęs Ch. Krameris.

Vilniaus ekipos naujokai pernelyg neišsiskyrė: M. Girdžiūnas per 15 minučių pelnė 7 taškus, A. Butkevičius per 19 minučių įmetė 6 taškus, o vos 5 minutes žaidęs E. Mockevičius prametė vienintelį mestą dvitaškį.

„Lietuvos rytas“: Jimmy Baronas 21, Travisas Petersonas 18 (14 atk. kam.), Rokas Giedraitis 15, Chrisas Krameris 12, Artūras Jomantas 11.

„Šiauliai“: Omaras Prewittas 29, Akeemas Wrightas 21, Laurynas Birutis 14, Donatas Sabeckis ir Arminas Urbutis (8 atk. kam.) po 7.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)