Savaitgalį Panevėžio „Lietkabelį“ supurtė permainos – dėl prastų paskutinių rezultatų buvo atleistas krepšinio specialistas iš Latvijos Artūras Štalbergas.

Taigi, pirmą kartą šį sezoną per Europos taurės rungtynes prie „Lietkabelio“ vairo stovėjo laikinasis treneris iš Ukrainos Vitalijus Černijus, o jam talkino Gintaras Kadžiulis.

Po pirmų dviejų permainingų kėlinių Italijoje „Lietkabelis“ atsiliko 37:40, o po trečiojo rezultatas buvo lygus – 56:56.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui įtampa ėmė daryti savo – techninę pražangą gavo Žanis Peineris, emocingai į teisėjo sprendimus reagavo ir Žygimantas Skučas, Kšištofas Lavrinovičius.

Nepaisant to, didžiąją paskutinio ketvirčio dalį komandos žengė koja kojon. Likus žaisti 35 sek. Lorenzo Williamsas baudų metimais sumažino šeimininkų persvarą iki minimalios (71:72).

Tuomet Jamesas White'as prametė abi abi baudas, o likus žaisti 7 sek. „Grissin Bon“ pažeidė taisykles prieš Adą Juškevičių.

Baudų mesti stojo lietuvis, bet tikslą pasiekė tik viena – 72:72, pratęsimas.

Papildomo laiko metu „Lietkabelis“ pademonstravo turintis šaltesnius nervus.

Po tritaškį pataikė K. Lavrinovičius, Ž. Peineris, svečiai atitrūko ir sugebėjo išsaugoti pranašumą iki finalinės sirenos, nors paskutinėmis sekundėmis iš toli atakavęs varžovų lyderis Amadeo Della Valle ir reikalavo, kad arbitrai fiksuotų pražangą. Italų nusivylimui, švilpukai tylėjo.

Pažymėtina, kad šiose rungtynėse svečiai taikliau metė ir dvitaškius, ir tritaškius, laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau atsiplėšti nuo šeimininkų jiems trukdė didelis klaidų kiekis (20). Varžovai savo ruožtu prarado 13 kamuolių.

„Lietkabelis“: Kšištofas Lavrinovičius 18 (5 atk. kam.), Žanis Peineris 17 (4/5 dvit., 4 atk. kam., 6 rez. perd., 25 naud. bal.), Adas Juškevičius 12, Žygimantas Skučas 11 (4 atk. kam., 4 kld.), Simas Jasaitis 9, Darjušas Lavrinovičius 8, Lorenzo Williamsas 4 (8 rez. perd.), Gary Taltonas 3, Donatas Tarolis 2, Gintaras Leonavičius 1 taškas.

„Grissin Bon“: Amadeo Della Valle 20, Manučaras Markoišvilis 18, Julianas Wrightas 14, Jamesas White'as 10 taškų.

Tiesa, visiškai revanšuotis italams nepavyko – pirmojo rato rungtynėse namie „Lietkabelis“ varžovams pralaimėjo 7 taškais 75:82.

Kitose grupės rungtynėse jau 8-ąją pergalę iš eilės įsirašė vienvaldė grupės lyderė Miuncheno „Bayern“ (8/0) ekipa, namuose 111:85 nušlavusi autsaiderę Jeruzalės „Hapoel“ (2/6) komandą.

„Lietkabelis“ po šios pergalės grupėje užima 3-ąją vietą. Kelialapį į kitą etapą, į kurį pateks keturios geriausios grupės komandos, kol kas turi tik be kluptelėjimų žygiuojantys Miuncheno krepšininkai.

Turnyro lentelė

B grupėje „Lietkabeliui“ liko sužaisti dvejas rungtynes – namuose su Stambulo „Galatasaray“ ir išvykoje su Podgoricos „Budučnost“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)