„Aš manau, kad rungtynės buvo puikios, turėjo patikti žiūrovams. Tačiau, žinoma, rezultatu mes nesame patenkinti. Ir turime pasveikinti „Žalgirį“ su puikiu pasirodymu“, – po mačo vykusią spaudos konferenciją pradėjo Ž. Obradovičius.

„Žiūrint į statistikos protokolą akivaizdu, kad komanda kovėsi, ir kovėsi gerai – perėmėme 8 kamuolius, suklydome tik du kartus, o varžovus privertėme prarasti net 14 kamuolių ir neleidome perimti nė vieno.

Apskritai, mes atlikome 65 metimus, o varžovai – 53. Krepšinyje tai yra labai didelis skirtumas. Be to, mes metėme 6 baudomis daugiau. Todėl lengva suvokti, kad pralaimėjome dėl savo labai prasto dvitaškių taiklumo“, – vardijo tituluočiausias Eurolygos treneris.

Iš iš tikrųjų, turkų taiklumas metant dvitaškius šiame mače buvo labai prastas. „Fenerbahče“ pataikė tik 16 dvitaškių iš 40 (40 proc.), o „Žalgiris“ – 23 iš 36 (64 proc.).

Be to, „Žalgiris“ taikliau metė ir tritaškius, ir baudas.

„Mes turime labai įdėmiai išnagrinėti situaciją, kodėl metėme taip prastai. Iki šiol tokių dalykų nėra buvę“, – konstatavo Ž. Obradovičius.

Baigdamas trumpą savo konferenciją serbas „Žalgirį“ pasveikino antrą kartą, tačiau padėkojo už kovą ir savo krepšininkams.

„Dar kartą noriu pasveikinti „Žalgirį“. Taip pat ir savo žaidėjus, kurie kovojo labai rimtai, atidavė visas jėgas. Turėjome galimybę laimėti paskutinės atakos metu, bet toks yra krepšinis. Reikia žiūrėti į tvarkaraštį, kuris mūsų laukia. Dėkoju visiems, taip pat ir žiūrovams, kurie mus labai palaikė“, – ne itin džiugiai kalbėjo Ž. Obradovičius.

Pažymėtina, kad „Fenerbahče“ komanda Eurolygos rungtynes namuose šį sezoną pralaimėjo tik antrą sykį. Prieš tai turkai buvo nusileidę Pirėjo „Olympiakos“.

Praėjusį sezoną „Fenerbahče“ namie pralaimėjo vos 4 iš 11 reguliariojo sezono Eurolygos rungtynių.

Dabar savo sąskaitoje Stambulo komanda turi 8 pergales per 12 mačų. 7 pergales savo sąskaitoje turintis „Žalgiris“ nuo čempionų atsilieka tik 1 laimėjimu.

Buvusį savo trenerį Ž. Obradovičių „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius pranoko pirmą kartą. Ir tai padaryti Šarūnui pavyko sudėtyje neturint vieno naudingiausių šio sezono žalgiriečių – Edgaro Ulanovo.

Visgi po mačo pats Šaras tvirtino, kad dabar pavojingiausia – užmigti ant laurų.

„Tai yra fantastiška pergalė. Puolime sužaidėme fantastiškai, o gynyboje labai blogai. Su tokiu žaidimu nugalėti geriausią Europos komandą svečiuose... Tyliu“, – kalbėjo Šaras. – Tačiau visada po mūsų gerų rungtynių būna žingsnis atgal. Tokia yra realybė, todėl negalima atsipalaiduoti. Nes žiūrint į mūsų istoriją jau galima sveikinti Virginijų Šeškų su pergale šeštadienio rungtynėse“.

Šeštadienį LKL čempionate išvykoje „Žalgirio“ laukia mūšis su Prienų-Birštono „Vytautu“, o jau antradienį „Žalgiris“ namuose per Eurolygos mačą priims Bambergo „Brose“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)