Pirmadienį JAV žiniasklaidą sudrebino pranešimai apie tai, jog skandalingųjų Ballų šeimos atstovai LiAngelo ir LaMelo savo profesionalų karjeras pradės Lietuvoje – jie pasirašė sutartį su Prienų-Birštono „Vytautu“.

Apie tai vis daugiau pradeda kalbėti ir patys Ballai, apsilankę radijo laidoje, kurios metu LaVaras pažadėjo keliauti pasimatyti su Lietuvos žmonėmis, o LiAngelo ir LaMelo teigė besidžiaugiantys tokiu gyvenimo posūkiu.

„Berniukams viskas bus gerai. Jie vyksta į Lietuvą iš aistros krepšiniui ir noro rungtyniauti. Jie nekeliauja ten pragyventi, jie vyksta ten pakeisti kultūrą ir pasilinksminti. Noriu matyti juos besivaržančius ir su šypsenomis veiduose.

Man nesvarbu, kur jie žais. Tegul tai būna Timbuktu ar mėnulis. Jie tiesiog nori žaisti, o aš noriu juos stebėti. Tai bus smagu“, – dar besilankydamas Los Andželo „Lakers“ ir Niujorko „Knicks“ rungtynėse antradienį sakė LaVaras.

„Tai bus puiku. Mes važiuojame ten žaisti, todėl nesijaudinu, kur tai reikės daryti. Lietuvoje ar kur nors kitur“, – radijo laidoje kalbėjo LiAngelo Ballas, kuriam antrino brolis jo LaMelo, pridūręs, jog vaikinams teks prisitaikyti prie naujos kultūros.

NBA legenda Charlesas Barkley viliasi, jog prie naujos kultūros savo sūnums prisitaikyti padės tėvas. Televizijoje dirbantis buvęs krepšininkas jau ne pirmą kartą sukritikavo LaVarą Ballą, tačiau tuo pačiu ir prisiminė 1992 metus, kuomet su JAV rinktine varžėsi su bronzą Barselonoje iškovousia Lietuvos nacionaline komanda.

„LaVaras reprezentuoja viską, kas sporte yra blogai. Man jis nepatinka ir man atsibodo apie jį skaityti spaudoje. LaVaras pats neturi talento, todėl pelnosi iš savo vaikų, kurių man yra gaila, nes jie turi daryti viską, kas jiems yra pasakoma.

Kalbant apie Lietuvą, ši šalis turi puikias krepšinio tradicijas. 1992 metų Lietuva buvo viena iš elitinių komandų, su kuria teko kovoti mūsų „Svajonių“ rinktinei, bet nežinau nieko apie jų nacionalinį čempionatą. Nežinau, kur yra Lietuva, bet norėčiau, kad LaVaras išvyktų į dar tolimesnę šalį.

Jei LaVaras yra normalus tėvas, jis vyks į Lietuvą kartu su savo vaikais ir liks ten su jais visą laiką. Tik tai man įrodytų, kad jis yra geras tėvas. Aš niekada nesiųsčiau savo dviejų paauglių vaikų į Lietuvą pats negalėdamas likti kartu su jais“, – dėstė Ch. Barkley.

Į 1993 metų NBA lygos naudingiausio žaidėjo pasisakymą sureagavo Jonas Valančiūnas. Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas pažadėjo parodyti Ch. Barkley, kur Lietuva yra, bei pakvietė jį šalyje apsilankyti kartu.

Žadama, kad Ballai į Lietuvą atvyks sausio 4-ąją. Prienų-Birštono klube skandalingieji broliai turėtų debiutuoti sausio 9-ąją, kai Baltijos krepšinio lygoje „Vytautas“ kovos su Minsko „Cmoki“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)